Чернівецький аеропорт вже може приймати «Боїнги» та інші літаки 4С

1
220
Загрузка...

Міжнародний аеропорт «Чернівці» доносить до відома громадськості, що завдяки проведеному ремонту злітно-посадкової смуги (надалі ЗПС) та після проходження всіх офіційних процедур,  було знято обмеження на прийом/випуск літаків з низько розташованими двигунами.

З 1.02.2017 р. головою Державіаслужби підписано новий додаток до сертифікату аеродрому, в якому встановлюється його придатність, за узгодженням з авіакомпаніями, приймати повітряні судна коду 4С.

Адміністрацією КП МА «Чернівці» вже надіслані відповідні листи та повідомлення до авіакомпаній, які отримали дозволи на виконання рейсів з МА «Чернівці». Найближчим часом будуть продовжені перемовини про можливість  вже цю весняно-літню навігацію розпочати на літаках типу А-319,  Ембраєр-190, 195,  Боїнг – 737 певних модифікацій, та інших типів літаків з відповідними характеристиками, – повідомляється на airportchernivtsi.cv.ua.

Враховуючи, що був проведений лише капітальний ремонт ЗПС, основною метою якого було відновлення пошкоджених ділянок, певні обмеження пов’язані з несучою спроможністю поверхні аеродромних покритів, все ж будуть мати місце. На майбутнє їх можна усунути тільки проведенням необхідної повної реконструкції аеродромного комплексу. Саме це дозволить приймати літаки нового покоління, в тому числі, ті що використовуються компаніями лоу-костерами. Наразі, рухаючись крок за кроком, колектив та керівництво робить усе можливедля максимальної безпечної експлуатації потужностей аеродромного комплексу,  у його нинішньому стані. На сьогодні нашими головними пріорітетами залишаються підтримка та розвиток аеропорту для міста та всього регіону, яка має здійснюватися лише з урахуванням   безпеки пасажирів. Висловлюємо вдячність всім, хто допомагає і з розумінням ставиться до існуючих проблем на цьому шляху.

З повагою
Директор КП МА “Чернівці” Морський Б.В.

Ось як прокоментував цю інформацію на Facebook чернівецький керівник фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Максим Бурбак:
«Чергова “зрада” від депутатів Народного Фронту Миколи Федорука і Максима Бурбака. Ми обіцяли, що після виділення 24 млн гривень і ремонту злітно-посадкової смуги Чернівецький міжнародний аеропорт зможе приймати літаки більшої пасажиромісткості типу Boeing. Крок за кроком відновлюємо роботу нашого аеропорту. Скоро будуть і нові міжнародні рейси. Як кажуть: собаки гавкають, а караван іде!»

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ