За наїзд на батька з дитиною на пішохідному переході – штраф 340 грн…

0
282
Загрузка...

Це не вписується ні в які рамки, але, на жаль, саме до такого «справедливого покарання» довели цю неприємну історію наші «найсправедливіші та найгуманніші» органи…

 

Про незрозумілі дії поліції та суддівське рішення повідомив Голова ГО ВПО учасників АТО «Справедливість» в Чернівецькій області Ігор Жижиян:

«За наїзд на пішохода та дитячий візок із немовлям на пішоходному переході, правопорушника, який зі слів очевидців перебував у стані алькогольного сп’яніння, оштрафували на 340 грн.!!! А Ви говорите про реформу поліції та справедливі суди? Ще 12 грудня 2016 року ми направили відповідні звернення до прокуратури та головного управління поліції щодо цього інциденту, відповіді немає до цього часу. Живемо “по-новому”, але довго так продовжуватися не буде. Тримаємо справу на контролі далі буде…
P.S. Сьогодні направили відповідний запит до патрульної поліції, чекаюмо відповіді:

Начальнику патрульної поліції в м.Чернівці
Йосипів О.П.

ЗАПИТ НА ОТРИМАННЯ ІНФОРМАЦІЇ

До ГО ВПО учасників АТО “Справедливість” у Чернівецькій області звернувся житель м.Чернівці, Бабин М.В. Заявник скаржиться на неналежне розслідування трагедії, яка мала місце 8 грудня 2016 року в м.Чернівцях на Проспекті Незалежності, 90.
На заявника та його 1,5 місячну дитину наїхав позашляховик. Працівники поліції, які прибули на місце ДТП, переконували потерпілого, що заяву про злочин не потрібно писати. Винуватець ДТП поводився зухвало, відшкодовувати потерпілому збитки відмовився, пояснюючи це тим, що «він кому потрібно уже компенсував». У зовнішньому вигляді винуватця ДТП були явні ознаки алкогольного сп’яніння. Згідно копії схеми місця ДТП, наданої працівниками поліції (додається), перевірку на стан алкогольного сп’яніння правопорушника не проводилося !!!
У результаті даного ДТП, потерпілому Бабину М.В., було завдано близько 20 тис. грн. матеріальної шкоди (поламаний дитячий візок, розбитий мобільний телефон та пошматований одяг). Компенсувувати завдані збитки винуватець ДТП відмовляється, натомість, на очах працівників поліції, забрав із місця події зламаний дитячий візок. 16 грудня 2016 року суддя Шевченківського районного суду м.Чернівці Смотрицький В.Г. виніс постанову, згідно якої на вищезгаданого правопорушника накладено штраф 340 грн. на користь держави.
Дана ситуація набула широкого резонансу в суспільстві. Адже «мажори» на дорогих позашляховиках вчиняють подібні зухвалі вчинки все частіше. На жаль, судячи із заяви, можна зробити висновки, що працівники поліції перевищили свої повноваження та стали на захист «мажора».
Відповідно до ст. 34 Конституції України, ст. 5 Закону «Про інформацію» кожен має право на інформацію, що передбачає можливість вільного одержання, використання, поширення, зберігання та захисту інформації, необхідної для реалізації своїх прав, свобод і законних інтересів.
Згідно з статтями 3, 4 Закону України «Про доступ до публічної інформації» право на доступ до публічної інформації гарантується, зокрема, обов’язком розпорядників інформації надавати і оприлюднювати інформацію у тому числі за максимально спрощеною процедурою подання інформаційного запиту на інформацію.
Враховуючи викладене, прошу надати інформацію, яка знаходиться в розпорядженні патрульної поліції м.Чернівці, а саме:

1) Чому, за наслідками наїзду на пішохода із дитиною на пішохідному переході, працівники поліції
відмовилися перевірити винуватця ДТП на стан алкогольного сп’яніння?
2) Чи вбачає керівництво патрульної поліції м.Чернівці порушення та службову недбалість у діях своїх підлеглих у результаті згаданого ДТП?»

fakty.cv.ua

ПЕРЕГЛЯНУТИ ДОКУМЕНТИ:

170110-dtp-shtraf-zhyzhyjan-fb-3

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ