У Чернівцях збирають підписи за перейменування вулиці на Дмитра Гнатюка

0
168
Загрузка...

Для збереження пам’яті та висловлення вдячності видатному українському співаку (баритону), режисеру, педагогу, Народному артисту України, Герою України Дмитру Михайловичу Гнатюку, вважаємо за необхідне перейменувати вулицю Горького Максима у місті Чернівцях на вулицю Гнатюка Дмитра. Про це йдеться у відповідній петиції, яку зареєстрував депутат міської ради Тарас Бабух.

«Як представник у Чернівцях ГО Землятства буковинців у м. Києві «Буковина» та за їх дорученням зареєстрував електронну петицію на сайті Чернівецької міської ради щодо перейменування вулиці М.Горького на Дмитра Гнатюка. Прошу всіх небайдужих підтримати та проголосувати. Після набрання 250 голосів, петицію розгляне топонімічна комісія та буде винесена на розгляд чергової сесії міської ради», – написав Тарас Бабух.

Гнатюк Дмитро Михайлович – народився в українському селі Старосілля (нині село Мамаївці Кіцманського району Чернівецької області), що на той час входило до складу Королівства Румунії.
Свій професійний і творчий шлях Гнатюк Д. М. розпочинав у місті Чернівцях – актором Чернівецького обласного музично-драматичного театру імені О. Кобилянської.
Його шляхетний артистизм підтримував дух і самоусвідомлення української нації. Ототожненням покоління 1960-тих стали пісні «Два кольори», «Мій Київ», «Пісня про рушник», вперше виконані Дмитром Гнатюком.
Соліст, а згодом – директор Київського театру опери та балету, з 1988 року – художній керівник і головний режисер Національної опери України, лауреат Національної премії України імені Т. Шевченка.
Нагороджений орденами, медалями, іншими почесними відзнаками. Почесний громадянин міст Києва та Чернівців, Почесний громадянин Чернівецької області.
За дорученням громадської організації «Земляцтво буковинців у місті Києві «Буковина», просимо перейменувати вулицю Горького Максима у м. Чернівцях на вулицю Гнатюка Дмитра.

Підтримати петицію можна тут:

fakty.cv.ua

Помер видатний буковинець – Дмитро Гнатюк

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ