Презентація найочікуванішого роману про Чернівці

0
296
Загрузка...

У вівторок, 17 січня 2017 р., у Літературному Целанівському Центрі відбудеться презентація дуже очікуваного роману Максима Дупешка «Історія, варта цілого яблуневого саду», що вийшов у «Видавництві 21». Початок презентації о 18.30.

Саме з презентації у Літературному Целанівському Центрі стартує промотур Максима Дупешка з його 170117-istoria-yablunevogo-saduкнигою. Тур охопить 18 міст України і триватиме понад місяць. Автор представить свій роман досить широкій цільовій аудиторії, яку, без сумнівів, зможе зацікавити, адже «Історія, варта цілого яблуневого саду» – це локальна історія з універсальними змістами і смислами. Чернівці, які є основним тлом і контекстом роману, – це ніщо інше, як модель Європи. А в долях так званих маленьких людей кожен зможе побачити, відчути, впізнати частку, а то й значну долю, своєї родинної історії.

17 січня читачі матимуть можливість першими почути від автора про його роман, історію роботи над ним, реальні факти, вимисли і домисли, про персонажів та їхні долі, прототипів, про те, як і із чого письменник збирав цей непростий, химерний, але такий колоритний і винятковий світ Чернівців.

Звісно, Максим Дупешко поділиться своїми передчуттями щодо промотуру, очікуваннями і тим, який найголовніший меседж він готує для зустрічей зі своїми читачами.

З 17 січня розпочинається промотур автора «Видавництва 21» Максима Дупешка. Він презентує свій роман «Історія, варта цілого яблуневого саду» у вісімнадцяти містах України. Тур завершиться 20 лютого прес-конференцією автора для чернівецьких ЗМІ.

ЛОКАЛЬНА ІСТОРІЯ З УНІВЕРСАЛЬНИМИ ЗМІСТАМИ І СМИСЛАМИ

На історію, яку написав Максим Дупешко, вже давно очікували чернівчани усього світу, адже на матеріалі спілкування головного персонажа Павела Бачинського та оповідача автор показує історію Чернівців, охоплюючи широкий хронотоп – від австро-угорської доби і до наших днів. Павел Бачинський своєму співрозмовникові розповідає історію свого життя, своєї родини, свого кохання. І так із цих картин, із цих яскравих частин розповіді складається пазл, який зображує долю «маленької людини» в історико-політичному вирі, долі тих людей, імена яких не зафіксовані у підручниках, томах з історії. Послідовність епізодів, вибудована з кінематографічною точністю, дозволяє максимально повно зануритися у долі героїв, у події, відчути автентику зображуваного, колорит Чернівців. А саме це місто, якщо бути точним,і є головним героєм роману Максима Дупешка. А Чернівці – це ніщо інше, як модель Європи. Читачі, які вже захоплено прочитали романи «Якуб вирішує любити» Каталіна Доріана Флореску, «Пора вітрів» Бернда Шухтера, відчують типологічну, контекстуальну спорідненість і відзначать дуже високий рівень українського автора.

Роман Максима Дупешка «Історія, варта цілого яблуневого саду» стане однією із найбільш яскравих книжкових подій 2017 року. Це прогнозують усі, кому вже пощастило познайомитися з текстом. А серед цих людей – справжні експерти. Роман нікого не залишить байдужим, оскільки тут про кожного із нас, це наші родинні історії, це історія Європи, світу, процес складання вибагливого пазлу у картину, яка зображує кожного із нас.

Про автора

Максим Дупешко народився 31 грудня 1984 в Чернівцях. Музикант (закінчив музичну школу №3 по класу dupeshkomaksym«фортепіано»), футболіст (ДЮСШ «Буковина» з футболу, працював дитячим футбольним тренером), філолог (навчався в ЧНУ ім. Ю. Федьковча), опанував спеціальність «Облік і аудит» у ЧТЕІ КНТЕУ. Нині Максим займається організацією туристичних поїздок.

Письменниицьку діяльність почав ще в студентські роки. Був одним із активних учасників тодішнього молодіжного літературно-мистецького середовища Чернівців, до якого входили Христя Венгринюк, Сашко Горський, Ірина Скрипник, Христина Бахур, Юлія Вінтонів, Таня Кириленко. Твори Максима були опубліковані в періодичних виданнях, а також в антології молодих письменників «Під простирадлом / Піт простирадла» Письменник. Крім роману «Історія, варта цілого яблуневого саду» Максим Дупешко є автором трьох повістей, двох десятків оповідань, поезій.

Письменник неодноразово брав участь у різноманітних літературних фестивалях, серед яких такі престижні, як «Meridian Czernowitz», Літературний фестиваль Львівського форуму видавців, «Трикутник», «Обнова-фест», «Арт-ефект».

Спробував також себе як кінорежисер, екранізувавши в короткометражному фільмі своє оповідання «Кілька запитань до тебе».

Громадський активіст. Голова ГО «Європейський культурний простір». Учасник Київського безпекового форуму.

Захоплення Максима Дупешка: футбол, кіно, гірські лижі, подорожі.

Максим Дупешко є автором буктрейлера до роману «Історія, варта цілого яблуневого саду»:

***

Програма туру

# Місто Дата День Локація Час
1 Чернівці 17.01 Вт. Літературний целанівський центр

вул. О. Кобилянської, 51

18.30
2 Львів 20.01 Птн. Книгарня «Є»

Проспект Свободи, 7

18.30
3 Коломия 23.01 Пн. Мистецький центр «Світовид»

Лесі Українки 32а

15.00
4 Івано-Франківськ 24.01 Вт. Книгарня «Є»

вул. Незалежності, 31

18.00
5 Львів 25.01 Птн. «Дзиґа»

вул. Вірменська, 35

18.00
6 Дрогобич 26.01 Чт. Дрогобицька міська бібліотека імені В’ячеслава Чорновола

вул. Тараса Шевченка, 27

 
7 Ужгород 27.01 Птн. Закарпатська ОУНБ ім. Ф. Потушняка

проспект Свободи, 16)

17.00
8 Тернопіль 30.01 Пн. Книгарня «Є»

вул. Валова, 7-9

 
9 Луцьк 31.01 Вт. Книгарня «Є»

вул. Лесі Українки, 30

18.30
10 Рівне 1.02. Ср.    
11 Житомир 2.02 Чт. Музей космонавтики ім. С. П. Корольова

вул. Івана Франка, 22

 
12 Київ 6.02 Пн. Книгарня «Є» на Великій Васильківській 18.30
13 Київ 7.02 Вт. Довженко_книги_кава_кіно

вул. Воровського, 43а

19.00
14 Чернігів 8.02 Ср. КМЦ «Інтермеццо»

вул. Шевченка, 9

 
15 Харків 9.02 Чт. Книгарня «Є», вул. Суська, 3 18.30
16 Дніпро 10.02 Птн. Книгарня «Є»,

вул. Глінки, 15 (вхід з Європейської площі)

18.30
17 Одеса 13.02 Пн.    
18 Вінниця 14.02 Вт. Книгарня “Є”,

вул. Соборна 89

18.00
19 Хмельниць-кий 15.02 Ср. Книгарня “Є”

Вул. Проскурівська, 2

18.00
20 Чернівці

(прес-конференція)

20.02   Літературний целанівський центр

вул. О. Кобилянської, 51

 

 

Контактна особа: Інга Кейван (ikeyvan7612@gmail.com)

Організатор: «Видавництво 21»

Організаційні партнери: Літературний целанівський центр, книгарня «Є», «Дзиґа», МЦ «Світовид», Дрогобицька міська бібліотека імені В’ячеслава Чорновола та ґазета «Майдан», Закарпатська ОУНБ ім. Ф. Потушняка, Музей космонавтики ім. С. П. Корольова, «Довженко_книги_кава_кіно», КМЦ «Інтермеццо».

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ