Помічника нардепа від «Народного фронту» взяли на хабарі 140 тис.

1
874
Загрузка...

Буковинський головний військовий прокурор України Анатолій Матіос у перші дні 2017 року «видав на гора» одразу декілька інформацій про гучні затримання, у т.ч. помічника народного депутата від «Народного фронту».

Мова про Петра Яремчука (помічника нардепа-«фронтовика» Юрія Савчука), який погорів на хабарі у 140 тис. грн.

Анатолій Матіос про це затримання повідомив без прізвищ:yaremchukpetro-habar
«Ау, коллєги по боротьбі з корупцією) просинайтеся!

03.01.2017 військова прокуратура Львівського гарнізону на підставі матеріалів та спільно з Управлінням захисту економіки у Львівській області ДЗЕ Національної поліції ( окрема подяка керівництву центрального апарату) затримала “на гарячому” за вимагання та отримання “хабара” в розмірі 140 тисяч гривень помічника-консультанта одного з нардепів парламентської коаліції.

Хабара помічник нардепа вимагав
від приватного підприємця за не створення перешкод при будівництві багатоквартирного житлового будинку для того, щоб не направляти депутатських запитів до правоохоронних та контролюючих органів.

Помічника нардепа затримано у порядку ст. 208 КПК України.
Хабар виявлений та вилучений у повному обсязі під час проведення огляду місця події.

Резюме одне: проїв/пропив помічник нардепа на свята всі свої статки- хоч і коловся “кактус”, а миша все одно його зжерла.

З Новим (?) роком країно?»

Юрій Савчук, який у цій каденції є депутатом від «Народного фронту», а у попередній представляв УДАР, в ефірі телеканалу “112 Україна” заявив, що затриманий на хабарі помічник Петро Яремчук був прийнятий на роботу лише 26 грудня 2016 р.:

«Про це затримання я дізнався сьогодні вранці. Петро Яремчук був прийнятий за документами до мене помічником лише 26 грудня. Він ще не отримав від мене посвідчення помічника народного депутата. Хочу сказати, що перед законом всі рівні, тому цей чоловік, в разі доведення його злочину, повинен бути покараний».

Савчук додав, що у Яремчука був випробувальний термін на один місяць. І що знайомий з Петром Яремчуком ще з минулої каденції:

“Я цю людину бачив на Майдані, ми спілкувалися, у нас було знайомство. Але про роботу мова не йшла. Він попросився на роботу, у мене була вакансія. Прийняв його з випробувальним терміном. Я навіть на той момент ще не бачив напрямку, що йому можна було б доручити в роботі. З мого боку ніяких дій не буде. Є правоохоронні органи, нехай вони займаються цим і передають справу до суду”.

При цьому на сайті Ради йдеться, що Петро Яремчук працює помічником за строковим трудовим договором на постійній основі.

“Це питання до ВР і тих, хто робить це на сайт”, – заявив Савчук і підкреслив, що до 26 грудня з затриманим не працював.

***

І ще дві «гарячі» новини від Анатолія Матіоса:

«Другий пішов. Митник таки з’їв кактус

04.01.2017 на підставі матеріалів та спільно з оперативниками “К” СБУ слідчими військовоі прокуратури Київського гарнізону в аеропорту”Жуляни” затриманий інспектор податкової та митної справи ІІІ рангу за системне вимагання та отримання “хабарів” від цивільних пасажирів.
Гроші в сумі 750 євро митник вимагав і отримав за безперешкодне перевезення цигарок у ручній поклажі. Затриманий. Кошти вилучені».

***

«Ніхто не зупиняється. Ні миші, що їдять кактус, ні ми.

04.01.2017 військовою прокуратурою Львівського гарнізону на підставі матеріалів та спільно з Управлінням ВБ СБ України, в рамках контролю за ч. 3 ст. 189 КК України (вимагання), задокументовано факт вимагання із застосуванням насильства співробітником Управління СБ України у Львівській області коштів у розмірі 6500 доларів США.
Під час одержання частини коштів у розмірі 1000 доларів США вимагача затримано у порядку ст. 208 КПК України.
Гроші виявлені та вилучені у повному обсязі під час проведення огляду місця події.
На даний час проводяться невідкладні слідчі дії та обшуки за місцем проживання фігуранта
».

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ