Отакої: І третій заступник Каспрука – теж з «екс-регіоналів»… (відео)

2
590
Загрузка...

Молодий, «новоформатний», прогресивний і т.п. заступник Чернівецького міського голови Олексія Каспрука – Володимир Середюк, виявляється, як і інші двоє заступників (Олександр Паскар і Георгій Леонтій), теж має «регіональне минуле»…

 

Цей факт в силу обставин, звісно, не дуже афішується, м’яко кажучи. Але «з пісні слів не викинеш». У програмі «Без емоцій» Володимир Середюк отримав «запитання в лоб» і мусив визнати, що під час депутатства у Шевченківській районній у місті раді входив до фракції Партії регіонів. Хоча, як підкреслює, обирався, представляючи партію «Віче» Інни Богословської (яка також, як відомо, тісно пов’язана з Партією регіонів).

Цікаво, чи не те, що керівникам Об’єднання «Самопоміч» стало відомо про «регіональне минуле» Володимира Середюка, як «кандидата в кандидати в депутати» від цієї політичної сили, теж вплинуло на його рішення «гуртом перебігти» від «Самопомочі» до «Народного контролю»?..

До слова, Володимир Богданович й не дуже приховує свою схильність до «партійних перебіжок». Нещодавно він вже публічно заявив, що підтримує партію Міхеіла Саакашвілі «Рух нових сил». І на це п. Середюк теж має своє пояснення. Як і право на такі пояснення і позицію, звісно.

Для доповнення «портрету» цього «молодого і перспективного» заступника мера, можна згадати нещодавню історію, в якій він долучився до рішення про покарання директора комунальної установи фактично за те, що той зекономив бюджету мінімум ~48 тис. грн.

Мова про комунальний стадіон «Буковина», директора якого Ігоря Наболотного, з подачі іншої міської структури – вже сумнозвісної Інспекції з благоустрою (Сергій Обшанський), оштрафували ніби за невивезення сміття.

А ось як воно було насправді. Новий директор стадіону Ігор Наболотний, прийнявши комунальне господарство від Валерія Королянчука, звісно, звернув увагу і на будівельні відходи на місце колишнього (і майбутнього) спортивного майданчика біля басейну. Ці будівельні відходи туди перенесли під час проведення ремонтних робіт на трибунах стадіону «Буковина». І оскільки давно вже вирішили, що на місці колишнього «гарієвого» футбольного майданчика буде облаштоване штучне покриття, попередній директор прийняв рішення використати ті будівельні відходи в якості необхідного прошарку основи під майбутній штучний майданчик. Новий директор у цьому розібрався і підтримав рішення попередника. Тим більше, що фірма, яку попросили зробити калькуляцію вивезення цього «будівельного сміття», порахувала, що це обійдеться у понад 48 тис. грн. (на що є відповідний документ). Тобто якби комунальний стадіон вирішив вивезти те «будівельне сміття», на це витратили би майже 50 тис. грн., а потім приблизно ще стільки ж, щоби завезти щось подібне під час початку облаштування майданчика з штучним покриттям.

Але Інспекція з благоустрою схотіла «заробити свої бали» на цій ситуації, тому склали акт, за наслідками якого і оштрафували директора стадіону.

І якщо те, що Сергій Обшанський у спілкуванні з автором цих рядків всіляко «відморожувався» і так і не зізнався про його, як керівника Інспекції, причетність до цієї ситуації, не дуже здивувало (зважаючи на інші події, в яких він неодноразово показував себе з негативного боку), то позиція «нового, прогресивного» і т.п. заступника мера Володимира Середюка відверто здивувала. Адже він входив до складу комісії, яка ухвалила остаточне рішення оштрафувати директора стадіону. І також проголосував за це. А міг би розібратися у ситуації по суті і розказати і своїм підлеглим з Інспекції з благоустрою, і іншим членам комісії, що штрафувати керівника комунальної установи фактично за те, що він підтримав мудре рішення попередника і зекономив бюджету багато десятків тисяч гривень, не лише не логічно, а навіть, певною мірою, злочинно… Але Володимир Богданович цього не зробив, а просто «поплив за течією»… «Новий, перспективний, прогресивний»?.. Можливо. Але, думається, суспільство і громада трохи інакше уявляє собі нову генерацію керівників…

Георгій МАЗУРАШУ, fakty.cv.ua

***

Біографічні дані

Середюк Володимир Богдановичseredukvolodymyr-fakty-cv-ua

З 11.04.2016 р. – заступник Чернівецького міського голови.
Народився 29 березня 1984 р. у Чернівцях. Закінчив Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ, (економіст-кібернетик, 2006 р.).
Займався футболом, грав за команду ЧТЕІ КНТЕУ на позиції воротаря.
Трудова діяльність:
2009-2013 – старший викладач кафедри економічної кібернетики та інформаційних технологій Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ,
2013-2016 – доцент, заступник завідувача кафедри економічної кібернетики та програмної інженерії Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ,
2009-2012 та 2013-2015 – голова правління ОСББ “Східний, 229-Б”.
У 2006-2011 рр. був депутатом Шевченківської районної ради у місті Чернівці (був членом партії «Віче» Інни Богословської, входив до фракції Партії регіонів).
У 2015 р. входив до однієї з ініціативних груп, які боролися за право балотуватися на місцевих виборах від Об’єднання «Сампопоміч». Ближче до виборів «перебіг» до «Народного контролю», за підтримки якого пізніше був призначений заступником міського голови.
Кандидат економічних наук (2013 р.).

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ