І перетворилась головна чернівецька ялинка «з Попелюшки на принцесу» (фото)

0
697
Загрузка...

Розкритикована «головна ялинка Чернівців» 2016/17, яка «на старті» виглядала «бідною і нещасною», як і очікувалось, «перетворилась з Попелюшки на принцесу» і у дуже симпатичному вигляді зустріла гостей під час офіційного відкриття у День святого Миколая.

Урочисте відкриття міської ялинки та Різдвяного містечка відбулось 19 грудня на Соборній площі, – повідомляє прес-служба міської ради.

«Ми довго разом з вами очікували цей дивовижний день – день Святого Миколая, коли збуваються дитячі мрії і дорослі надії, сказав на відкритті Чернівецький міський голова Олексій Каспрук. – Дуже старалися підготуватися до цього свята – облаштовували красуню ялинку та гарненький казковий будиночок, у якому приємно буде зупинитися Святому Миколаю та казковим героям. Хочемо,щоб чудотворець Миколай якнайдовше затримався у нашому місті, оберігав його від усіх незгод та хвороб, дарував нам щастя та тепло добрих сердець. Попросимо у Миколая миру Україні, щоб живими і здоровими повернулися з війни наші хлопці, брати, батьки. Щоб чорне горе втрат оминуло наші домівки. Вірю,що правда, справедливість і добро завжди перемагає зло! Будемо справжніми і щирими! Хай бажання творити добро живе у кожному серці!»

Олексій Каспрук подякував дизайнеру Наталії Бордіян та колективу дизайн-студії, тресту зеленого господарства міської ради за те, що створили справжнє диво і чернівецька ялинка – одна з найкращих в Україні. Наталія Бордіян отримала в подарунок іменний годинник від міського голови.

На урочистому відкритті ялинки було багато чернівчан, вони із захопленням відгукувались про цьогорічну ялинку, будиночок Казкаря, Різдвяну шопку. Вперше в Чернівцях гості Різдвяного містечка впродовж новорічно-різдвяних свят зможуть відвідати зимову розвагу – сноутюбінг – спуск на гумових колах. Під час урочистого відкриття головної ялинки міста чернівчан та гостей міста вітали музичні та танцювальні колективи.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (натиснути на фото):

161219-yalynka-do-pislya

***

Відкрито Різдвяну шопку на Центральній площі

Перед початком новорічно-різдвяних свят третій рік поспіль з’явилася Різдвяна шопка на Центральній площі Чернівців. “Упродовж століть атрибутом Різдва Христового для українців є шопка,  тепер це невід’ємна частина загальноміських святкувань та різдвяних заходів. Наше місто завжди було толерантним  та багатонаціональним і  в ці святкові дні ми ще раз переконуємось в цьому та радіємо, що живемо в найпрекраснішому місті на землі. У день Святого Миколая ми відкриваємо цю шопку з надією на краще майбутнє і з впевненістю, що мир і спокій прийдуть в Україну, що в кожного з нас здійсняться мрії та сподівання”. – зазначив міський голова Олексій Каспрук. Довідково: Шопка (або вертеп) – переважно макет, що зображає вифлеємську стайню. Може бути виконана як у мініатюрі, так й у великих розмірах. За легендою, традицію встановлювати різдвяні шопки започаткував святий Франциск Ассізький і зробив це в далекому 1223 році в Італії, аби перенести акцент у святкуванні Різдва Христового зі світського матеріалізму та подарунків на поклоніння Ісусу. В Україні шопки набули популярності передовсім у західних областях, де традиції їх встановлення успадкувалися від багаторічної приналежності до Польщі.

Фото дивіться тут:

***

Свято для дітей у муздрамтеатрі

У понеділок, 19.12.16, у муздрамтеатрі відбулось свято Святого Миколая для понад 400 найменших чернівчан, яке ініціював депутат міської ради Василь Максимюк (разом із колегами з міської організації БПП «Солідарність»).

Василь Максимюк: «Надзвичайно приємно було бачити щасливі очі маленьких чернівчан, яким ми сьогодні подарували Свято. Вдячний батькам за слова вдячності. Буду й надалі робити все від мене залежне, щоб майбутнє наших Чернівців було таким же мирним та щасливим, як нинішнє свято! Зі Святом, Чернівці!»

Фото можна переглянути тут і тут:

***

Багатий не той, хто має, а той – хто дає (Св.Іван Павло II)

Олександр Пуршага (депутат міської ради): «Сьогодні, більшу частину дня провів у компанії дітей. Спочатку актори Лялькового театру подарували виставу, а згодом побував на благодійному заході, який був приурочений дітям з вадами нервової системи. На цьому заході Марта Левченко презентувала календар на 2017 рік “ЕМОЦІЇ”, сторінки якого прикрашали діти запрошені на це свято.

Знаєте, ДРУЗІ, неважливі назви закладів, де виховуються ці хлопчики і дівчата, не має значення їхнє вбрання, колір очей чи волосся.
ВАЖЛИВО, що своєю дитячою наївністю, щирістю, сміхом, трепетом в очікуванні дива – вони, наповнили цей день ДОБРОМ.
Відчув себе по-справжньому багатим. Багатим духовно, бо зумів подарувати частину радості ДІТЯМ.

До речі, і придбав цей календар “ЕМОЦІЇ”, який прикрашатиме мій робочий кабінет».

Фото можна переглянути тут:

***

Каспрук відвідав паціентів дитячої лікарні з нагоди Дня Св. Миколая

У День Святого Миколая Чернівецький міський голова Олексій Каспрук привітав дітей, які знаходяться на стаціонарному лікуванні у міській дитячій клінічній лікарні, що на вулиці Буковинській, 4. Разом із привітаннями від Миколая міський голова побажав дітям якнайшвидше одужати, бути слухняними і добрими, поважати батьків. На згадку про свято він вручив їм солодкі подарунки. У цей день пощастило і дорослим: лікар-уролог КП “Міська дитяча клінічна лікарня” Андрій Іринчин за свої здобутки отримав медаль ” На славу Чернівців”.

Фото можна переглянути тут:

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ