Нищівний удар по дивному «наїзду» мера на екс-керівника МКП «Реклама»

2
1473
Загрузка...

Після критичної реакції колишнього керівника МКП «Реклама» Ігоря Воронича на «політичне» зняття банера з екс-«Силуету» по вул. Героїв Майдану, 29 (де тепер знаходяться паб, піцерія та фітнес-клуб), мер Чернівців Олексій Каспрук дозволив собі некоректні публічні коментарі і отримав у відповідь «нищівний фактажний удар»…

 

У т.ч. відповідаючи на публічні запитання, колишній керівник МКП «Реклама» Ігор Воронич написав:

За підсумками подій 2013-16 український народ програв…

«Не думав, що мій пост, написаний на тлі емоцій річниці чергової трагедії українського народу, викличе таку реакцію і, в першу чергу, Олексія Павловича. Я думав, що він давно не звертає уваги на мої пости.
Поясню зразу, щоб не робили з мене агента Кремля. Я написав трагедія, бо будь-яка поразка – це трагедія. А на сьогоднішній момент, з моєї точки зору, український народ за підсумками подій 2013-2016 року програв. Програв тому, що
1. Не зважаючи на майданівські гасла про оновлення влади до влади прийшли «старі» лиця;
2. Не зважаючи на обіцянки реформ – ми бігаємо по колу;
3. Не зважаючи на обіцянки викорінити корупцію – маємо «патріотичних», неокорупціонерів;
4. Не зважаючи на обіцянки верховенства права — …. Самі знаєте що;
5. Не зважаючи на обіцянки очищення влади – зміна декорацій, а по декуди люстрували порядних людей, зате негідники пройшли атестацію.
6. Не зважаючи на обіцянки «посадити 3-х друзів» — до цього часу не завершені розслідувань кривавих подій на Майдані, Іловайської трагедії.
7. Не зважаючи на…..
8. Не зважаючи на….

Ми всі маємо певне коло спілкування, яке складалося роками. І воно не залежить на 100% від політичних поглядів. У моєму колі спілкування, як і більшості з нас, є і прихильники Яценюка, і Тимошенко, і Порошенка, і колишні члени ПР. До речі декого з останніх я поважаю більше, ніж самих палких нинішніх «патріотів».

Величезна кількість справжніх патріотів розчарувалися…

А є просто люди старшого покоління, які все життя працювали, вийшли на пенсію, вірили, що у них все буде добре…. Кілька днів тому, йдучи по місту, помітив жіночку, років під 70. Вона була одягнута чисто і охайно. Правда у все стареньке. На вигляд – вчителька. Тільки пройшовши повз неї кілька кроків я усвідомив як вона тримає руку! Маленька, сухенька ручка була притиснута до тулуба напіврозкритою долонькою вверх. Так малі дітки бережно несуть купку зернят, що не розсипати… Мій трирічний малий колись ніс так в пригоршні краплину води напоїти кошеня на дачі. Вона стояла і дивилась у перед, але не прямо, а в одну точку на землі, метрів зо 5 попереду. Я просто повернувся і поклав їй в долоню ту купюру, яку знайшов в кишені. «Дякую…», — тихо почув у відповідь. Жіночка засоромилась підняти очі…

Так як мені цим людям пояснити чому кілька років тому один розумний чолов’яга в студії Савіка Шустера доводив, що «газ для населення не може коштувати більше ніж 180 доларів», а тепер вартує маже 300 по курсу 25, а по тому курсу – 800!? Ми не можемо зрозуміти: як може бути стабільною українська гривня – якщо керівництво держави тримає заощадження в іноземній валюті!? Чому депутати ВР отримують компенсацію за житло і при цьому мають мільйонні статки і не одну квартиру? Як можна пояснити, що заяви про «прозорість і демократичність», так і залишились заявами? Чому були люстровані фахівці і порядні люди, в той же час прилаштуванці і ….ці пройшли атестацію? Таких чому дуже багато…..

На превеликий жаль, величезна кількість справжніх патріотів розчарувалися, зневірилися. Вони не бачать майбутнього. Дехто просто припинив свою волонтерську діяльність і повернувся у власне життя. Дехто серйозно почав розмірковувати про «румунський» паспорт (це в переносному сенсі, у нас румунський, на Закарпатті – угорський чи словацький, на Львівщині і Волині – карта поляка….) І не тому, що їх цікавить дешеве авто на іноземних номерах. Ні! Їх цікавить майбутнє їх дітей. НОРМАЛЬНЕ майбутнє! Де вчителі навчають, лікарі лікують, поліція охороняє, податкова допомагає платити податки, а влада обслуговує людей. Вони перестали бачити перспективи! Це – трагедія! «Румунопаспортизація» стала вірусом, який захоплює людей. А я не хочу піддатись цьому вірусу, я хочу не просто побороти його у власних думках! Я хочу знищити його!

Придумали боротьбу, щоб виправдати недотримання даного слова?

Тепер стосовно закидів Олексія Павловича.
Олексію Павловичу! Мене не цікавить повернення на посаду! Я вже неодноразово писав про це! Навіть готовий був з вами скласти нотаріально завірену угоду. Але ви далі продовжуєте пояснювати мої дії саме цим. А і у мене виникло запитання: «Ви спочатку йшли в депутати, а потім в мери заради посади чи «за дєржаву било обідно»? Ви боритеся з опозицією в міській раді заради посади чи «за дєржаву обідно»?» Раз ви бачите в моїх діях намагання повернутись на посаду, то слідуя вашій логіці в УСІХ ваших діях я бачу насправді одне – утриматись на посаді будь-якою ціною.

Тепер стосовно боротьби з вами з початку 2000-сячних. А ви що тоді були мером? Можливо ми ділили один бізнес чи були конкурентами? Ми з вами роки сиділи поряд на нарадах в департаменті і, наскільки мені відомо, не бились і не плювали один одному в спину. Навіть були моменти співпраці. В місті зустрічалися, віталися, тиснули один одному руки… То про яку війну ви говорите? А можливо ви собі її придумали, щоб виправдати недотримання даного вами слова даного мені 18 липня 2014 року у вас в кабінеті, що «якщо запланована перевірка діяльності МКП «Реклама» підтвердить факт, що 4 конструкції типу сіті-лайт, які знаходяться в майстерні і привезені туди мною, не обліковуються на балансі МКП «Реклама», то мені їх повернуть». Перевірка це встановила. В матеріалах перевірки є навіть письмові пояснення директора МКП «Реклама» на той момент, які свідчили, що я привіз ці сіті-лайти, правда на моє звернення вашим людям це не завадило написати суцільну брехню, що в матеріалах перевірки таких даних не має. Є! Чи то 47 чи 48 сторінка. Їх мені не повернули! Зате Унгурян швидко їх оприходував. Хоча 11 липня обіцяв, що я їх заберу без проблем! Так хто з ким воює? Чому від вас, від ваших Ко постійно розповідаються про мої зловживання і злодіяння!? Але просто розповідаються…

Чому пані радник разом з Унгуряном маніпулюють?

В серпні 2014 року пані Козлова обіцяла через кілька днів опублікувати сенсаційні матеріали про мої злочини і про рекламний бізнес моєї дружини? Де вони? Де ці матеріали? Можливо не пройшло кілька днів? Я ж чудово розумію, що пані Козлова, як нотаріус і власниця незаконної стоянки сильно розбирається в рекламному бізнесі і чудово розумію, що вона цілком покладалась на дані Унгуряна. «І тут что-то нє сложілось…» А можливо просто не має жодної злочинної діяльності і зловживань? Чому ваша радник пані Карімова дозволяє собі на широкий загал заявляти, про десятки місць сіті-лайтів, які я переоформлюю на себе і навіть обіцяє оприлюднити відповідні матеріали і докази? Чому ця ж пані разом з Унгуряном маніпулюють думкою громадськості і переконують, що це я був ініціатором мораторію, проти якого так виступаю і навіть в СУБОТУ знаходять і публікують відповідну сторінку протоколу. Тільки пан Унгурян з пані Карімовою недогледіли, що протокол від 16-го року, а мораторій від 15-го. Вони вирвали слова з контексту. Я дійсно, розуміючи, що з мораторієм справа заходить в глухий кут, запропонував ввести мораторій на певних вулицях, а по місту в цілому – зняти. Ці вулиці: проспект Незалежності, вул. Героїв Майдану, вул. Головна (в певних частинах), вул. Руська (в певних частинах), вул. Комарова.
Це як називається? Про вибачення я так розумію марно говорити…

Розвивати власний бізнес? А ви даєте розвивати?

От ви, Олексію Павловичу, радите мені «розвивати власний бізнес»? Про який ви говорите? А ви даєте його розвивати? Ні я, ні ті «мої» компанїї, про які ви чудово знаєте за увесь час моєї роботи на посаді директора МКП «Реклама» не отримали ЖОДНОГО дозволу на розміщення реклами. ЖОДНОГО! Дивно? Але, х моєї точки зору, — порядно. Хоча з точки зору багатьох моїх знайомих – дурість. Вашою Ко створені проблеми в розвитку бізнесу мого сина, бо у нього прізвище Воронич. Саме тому були зняті з розгляду питання, я ж знаю, як дехто, формував «громадську» думку: «Це — Воронич»! Саме з цією думкою до цього часу живе Карімова. Так: «Воронич, тільки не Ігор, а Дмитро!», — який, слава Богу, пишається своїм батьком!

З приміщення по вул. Кобилянської, 5 нас викинули на вулицю
161125-voronych-mkp-reklama-pokaznyky-2
Суми нарахованих і сплачених платежів за право розміщення реклами МКП “Реклама” за 2009-2012 роки.

Тепер, на прохання Георгія Мазурашу, дещо поясню стосовно роботи в МКП «Реклама».
На цю посаду я прийшов в лютому 2002 року. На той момент я вже працював кілька років у сфері реклами, мав першу в Чернівцях місцеву рекламну мережу. Прийшов на запрошення влади, бо МКП «Реклама» працювало з 1998 року, але у сфері реклами великих результатів не мало. Я не хочу звинувачувати ні у чому своїх попередників, з Олегом Бончуком у мене до цього часу чудові стосунки. Як можна звинувачувати людей у чомусь, якщо їх фактично в наказовому порядку перевели з штату Департаменту в штат новоствореного комунального підприємства. Це підприємство було створено, оскільки так міська влада зрозуміла постанову 1598 від грудня чи листопада 1998 року про «затвердження типових правил розміщення реклами». Вони – чудові архітектори, але рекламного бізнесу не знають. Підприємство

161125-voronych-mkp-reklama-pokaznyky-1
І. Воронич працював на посаді з 2002 по листопад 2008 року і з серпня 2011 по квітень 2011 року.

мало на балансі кілька столів, друкарську машинку «Ятрань» і пару щитів навпроти вокзалу, на Галицькому шляху. Усе. Валовий дохід за 2001 рік склав 18000 грн. Я не буду перерозповідати усе.

Я, думаю, що 2008 рік могли б переплюнути 1 млн. грн. В моїй роботі рухало бажання зробити щось для міста, залишити щось після себе. Моя совість чиста – і це головне. Не усе виходило. Але тепер я розумію, що багато в цьому важило те, що я фактично не мав підтримки від керівництва. Бо як можна пояснити, що нас з приміщення по вул. Кобилянської, 5 фактично викинули на вулицю, не надав іншого приміщення! Оскільки у мене не було ні вибору, ні часу МКП «Реклама» переїхала «по першій пропозиції», без води, без тепла, з туалетом на вулиці, з протікаючим дахом. Думали тимчасово. Ага на 4 роки. І Федорук давав доручення вирішити питання, і були цілі рішення виконкому…. Тепер я розумію, що це тому, що я «не розумів політики партії», як неодноразово мені говорили з найближчого оточення мера. Правда чомусь її не пояснили, видно розуміли, що я її не «зрозумію».

Мені було заявлено: «Ми тєбя посадім»!

От Олексій Павлович пише про те, що після мене доводиться «реанімувати» МКП «Реклама». Правда при цьому виникають кілька запитань. Одне з них: діяльність МКП «Реклама» регулярно перевірялася і податковою і ревізійним відділом мерії і чомусь більш-менш усе було нормально. Не ідеал, але я не знаю жодного випадку ревізії, коли щось та не знаходили? А тут – «реанімація»!!!

Справа у тому, що коли після мого звільнення у листопаді 2008 року почалися спроби «грубого» переділу ринку, захоплення чужої власності я почав захищати ринок. Це не сподобалось ставленикам мера. 17 грудня в кабінеті С.С. Гомоновича в присутності М.М. Манчуленка мені було заявлено прямо: «Ми тєбя посадім»! А 19 грудня на підприємстві вже почала працювати ревізія КРУ. Для розуміння організувати позапланову перевірку КРУ не так легко. Перевірка тривала до кінця лютого. Я так розумію, що нове керівництво МКП «Реклама» результати перевірки не дуже влаштували бо воно: 1. Відмовилось підписувати акт; 2. Не написало жодного заперечення; 3. Жалілось на непрофесійність перевіряючих. За словами членів комісії, у них взагалі, склалося враження, що керівництво зацікавлене у «найгірших» результатах.
Основні проблеми: 1. Відсутні документи на списання матеріалів на значну суму; 2. Нанесення збитків підприємству колишнім керівником Вороничем І.І. через неправильне списання викрадених ОЗ на суму 1400 (здається) грн.; 3. Нанесення збитків підприємству колишнім керівником Вороничем І.І. через неправильне списання коштів на відшкодування вартості ПММ для власного авто біля 13000 грн.; 4. Нецільове використання бюджетних коштів виділених для відшкодування витрат на оформлення та прикрашання міста , біля 65000 грн. От і усе. Звичайно були там недоліки дрібні, але не смертельні.

Треба було подарувати авто?

На цей акт, я написав заперечення і пояснення. Писав заперечення і пояснення до акту і на ім’я Федорука: по кожному пункту, з посиланням на законодавство. Але видно усім зацікавленим дуже хотілось, щоб було найгірше.

Чого вартує, наприклад, на моєму поясненні щодо пального: що це власна машина, у підприємства авто не має жодного, специфіка роботи вимагає постійного контролю стану щитів, у тому числі і освітленості щитів, тому згідно закону, я як керівник мав право на використання власного авто з відшкодуванням пального і раніше не було запитань ні у податкової, ні у фінуправління, — єдина ремарка: «Це що функціональні обов’язки директора?» А чиї, якщо у тільки у директора є авто і по закону компенсація тільки для нього! Треба було подарувати авто?

Вкрадений шуруповьорт. Грець з ним, я його визнав, бо бачте не викликав міліцію… Для чого, щоб повісити «глушняк» чи отримати відписку? Ми просто склали акт, в якому розписались працівники, я затвердив! Його реально вкрали.

Нецільове використання коштів. Згідно бюджетного кодексу виплати з бюджету повинні здійснюватись по факту, після здача робіт. А підприємству для роботи потрібні були матеріали. Ми матеріали купували за свої, при цьому десь не платили за податки, зарплату в той момент. Робили роботу і отримані гроші вже пускали не на матеріали, а на ПДВ, зарплату. При цьому це було чітко видно в платіжках з казначейства. Але з точки зору КРУ ми отримані кошти мали заплатити виключно постачальниками матеріалів. На запитання: а як мені треба було отримати матеріали без грошей була відповідь – домовлятися якось… Запитання чому ж казначейство пропускало «неправильні» платіжки теж залишалось без відповіді… Треба було знайти порушення – знайшли.

Кримінальну справу не відкрили через відсутність складу злочину

І останнє, найцікавіше. Про зниклі документи. Наведу тільки 1 факт. 4 грудня 2008 року, тобто до початку перевірки КРУ, на той момент діючий головний бухгалтер МКП «Реклама» написала на ім’я мера Федорука М.Т. службову записку. В цій записці йшлося про те, що: 1) певні особи, які на мають жодного відношення до підприємства розшивають бухгалтерські архіви і документи і виносять ці документи за межі приміщення. На її запитання новому керівництву стосовно цих подій, вона отримала усну відповідь, що це за «його вказівкою». Оскільки при цьому не складаються жодні акти, описи, то вона, як головний бухгалтер, не може нести відповідальність за ведення бухобліку; 2) у зв’язку зі зміною керівника відбулася зміна банківських підписів і генерація нових ключів. Їй, як головному бухгалтеру, не були надані її ключі і усі банківські операції проводить новий керівник одноосібно, без інформування і погодження з нею!

Олексію Павловичу! Ви – як мер, як відреагуєте на таку службову записку? Призначите термінову перевірку? Тут же відправите представника для вивчення ситуації на місці? Чи зробите, як тоді? Відправите відписку: «ти дура, втратила довіру і тому ти 22 грудня звільнилась»? Так цю відписку вже колишній головний бухгалтер отримала після звільнення ЗА ВЛАСНИМ БАЖАННЯМ в кінці грудня, бо не захотіла підставлятись і далі.

За підсумками перевірки КРУ були відправлені матеріали в податкову поліцію, в прокуратуру. Після тривалих перевірок і переперевірок у відкритті кримінальної справи проти Воронича І.І відмовлено у зв’язку з відсутністю складу злочину. А мій головний бухгалтер уникнув навіть УМОВНОГО терміну завдяки тій записці.

Чому «реаніматори» плювали на суди і боротьбу за підприємство?

Інший нищівний наслідок для «Реклами» стало звернення в суд КРУ з позовом на МКП «Реклама» з метою стягнення на користь держави майже 200 тис. – недостача матеріальних цінностей в подвійному розмірі майже 86 тис., 65 тис . – нецільове використання коштів, і т.д… Знаковим є те, що представники МКП «Реклама» не з’явилися НА ЖОДНЕ судове засідання а Чернівецький адміністративний суд на засідання по розгляду позову КРУ до підприємства. Це нормально? Відповідно позов КРУ було задоволено у повному об’ємі! Так доводжу до вашого відома, що у квітні 2013 року останній свій робочий день на посаді директора я провів у Львові в Апеляційному суді, де ЗАХИЩАВ інтереси ввіреного мені підприємства. Мені вдалося добитися зменшення позовних вимог КРУ в половину. Ось, Олексію Павловичу, у мене виникає запитання: чому ті, кого ви вважаєте «реаніматорами», плювали на суди і боротьбу за підприємство, а я захищав його інтереси?

Відмовили у проханні завершити проект Алеї Зірок за власний кошт

Дійсно, після мене треба «реанімовувати» схеми «політики партії», бо я їх ламав. Саме завдяки мені відбулося зростання доходів міста після того, як я «добив» питання підтверджень розміщення соціалки відповідними фото, хоча Фотошоп ніхто не заборонив законом. Але фотошопити якісно вже складніше. Саме при мені МКП «Реклама» працювало на громаду, бо як пояснити що у 2010 за рік нараховано платежів місту 12,96 тис. грн., а у 2012 – 128,97 тис.? Я чітко можу порахувати скільки «позичив» у громади ваш підлеглий на адресних програмах, на соціалці, на поклейках, на ….. Так, може, «не після Воронича» треба реанімовувати, а те, що «без Воронича»? Наприклад, стенд «Чернівці сьогодні» («Руський міст»), стенд «Українська конституція» на Головній, біля старого полового будинку; стенд-карту в Аеропорту. Ці об’єкти МКП «Реклама» створило 2008 року. А що робити з Алеєю Зірок, яка мала світлодіодну підсвітку? Бажання знищити і принизити Воронича було настільки велике, що мені відмовили у проханні завершити проект Алеї Зірок з музичною підтримкою світлодіодної підтримки за власний кошт і передати цю частину на обслуговування! І що сотні метрів кабелю, який прокладався за кошти заучені особисто мною, просто закопані в землю, а може вже й «відкопані» кимось. ЛЕД-підсвітка замінена на звичайні прожектори. Пройдіться по Алеї! Да Зірок в такому жахливому стані не було! Так що і після кого треба реанімовувати?

Майданівську соціалку «від Міхайлішина» не просили знімати

Тепер щодо питання про соціалки. Я брався за розміщення соціалки, бо це потрібно людям! Розміщував навіть ту, яку не дуже хотіли бачити батьки міста. Так, до слова, коли я в листопаді-грудні 2013 року в місті розмістив Майданівську соціалку до мене не було жодного дзвінка «від Міхайлішина» з вимогою зняти. Але це так. Так ось, якби просили розмістити соціалку з курячими тушками, проти «агентів Кремля», то Унгурян би її розмістив аж бігом…. А так, якийсь спорт….

Написати можу багато, і про те хто, як і чому ставив конструкції, і хто фактично являється батьком «бардаку» в рекламі в місті. Буде довго і багато. Тому на останок…

Як ви там написали, Олексію Павловичу! «Сприйся чоловіче… благаю.» (Олексій Каспрук)
Перестаньте в мені бачити ворога і людину яка хоче повернутись на посаду. Не хочу! Щоб повертатись, треба довіряти команді в якій ти працюєш! А я вашій команді не довіряю! Тому і не думав думати про повернення.

У владі треба працювати на громаду, а не на купку обраних…

Побачте в мені людину, яка просто хоче працювати в цивілізованій країні з одними правилами для усіх! Яка захищає розумні інтереси бізнесу в якому вона працює, але не для особисто себе, а для усіх. Яка хоче, щоб бізнес не ламали і готова шукати і добиватись компромісів як з боку бізнесу, так і влади. Я нерідко являюсь просто ретранслятором думок і бачення з середини бізнесу, просто інші по різних причинах мовчать. Одні не хочуть заїдатись, інші розраховують домовитись, треті знають, що є Воронич. Мені це прикро звичайно. Але напевно вже змінюватись пізно. Тому заставте своїх людей розуміти, що робота у владних структурах – це робота на усю громаду, а не купку обраних…»

Цікаво, чи зможе Олексій Каспрук так само фактажно відреагувати на цю інформацію від Ігоря Воронича? Якщо, звісно, є що сказати…

fakty.cv.ua

***

Мера підставляють чи він замовляє (підтримує) переслідування опонентів? (відео)

***

Загрузка...

2 КОМЕНТАРІ

  1. На рахунок зняття реклами, так це правильно ..Ви погляньте в що перетворилось наше місто !!!! В одну сплошну рекламу !!! Вона скрізь і будь-де..
    Я особисто нічого не маю проти МКП ” Реклама” , але я проти хаотичного розміщення всіх оцих банерів і т.д. в нашому місті !!!
    Ви погляньте навколо себе, скрізь висять напівголі дівки, бабусі з пропозиціями купити квартири,щоб мати онуків)))), та вихваляння дизайном забудовників !! Це вже не кажучи про акції, лікування і всяку “хрінь” !!!
    Жах просто…Естетичного вигляду міста прийшов кінець !!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ