Хто і для чого написав «це» на синагозі у Чернівцях?..

1
590
Загрузка...

Провокатори, або, може, злочинці залишили на синагозі по вул. Л. Кобилиці у Чернівцях антисемітський надпис, який обурив мудрих і толерантних мешканців поліетнічного міста з давніми традиціями толерантності.

 

Звісно, хотілось би, щоби поліція спрацювала на етапі пошуку автора (або авторів) цього «шедевру» так само оперативно, як і відреагували на виклик.

Про цей тривожний сигнал написав громадський діяч Ілля Хочь:

«19.11.2016 року на головному фасаді Центральної синагоги по вул. Л. Кобилиці з’явився цей ганебний 161120-nadpys-smert-zhydam-hoch-foto-fakty-cv-uaнапис. Чернівці завжди славились своєю толерантністю і громадськість дасть належну оцінку цьому прояву антисемітизму і ксенофобії!

Прикро визнавати, що коли в країні іде війна і замість того, щоб об’єднувати суспільство, деякі провокатори намагаються посіяти міжнаціональний розбрат! Ганьба!!!

Єврейська громадськість міста Чернівців впевнена, що влада і, в першу чергу, правоохоронні органи зроблять все можливе, щоби знайти і покарати винних!

Треба сказати, що через 5 хвилин після дзвінка на місце події прибула патрульна поліція! Чекаємо також реакції від народних депутатів України».

fakty.cv.ua

***

Біографія

Хочь Ілля Хаїмович

Народився 4 жовтня 1951 року у Чернівцях.
У 1969 році закінчив із відзнакою Чернівецьку СШ №2 і пішов служити до лав Збройних Сил (Прикарпатський військовий округ, м. Львів). З 1971 року по 1974 рік навчався в Українському поліграфічному інституті на економічному факультеті.
Трудовий стаж розпочав у 1974 р. слюсарем об’єднання «Металіст». 1975-1976 рр. – старший технік проектного інституту «Дніпроцивілпромбуд». 1976 – 1986 рр. працював на посадах інженера, ведучого інженера, керівника групи інституту «Укрсільгосптехпроект», займався проектними розробками для сільського господарства. У 1979 році закінчив Одеський інженерно-будівельний інститут.
1986 – 1987 рр. – викладач Чернівецького СПТУ №2.
1987 – 1994 рр. – начальник виробничо-технічного відділу, головний інженер обласного управління «Чернівцінафтопродукт».
З 1994 р. – голова ради засновників колективного підприємства «Калібр».
З 1998 р. – депутат Чернівецької міської ради, заступник голови постійної депутатської комісії з питань будівництва, архітектури і земельних відносин.
Член президії Чернівецької міської ліги ділових людей; Президент Чернівецької міської асоціації працівників нафтопродукт забезпечення; Фундатор благодійного фонду «Мір’ям»; Член ради Буковинського клубу КВК. У 2002 році вдруге обраний депутатом Чернівецької міської ради. З 2005 р. – член правління Чернівецького регіонального осередку «Всеукраїнського об’єднання депутатів місцевих рад».
У 2006 році закінчив Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу. Протягом останніх років неодноразово заохочувався відзнаками Чернівецької обласної державної адміністрації та Чернівецької міської ради.

Займався баскетболом, призер змагань міського, обласного і всеукраїнського рівня.
Одружений, має двох доньок.

(використані дані edc.org.ua)

***

 

Загрузка...

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ