До протестів у Києві 15 листопада долучились і буковинці

1
301
Загрузка...

В акціях протесту, які розпочалися 15.11.16 у Києві, беруть участь і буковинці. У новинах показують сюжети про те, що багато хто протестує за гроші. Буковинські учасники цих подій, з якими вдалося fakty.cv.ua зв’язатися, стверджують, що поїхали до столиці з ідейних міркувань – протестувати проти чергового антинародного режиму…

Активіст і громадський діяч Ігор Жижиян розмістив на своїй сторінці у Facebook фото з акції протесту 161115-protest-kyiv-zhyzhyjan-fakty-cv-ua15.11.16 і написав:

«Знову злочинна влада відгороджується від людей турнікетами та великими парканами. Активісти ГО “Справедливість” із Чернівецької області прийняли участь у акції у м.Києві із вимогою притягнення злочинців при владі до кримінальної відповідальності. Серед вимог – “Гонтарєву за грати, депутатів-офшорників на нари”. Акція триває, далі буде…»

А ось що написав у Facebook про події в Києві відомий політик Тарас Стецьків:

Виглядає, що 15 листопада мають розпочатися акції протестів у Києві різної спрямованості( вкладники, аграрії, профспілки, тарифники), які мають вийти на пік 21 листопада, у день початку обох українських Майданів.
Безумовно, громадяни мають право на протест.
Влада не повинна людям заважати.
Тому рішення про перекриття Хрещатика під приводом так званої ” терористичної загрози”- рідкісне по своїй глупоті.
Воно тільки підігріє настрої опозиціонерів.
З другого боку незадоволення президентом, яке наростає в українському суспільстві не є таким, що вже і сьогодні ставить на порядок денний питання його відставки.
Президент ще поки не перейшов червоних ліній в уяві суспільства. Але може перейти.
З третього боку, Путін одразу використає протести в Украіні для дестабілізації і сіяння хаосу. Щоб сказати Трампу: я ж говорив, що це не держава.
Тому, вважаю, що наша позиція має бути наступною:
Ми будемо з людьми, які з ідейних міркувань вийдуть на протест.
Насильство на вулицях задля здобуття влади є недопустимим, це подарунок Путіну.
Ми використаємо всі свої сили і можливості для забезпечення порядку і законності на вулиці, недопущення погромів і насильства.
Жодна з старих еліт не має морального права нав’язувати державі свою модель розв’язання ситуації в краіні.
Це мають зробити нові еліти, що виростають з пасіонарноі частини Майдану.
Тому, в ситуації, що склалася, ми є ті, хто не хоче брати державу силою, насилувати державу, а і, хто хоче дати державі силу.

fakty.cv.ua

***

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ