UA: Перший просять оприлюднити записи виступів наших олімпійців у Ріо-2016

0
240
Чернівчанка Руслана Цихоцька – одна з тих, чий виступ не потрапив у телетрансляції з Ріо-2016...
Загрузка...

Виступи українських спортсменів на Олімпійських іграх – найвищі досягнення в історії вітчизняного спорту та у спортивній історії кожного регіону, міста, селища, села.

 

Проте до олімпійських трансляцій з Ріо-де-Жанейро, на жаль, потрапили виступи далеко не всіх наших спортсменів. Хоча, приміром, 4 роки тому під час Олімпійських ігор в Лондоні на сайті Національної телекомпанії можна було дивитися трансляції з усіх олімпійських арен, а не лише фрагменти, які потрапляли у телевізійну трансляцію, як це було на Іграх-2016.

Чернівчанка Руслана Цихоцька – одна з тих, чий виступ не потрапив у телетрансляції з Ріо-2016...
Чернівчанка Руслана Цихоцька – одна з тих, чий виступ не потрапив у телетрансляції з Ріо-2016…

Враховуючи важливість відеозаписів виступів ВСІХ українських олімпійців у Ріо-2016, зокрема, для популяризації пріоритетних олімпійських видів спорту, розповсюдження інформації про історичність участі в Олімпійських іграх, пропаганди спорту і здорового способу життя, представники буковинської спортивної громади звернулись до народного депутата України Оксани Продан з проханням посприяти оприлюдненню відеоматеріалів виступів ВСІХ наших олімпійців у Ріо-де-Жанейро.

Оксана Петрівна звернулась до Національної телекомпанії України та Міністерства молоді та спорту з відповідним проханням. Поки що, як повідомила fakty.cv.ua, отримала відповідь лише від Мінмолодьспорту – за підписом міністра Ігоря Жданова, який також звернувся і до Національної телекомпанії. Хоча по суті він міг би просити просто оприлюднити ці всі відеоматеріали, а не надати записи для розміщення на сайті Міністерства… Хоча логічно, щоби у профільного Міністерства, як і у НОК, справді бути б записи виступів українських олімпійців. Національна телекомпанія є офіційним мовником Ігор-2016, але ж це державна телекомпанія, на яку витрачається чимало бюджетних коштів. Тож цілком логічно, щоби відеозаписи виступів ВСІХ українських олімпійців у Ріо-2016 були, як мінімум, оприлюднені на сайті компанії та їх офіційній сторінці на youtube, а також передані Мінмолодьспорту та НОК України для використання, зокрема, з пропагандистською метою.

***

Народному депутату України
О.П. Продан

Шановна Оксано Петрівно!

Щиро вдячний Вам за проявлену увагу до спорту та активну громадську позицію щодо популяризації здобутків українських спортсменів.

Розглянувши Ваш запит від 16.08.2016 р. №1662 щодо популяризації досягнень українських спортсменів на ХХХІ літні Олімпійських іграх, повідомляємо.

Виключне право на телетрансляцію літніх Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро на території України та авторські права на відповідні відеоматеріали належать Національній телекомпанії України.

Враховуючи Ваше звернення, Мінмолодьспорту звернулося до керівництва телекомпанії з пропозицією надати відеозаписи виступів спортсменів Національної олімпійської збірної України на Іграх у Бразилії для подальшого розповсюдження. Копія листа додається.

У разі позитивного рішення Національної телекомпанії України та офіційного надходження вищезгаданих відеозаписів до Міністерства, матеріали будуть оприлюднені на офіційному сайті відомства…

***

Генеральному директору Національної телекомпанії України
З.Г. Аласанії

Шановний Зурабе Григоровичу!

Сьогодні спорт та перемоги українських спортсменів на міжнародних змаганнях є тим фактором, який здатен консолідувати суспільство, підвищити рівень патріотизму, відіграти важливу роль у популяризації здорового способу життя, особливо серед молоді.

Нещодавно у Ріо-де-Жанейро закінчилися ХХХІ літні Олімпійські ігри, на яких українські спортсмени здобули 11 нагород. В активі збірної України 20 четвертих та п’ятих місць, 35 олімпійців отримали почесні дипломи МОК.

Національна телекомпанія України «UA: Перший» є офіційним мовником Олімпійських ігор-2016 на території України та володіє правами на відповідні відеоматеріали.

Зважаючи на неодноразові звернення громадськості, а також народних депутатів України, з метою популяризації досягнень українських спортсменів – просимо надати відеозаписи виступів Національної олімпійської збірної України на літніх Іграх ХХХІ Олімпіади у Ріо-де-Жанейро для розміщення на офіційному сайті Міністерства молоді та спорту.

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ