З бюджету – понад 5 млн. штрафів і пені за комунальні підприємства…

1
218
Загрузка...

Трьом комунальним підприємствам Чернівців – фінансова допомога на суму 26,7 млн. грн. Таке питання обговорювалось на позачерговій сесії міської ради.

 

Після тривалих обговорень і «гарячих суперечок», зрештою, депутати 20.07.16 проголосували за надання КП «Чернівцітеплокомуненерго» 5,9 млн. грн.  Питання допомоги КП «Чернівціводоканал» у сумі 11,2 млн. грн. та КП «Чернівецьке тролейбусне управління» у сумі 9,6 млн. грн. не набрали достатньо голосів. В цілому рішення не прийняли – міський голова Олексій Каспрук оголосив перерву. А вже під час продовження цієї сесії 21.07.16 вже назбирали голосів і ухвали рішення надати всім трьом підприємствам багатомільйонну фінансову допомогу.

Ось як цю ситуацію з фінансовою допомогою комунальним підприємствам пояснив депутат Віталій Гавриш (керівник фракції Об’єднання «Самопоміч»):21-Gavrysh

«20.07.2016 р. на позачерговій сесії розглядалось питання виділення фінансової допомоги 3-м комунальним підприємствам міста на загальну суму 26 700 000,00 грн.
З них КП “Чернівціводоканал” 11 200 000,00 грн., КП “Чернівецьке тролейбусне управління” 9 600 000,00 грн. та КП “Чернівцітеплокомуненерго” 5 900 000,00 грн.
Сесія була насичена спілкуванням і розмовами, проте нам так і не надали чіткої відповіді, які дії підприємствами (окрім підготовки до отримання кредитних коштів) здійснюються для покращення власної фінансвої ситуації. Також не зрозуміло чи здійснюють чиновники міської ради, зокрема і голова, контроль над фінансовою та госп. діяльністю, адже вдумайтесь депутати з міського бюджету зобов’язані сплатити штрафів та пені на понад 5 000 000,00 грн. за неякісну роботу менеджменту компаній. Це неприпустимо в такий скрутний час допускати такі серйозні упущення. Саме тому ми вимагаємо від комунальних підприємств надати чіткий (не на 4000 сторінок) план розвитку діяльності підприємств, оскільки дані штрафи ми платимо з кишень кожного чернівчанина, тоді, як не всі користуються послугами підприємств в той час, як 5 000 000,00 грн. це вже декілька тролейбусів, чи заміна не 1 кілометра труби.
Хочу зазначити, що виділення коштів на підтримку КП “Чернівцітеплокомуненерго” ми підтримуємо, оскільки запрошувана сума найменша, фактично це кошти для виплати заробітної плати ще починаючи з квітня, а мати можливість та не виплачувати людям зароблене, як мінінмум не по людськи. Проте і від даного підприємства ми очікуємо також план розвитку, оскільки вже в серпні ці підприємства, знову звернуться за новою допомогою в сумі вже 40 000 000,00 грн.

Допоки ми не отримаємо відповіді на всі запитання, наша фракція буде утримуватися від голосування по цим питанням».

Чи доцільно вкладати такі кошти у комунальні підприємства, коли ефективність управління та менеджменту – під великим знаком запитання, і при цьому вони ще й заробили штрафів і пені на суму понад 5 млн., які доводиться виплачувати з бюджету, тобто з кишень всіх чернівчан?..

Було б добре, якби доцільність виділення таких коштів комунальним підприємствам пояснили депутати, які це рішення підтримали. Може, справді аргументи будуть переконливими…

fakty.cv.ua

Чернівецька міськрада просить керівництво держави зменшити тарифи

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ