Міськрада не підтримали заборону торгівлі алкоголем після 22:00. Далі буде…

0
673
Загрузка...

Одним з найбільш резонансних під час сесії Чернівецької міської ради 30.06.16 було питання щодо заборони торгівлі алкогольною продукцією після 22:00.

 

Відповідний проект рішення озвучила Наталія Якимчук, яка у минулому займалась стрільбою з лука і є 2-Yakymchukмайстром спорту.

Спочатку здавалось, що це питання без особливих проблем набере достатню кількість голосів. Але це враження виявилось помилковим. «У бій» проти такого рішення вступили підприємці-представники магазинів, які торгують вночі у т.ч. алкогольною продукцією. Вони наголошували на тому, що в разі прийняття такого рішення на вулицях знову процвітатиме нелегальна торгівля «ліваком» сумнівної якості, і це буде гірше, ніж коли алкоголь продають у магазинах, які можна контролювати (і якість, і щоби неповнолітнім не відпускали алкогольну продукцію).

Несподівано проти виступив і начальник юридичного підрозділу міської ради Олександр Шиба, який вважає, що таке рішення не має достатнього правового обґрунтування. Зауважимо, що вже не одне і не два міста в Україні ухвалили рішення щодо заборони торгівлі алкогольною продукцією після 22:00, і правових проблем не виникало…

Проти антиалкогольного проекту рішення зіграли і «фінти» щодо того, що, мовляв, треба заборонити торгівлю алкоголем після 22:00 і в ресторанах, кафе, пабах тощо. Зрозуміло, що це вже вони, як кажуть, «фантазували». Але, можливо, і ці «фантазії» теж негативно вплинули на результати голосування.

У підсумку проект рішення щодо заборони торгівлі у чернівецьких магазинах алкоголем після 22:00 набрав 21 голос, тобто недотягнули один голос…

Повторно це питання мають розглянути у вівторок, 5.07.16.

Після оголошення перерви деякі учасники «антиалкогольних баталій» вже висловились публічно на цю тему.

Олексій Каспрук (мер Чернівців):

«Зсув парадігми: виявляється торгівля алкоголем вночі покращує здоров’я чернівчан та порядок на вулицях…»

Андрій Брязкало (депутат міськради):

«Доброго вечора друзі та чернівчани! Сьогодні, 30.06.2016 р., на сесії Чернівецької міської ради, розглядалось питання стосовно обмеження продажі алкогольних напоїв у цілодобових магазинах нашого міста. Розглядалось але підтримки так і не отримало… Озвучувалися різні аргументи, як за так і проти цього проекту рішення!
Але хочу озвучити свою думку з цього приводу. Такі міста як Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль, Київ та Кам’янець-Подільський уже впровадили це в себе. Так, це не зупинить продаж алкоголю, але це крок в майбутнє, майбутнє наших дітей та онуків. Та й статистика, яку озвучив прокурор міста, сьогодні, стосовно нещасних випадків під станом алкогольного сп’яніння, жахлива!
Такі рішення вкрай потрібно підтримувати, а контроль за їхнім виконанням ставити на правоохоронні органи та інші служби!»

До слова, у Луцьку також запровадили таку заборону на продаж алкоголю у вечірній час. І це рішення місцеві мешканці здебільшого підтримують.

fakty.cv.ua

***

Петиція за заборону куріння у парках і скверах Чернівців

***

Нічну торгівлю у Чернівцях не заборонили, а обмежили. Для чого чи проти кого?

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ