Яценюк «засвітився» пробіжкою у Вашингтоні, Бурбак розказав, що він там робить

0
510
Загрузка...

Екс-Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк 30.06.16 поділився в соціальній мережі фотографією з ранковою пробіжки у Вашингтоні (США).

 

Цей пост перший заступник міністра молоді та спорту України і президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул поширив з жартівливим коментарем: «Легкоатлетів побільшало:)»

Як відомо, Арсеній Яценюк, попри, можливо, не дуже спортивний вигляд (і те, що в школі, подейкують, фізкультура зовсім не входила в його пріоритети), останнім часом не раз «світився» у фітнес-клубах, де, як зазначали журналісти, полюбляв, зокрема, «потягати залізо». І це, безумовно, чудово, коли політик такого Yatsenuk-Vashyngton-probizhka-160630рівня фактично пропагує спорт і здоровий спосіб життя (шкода, щоправда, що не дуже суттєво підтримував він фізкультуру і спорт в якості глави Уряду, але це вже у минулому…).

А що ж Арсеній Петрович робить у Вашингтоні? Це, за повідомленням прес-служби НФ, пояснив інший чернівецький політик і друг екс-Прем’єра – керівник фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Максим Бурбак:

“Наш лідер у Вашингтоні говорить про пріоритети України. Про ключові принципи, які відстоює партія у все більш складній військово-політичній та міжнародній ситуації. Йдеться і про життєво важливі реформи, які запустив Яценюк і які ми вимагаємо продовжувати”.

“Яценюк підтвердив американському керівництву послідовну позицію “Народного фронту”: Росія мусить виконати всі її зобов’язання за “Мінськими угодами”. Цитую Арсенія Петровича: “Росія повинна забратися з української території”. Причому це, зазначив наш лідер, стосується і Донбасу, і Криму. Це те, що прем’єр Яценюк повторював на кожній своїй міжнародній зустрічі, то, що ми говоримо у Верховній Раді. І поки що ці вимоги не виконано, – і мови не може бути про так звані вибори на окупованій території або про зняття з Росії міжнародних санкцій”.

“Арсеній Яценюк у Вашингтоні підкреслив, що безпека України залежить насамперед від самої України. Від українського лідерства, від рішень самих українських політиків. Якщо будемо послідовні, рішучі і єдині у захисті нашої незалежності, у продовженні реформ – нам будуть допомагати партнери, до нашої позиції будуть дослухатися. Понад те, Яценюк зазначив, що у непростий для Європейського Союзу момент роль незалежної України зростає. Америка буде ще сильніше підтримувати Україну в такі складні для Європи часи, адже ми захищаємо європейські кордони”.

“На американських зустрічах йшлося про посилення обороноздатності України. Це одна з ключових реформ Арсенія Яценюка. Він за два роки забезпечив безпрецедентне збільшення бюджетних витрат на оборону, потрійне підвищення зарплат військових, масове переозброєння. “Народний фронт” вимагає, щоб цей темп зберігався, щоб цей курс продовжував діючий уряд. У Вашингтоні Яценюк обговорює збільшення військово-технічної допомоги Україні”.

 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ