Кінотеатр «Чернівці» замінували чи знову хтось «грається»?.. (фото)

0
599
Загрузка...

У четвер, 23.06.16, надійшло повідомлення про те, що заміновано кінотеатр «Чернівці», розташований у самому центрі столиці Буковини.

 

Сталось це ближче до вечора. Відповідні служби оперативно відреагували, прохід і проїзд в районі кінотеатру частково заблокували – в цілях безпеки.160623-kinoteatr-Chernivtsi-zaminov-fakty.cv.ua (2)-copy

Фахівці шукають у приміщенні кінотеатру вибухові пристрої. Залучили і спеціально навчених для цього собак.

Хтось із перехожих жартував, мовляв, зірвати цей кінотеатр неможливо, адже, як відомо, радянська влада свого часу вже намагалась це зробити, але безрезультатно (детальніша інформація – нижче).

Сподіваємось, це все-таки лише жарт. Хоча жартувати з такими речами, зрозуміло, неприпустимо!

fakty.cv.ua

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

Відповідні служби відреагували на сигнал про замінування кінотеатру “Чернівці” 23.06.16

***

Поліція попереджає:

Відповідно до Кримінального кодексу України за статтею 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) передбачені наступні покарання:

1.Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, – карається позбавленням волі на строк від двох до шести років.

2.Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки або вчинене повторно, – карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

{Стаття 259 із змінами, внесеними згідно із Законами №3075-III (3075-14) від 07.03.2002, №4955-VI (4955-17) від 07.06.2012}.

Крім кримінальної відповідальності зловмисники мають відшкодувати матеріальні збитки пов’язані з обстеженням приміщень та прилеглої території спеціальними службами.

Якщо вказаний злочин вчинить особа, яка не досягла віку кримінальної відповідальності з нею будуть проведені профілактичні бесіди та вона буде поставлена на облік. Батьки ж дитини повинні будуть сплатити матеріальний збиток відповідно до чинного законодавства.

Пам’ятайте, що, набираючи номер «102» і повідомляючи про хибне замінування, ви не тільки порушуєте закон, але й можливо ризикуєте життям інших людей.

***

З історії (chernivtsi-kino.at.ua):

У 1877 р. єврейська громада міста отримала свій головний храм, у якому збиралися для молитви чернівецькі іудеї-реформісти. Темпль колись був однією з найстильніших культових споруд старого міста. Сьогодні тут знаходиться кінотеатр «Чернівці», у якому ледве розпізнаються риси колишньої іудейської святині.

Храм був збудований за проектом відомого львівського архітектора, професора Юліана Захаревича. В архітектурній композиції будівлі переплітались елементи ренесансу й готики з екзотичними мавританськими мотивами. Її стіни завершувалися граційними вежами-мінаретами, а посередині даху височів величезний орнаментований мідний купол зі шпилем, який увінчувала зірка Давида.

На початку Другої світової війни, у липні 1941 р., німецько-румунські війська спалили цей храм. Після повернення радянської влади була спроба підірвати Темпль, але він встояв і тривалий час лишався частково зруйнований. У 1959 р. у колишній синагозі відкрили кінотеатр до 1992 р. кінотеатр «Жовтень».

Найбільший екран в Чернівцях 18,4 на 8,6 м. Кінотеатр працює з 9.00 до 23.00., знижки надаються школярам, студентам і на перший сеанс. У фойє кінотеатру працює бар. Найбільш відвідуваний кінотеатр в місті.
Кількість залів: 2
Кількість місць у великому залі: 464

Кількість місць у малому залі: 60 

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ