Під кафе у центрі Чернівців віддали – вулицю і не тільки!!!

0
1389
Загрузка...

У центрі Чернівців кафе, зводить літній майданчик – перекривши всю проїжджу частину вулиці Гете, що із тильної сторони памятки архітектури національного значення – будівлі театру.

Нагадаємо, скандал навколо майданчику, який почали було облаштовувати під вікнами спецшколи-інтернату №2 (вул. Гете, 1), пов’язують з кафе «Шіллер». ще минулого року. Тоді педагоги та батьківський комітет цієї спецшколи завадили облаштувати той помост, як розуміємо, з’явився «план Б» – зробити вул. Гете пішохідною, а тоді вже виділяти там місця для літніх (або, може, і стаціонарних) торгових точок. Це питання мало розглядатися на 66 сесії міської ради і потім таки прийняли!!!

Цитуємо радника міського голови Чернівців, Ірину Карімову:

“Перший дозвіл на розміщення літнього майданчика підприємцю Ірині Найдиш сесія міської ради надала у квітні 2015 року. Підприємець розпочав встановлювати майданчик у липні. З протестом виступив колектив інтернату, батьки, громадськість.

Працювала комісія на чолі із секретарем міської ради Я. Кушніриком. Сесія повторно розглянула питання 3 серпня 2015 року ( рішення №1684).

Цитую : Внести зміни до пункту 1.7 рішення міської ради VI скликання від 30.04.2015р. №1604 «Про розгляд звернень щодо надання дозволу на тимчасове користування окремими елементами благоустрою комунальної власності для розміщення літніх торгових майданчиків та пересувних тимчасових споруд» зі змінами внесеними рішенням міської ради VI скликання від 04.06.2015р. №1631 щодо надання дозволу підприємцю Найдиш Ірині Леонідівні на користування окремими об’єктами благоустрою, площею 0,0061 га, терміном на 240 календарних днів для розміщення літнього торгового майданчика на вул. Шіллера Фрідріха, виклавши його в новій редакції:
«1.7. Установити пішохідною частину вул. Гете Йогана Вольфганга фон, від вул. Шіллера Фрідріха до вул. Лисенка Миколи.
1.7.1. Надати дозвіл підприємцю Найдиш Ірині Леонідівні (РНОКПП), на користування окремими елементами благоустрою, площею 0,0061 га, терміном на 150 календарних днів для розміщення літнього торгового майданчика на перехресті вул. Гете Йогана Вольфганга фон – вул. Шіллера Фрідріха.
1.7.2. Зобов’язати підприємця Найдиш І.Л. укласти угоду з адміністрацією драматичного театру ім. Ольги Кобилянської щодо забезпечення вільного проїзду великогабаритного транспорту.
1.7.3. Департаменту житлово-комунального господарства міської ради (Погорений С.М.) забезпечити організацію руху транспорту на прилеглих до пішохідної частини вул. Гете Йогана Вольфганга фон вулицях» (підстава: протокол від 25.07.2015р. наради з розгляду звернення директора Чернівецької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернат №2 Ткачук Н.В. щодо заборони на побудову та функціонування літнього торгового кафе на прилеглій до будівлі закладу території зі сторони вул. Гете Йогана Вольфганга фон).
Дозвіл від театру підприємець отримав в 22.03.2016. №53 та надав ДМБКіЗВ.. Обмеження руху на вул. Шіллера запроваджено за рішенням Адміністративного суду №824/2155/13-А від 25.04.2014 р. Тобто жодних законних підстав забороняти підприємцю облаштовувати цей майданчик немає. Чи подобається така ситуація чи ні посадовцям міської ради, то вже інше питання.” 

Треба сказати, що активісти почали збір підписів про скасування рішення міської ради, підписатись можна ТУТ

Трохи відходячи від “Шіллера”, переключимось на кафе «Chocolate Fusion» на перехресті вулиць Сковороди та Університетська. Минулого літа громадськість обурювалась фактичною “крадіжкою” тротуару і також зведення літнього майданчику, міська рада і в цьому випадку створювала комісію і, як кажуть на Буковині: “І ШО?” все затихло і людей “мають”…..

Все файно функціонує ....

Все файно функціонує ….

 Наостанок, від автора, абсолютно нічого не маю проти власників, закладів особисто, але в їхніх методах наглого “продавлення” бізнесових інтересів і забаганок, вбачаю конфліктність із думкою громадськості, а також порушення законодавства.

І так, до слова куди дівся тротуар на вулиці Братів Руснаків?!

Новый рисунок (32)

Олександр Білоус,Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ