Стрілянина у Глибоці: боротьба проти лісових зловживань чи провокація?

0
1337
Загрузка...

Активісти, які пересувались на авто з надписом «ДУК Правий сектор», напали зі зброєю на водія завантаженого деревиною авто, внаслідок чого один з учасників інциденту зазнав вогнепального поранення.

 

Сталось це у селищі Глибока 5.04.16 близько 19:30. Водієм вантажівки з деревиною виявився депутат Глибоцької селищної ради Костянтин Лопуляк. Один з нападників завдав йому удару в голову рукояткою пістолета, одночасно здійснивши випадковий постріл в свого колегу.

Заступник начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області Сергій Гордаш на прес-конференції 6.04.16 повідомив, що лісодеревину Костянтин Лопуляк віз на законних підставах, що підтверджується відповідними документами. Нападники ж збирались перевірити, чи не вивозиться ця деревина незаконно. Проте методи «перевірки» вони вибрали явно невдалі, за що тепер їм світить до 7 років позбавлення волі.

Щодо номерів авто нападників (ДУК Правий сектор), Сергій Гордаш зауважив, що поліції невідомо, чи насправді ці активісти є членами Правого сектору.

Дехто розцінює цей інцидент як провокацію, спробу дестабілізувати, «розхитати» ситуацію в краї, тому, мовляв, напад відбувся у районі із значним відсотком румуномовного населення.

А ось інформація про інцидент зі стріляниною від Сектору комунікації Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області:

Представники громадської організації примусово зупинили вантажний автомобіль марки «Урал» під керуванням мешканця Глибоки, депутата селищної ради. Один із активістів вдарив рукояткою пістолета по голові водію та скоїв неконтрольований постріл у сторону іншого активіста.

Як з’ясувалося, інцидент трапився 5 квітня близько 19 год. 30 хв. в селищі Глибока. 60-річний місцевий мешканець перевозив лісодеревину на вантажному автомобілі по вулиці Небесної Сотні районного центру. Дорогу йому перекрили два автомобілі, із яких вийшли громадські активісти. Один з них, 45-річний мешканець Глибоки, відкрив дверцята вантажного автомобіля та рукояткою пістолета завдав водію удару по голові. Під час удару було здійснено неконтрольований постріл із цієї ж зброї у іншого активіста, 32-річного чернівчанина. У результаті активіст отримав тілесне ушкодження у вигляді вогнепального поранення обличчя.

Після цього, учасники інциденту покинули місце події.

Наразі поліцейські встановили чотирьох осіб інциденту. Крім вже вищезгаданих, двоє мешканців Чернівців, віком 24-х та 33-х років, які є також членами цієї ж громадської організації.

На місці події правоохоронці вилучили гільзи від пістолета невстановленого зразка.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція даної статті, передбачає ув’язнення строком до семи років. Досудове розслідування триває.

fakty.cv.ua

***

Чернівецька телезірка власноруч бореться із вирубкою лісів! (+фото, відео)

***

Лісовим господарством на Буковині управлятиме «спонсор Антимайдану»?..

***

39 кримінальних справ у лісовій галузі, а губернатор каже, що правопорушень немає

***

Як буковинці їздили до Києва люструвати «головного лісівника» України (відео)

***

Лісові пригоди столичних репортерів на Буковині і «контрабандні відмазки» (відео)

***

На Буковині техніку «лісових князьків» будуть передавати бійцям передової

***

На Буковині комісія Яценюка «із захисту лісів» отримала «тисячу і одне» ЧОМУ (відео)

***

Нардеп Семенченко приїхав на Буковину полювати на крадіїв лісу (відео)

***

Спецрозслідування: Як і чому «лисіють» Карпати (відео)

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ