За електрику – +25%, за газ – +53%… ЯК вижити? (опитування)

1
1286
Загрузка...

З 1 березня 2016 р. мінімальний тариф на електроенергію для населення підвищено на 25% і становить 57 копійок за кВт/год (і за обсяг до 100 кВт на місяць). А з 1 квітня про анонсували і підвищення тарифу на газ для населення і теплокомуненерго на 53% – до 5500 грн. (з ПДВ) за 1 тисячу кубометрів.

 

За обсяг електроенергії понад 100 кВт/год. в місяць тариф на електроенергію для населення становить 99 копійок за кВт/год., а понад 600 кВт/год. – 1,56 грн.!

Ці тарифи затвердила Національної комісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

А збільшення ціни на газ для населення на 53% з 1.04.2016 р. проанонсував голова НКРЕКП Дмитро Вовк.

Як простим громадянам України «переварити» ці тарифи?.. ЯК вижити?!

Абсолютній більшості заробітків не вистачає вже навіть на найелементарніше (прохарчуватися і одягнутися). І до такого «нижче плінтуса» рівень життя в Україні довели так звані демократи, які прийшли до влади на крові… То чим теперішній антинародний режим кращий за попередній? І чому народ має терпіти ці знущання?!

Для порівняння «досягнень теперішніх» на фоні попереднього антинародного режиму давайте проаналізуємо динаміку зміни зарплати з 2012 року.

Отож, на кінець 2012 року мінімальна зарплата в Україні становила 1134 грн., а з 1 січня 2016 року – 1378 грн. Тобто зросла на 21,5%. За цей же період курс гривні по відношенню до долара США змінився з 8 грн. за 1 долар до понад 26 грн. станом на 3.03.16 (це офіційний курс НБУ, на ринку ціна вища).

Представники теперішнього режиму люблять зазначати, що не слід орієнтуватися на курс долара, бо ж у нас офіційна валюта – гривня. Але ж ціни на продукти та інші товари першої необхідності незрівняно більше зросли, ніж зарплати пересічних громадян…Ukrgazvydobuvannya-klopot-zarplata-1-151230-

Ні, можна було б погодитися з «аргументами» влади щодо того, що, мовляв, треба перетерпіти, бо криза, АТО, війна… Можна було б, якби це «перетерпіти» стосувалось ВСІХ, у т.ч. представників владної верхівки! (про це дуже гарно сказав Олексій Мочанов)

Але реалії то зовсім інші, на жаль… Чого вартує історія з головою Правління «ПАТ УкрГазВидобування» (державне підприємство!): Олегу Прохоренку зовсім нещодавно встановили зарплату у розмірі 398 тис. грн. в місяць!!! Плюс щомісячна премія 75%, надбавка за інтенсивність праці 50%, надбавка за роботу з секретними документами 15% і т.д. – разом вже набігло 955 320 тис. грн. в місяць!!!

Щоправда, сам Прохоренко спростував інформацію про майже мільйонну зарплату: «Оклад 398 тис.Ukrgazvydobuvannya-klopot-zarplata-2-151230- встановлений рішенням НАК «Нафтогаз» відповідно до постанови Кабміну. Вказано, що я отримую якісь надбавки – це не правда. Зараз обговорюється премія, і згідно постанови, Кабміном встановлюється певна система, але зараз це питання до кінця не вирішене».

Тобто «бідолашний» керівник державного підприємства отримує «всього лише» 398 тис. грн. в місяць! В країні, в якій мінімальна зарплата – 1378 грн. в місяць, а мінімальна пенсія – 1074 грн.!

Хіба це не привід для нового Майдану і для рішучого «народного копняка» черговому антинародному режиму?.. (не плутати це з маніпулятивними тезами про те, що, мовляв, хто констатує негативні результати діяльності «теперішніх», – нібито хоче повернення «колишніх»)

А ви що думаєте з цього приводу?..

Георгій МАЗУРАШУ, fakty.cv.ua

Ставлення до збільшення тарифів, цін і зниження рівня життя в Україні

Результати

Loading ... Loading ...

***

Петиція: повернути енергетичні компанії у державну (народну) власність!

***

Петиція: Негайно знизити тарифи на газ та електроенергію на 150 відсотків для населення України

***

Творчо оброблений на сучасний лад старий анекдот.
Розмови на засіданні керівництва України:
-Як прості українці відреагували на те, що ми Крим віддали Росії?
-Кажуть, «Хутін – пуйло», а нас називають щирими патріотами…
-А що кажуть про влаштоване кровопролиття на Донбасі?
-Кажуть, готові помирати за Україну…
-Підняття комунальних тарифів сильно знервувало народ?
-Ну, так собі. Кажуть: розуміємо, криза, треба перетерпіти…
-Живучі якісь… Може дустом попробувати?..

***

«Прямий як двері» Мочанов у Чернівцях «мочив» Яценюка, Бурбака і Ко (відео)

***

Протест у Києві – не Майдан-3, а продовження Революції Гідності (відео)

***

Ахметов – найсильніший закулісний союзник Яценюка (нардеп про їх таємні зустрічі)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ