Яценюк і Бурбак отримують від Чернівецької митниці щомісяця по ~4 млн.?!

0
1650
Загрузка...

Чернівецька митниця орендує в обласному центрі за кругленьку суму приміщення у фірми, до якої, як стверджують, мають стосунок прем’єр-міністр Арсеній Яценюк та керівник фракції «Народного фронту» в парламенті Максим Бурбак. Випадковість?..

 

«Салагор М.М. запровадив тіньові схеми по отриманню незаконних прибутків пов’язаних із орендою приміщення обласної митниці. Із часів заснування митної служби у Чернівецькій області, керівництво митниці знаходилося у приміщенні на станції “Вадул Сірет”, за адресою: с.Черепківка, Глибоцького району. Декілька років тому, Салагор М.М. укладає договір оренди приміщення за адресою: м.Чернівці, вул. Руська, 248 М, (нинішня адреса митниці) із фірмою, до якої мають відношення його однопартійці Яценюк А.П. та Бурбак М.Ю. У результаті цієї оборудки, із державного бюджету України до кишень зловмисників, щомісяця надходить кошти у сумі близько 4 млн. грн. Натомість приміщення на станції “Вадул Сірет” пустує», – це фрагмент звернення громадських організацій до Президента України Петра Порошенка.
Але про все по порядку. Як відомо, в авангарді боротьби проти «головного митника» Буковини Миколи Салагора (проти нього, як керівника митниці, зрозуміло) перебуває голова ГО «Патріотична Громада Буковини» Ігор Жижиян. Ось як він прокоментував підписане представниками 20 громадських організацій звернення щодо звільнення Миколи Салагора із займаної посади:
«Громадськість Буковини вимагає негайного звільнення із займаної посади начальника Чернівецької обласної митниці, Миколи Салагора. Із такою вимогою до Президента України, ГПУ та ДФС звернулися 20 громадських організацій Буковини. Подібне звернення до Президента підписали та направили до адресату, 398 мешканців нашого краю. Прокурор області, начальник УСБУ, начальник обласної поліції та представник митниці під час акції 2.02.2016 р. пообіцяли, що будуть сприяти у скасуванні усіх складених, завідомо протиправних, протоколів. Також запевнили, що нових протоколів не буде, припиняться всі переслідування активістів. Натомість, першою ластівкою від переговорників була звістка про те, що митниця подала апеляцію на постанову суду про скасування завідомо неправомірного штрафу. Другою – те, що мені все ж вручили підозру у сфабрикованій “кримінальній” справі 2005 року. Третьою – те, що 20.02.2016 року був складений черговий протокол на КПП “Порубне”. Отже, можна зробити висновок, що слово офіцера у керівників силових структур області – це мильна бульбашка, яка лопнула як і терпіння громадськості. Тому подальші акції протесту неминучі. Із кожнем днем до нас приєднуються все нові громадські об’єднання. Найближчим часом збереться ініціативна група для узгодження подальшого плану дій».

Повний текст звернення:
Президенту України Порошенку П.О.
01220, м. Київ, вул. Банкова, 11

Генеральна прокуратура України
вул. Різницька, 13/15, м.Київ, 01601

Державна фіскальна служба України
04655, м. Київ-53, Львівська пл., 8

ЗВЕРНЕННЯ
представників громадськості Чернівецької області щодо звільнення із займаної посади начальника Чернівецької митної служби ДФС України Салагора М.М.

Ми, представники громадських організацій Чернівецької області, які нижче розписуємося, звертаємось до160301-Zhyzhyjan-zviljnennya-Salagora-foto керівників вищезазначених державних органів, діяльність та рішення яких може вплинути на несправедливі, незаконні дії Чернівецької митниці Державної фіскальної служби України. Керівництво даної митниці, користуючись безвідповідальністю та свавіллям, порушує права та інтереси не лише громадян України, а й інтереси громадян інших держав на території України та зраджує національним інтересам держави.
Вже кілька років поспіль, керівництво Чернівецької митної служби ДФС України, в особі її керівника Салагора М.М., „кришує” контрабанду, в тому числі й пов’язану із наркотиками, про що свідчать події 2015 року. Мало місце незаконний перетин українсько-румунського кордону на КПП “Порубне” партії героїну вагою 323 кг., на суму близько 40 млн. євро. Пояснення Миколи Салагора, про так звану співпрацю з румунськими колегами стосовно операції „Зелена стріла”, не були підтверджені керівниками поліції Румунії. У даному випадку, схема „контрабанди” спрацювала проти Салагора М.М. та спільників. Лише завдяки організованій та оперативній співпраці спецслужб декількох країн (без України), ця справа завершилась відкриттям кримінальних проваджень румунськими правоохоронцями відносно спільників Салагора М.М. Незважаючи на це, керівник митниці Буковини продовжує обіймати цю посаду.
Дивним виглядає робочий графік та поведінка Салагора М.М., як зазначалось у ЗМІ Буковини (інтернет-сайт „Місто Ч”, http://micto.cz/…/mykola-salahor-svyatkuje-svoje-pryznache…/) – „Протягом кар’єри пана Салагора М.М. неодноразово звинувачували у зловживанні спиртними напоями на робочому місці. Це вочевидь шкодило його здоров’ю, бо за даними УБОЗу в Чернівецькій області, з 6 місяців перебування на посаді начальника Вадул-Сіретської митниці, Салагор М.М. фактично працював лише 1 місяць (лікарняний – 64 доби, відпустка – 42, вихідні – 52). На посаді заступника начальника Вінницької митниці за 13,5 місяців перебування на посаді – працював лише 5,5 місяців (104 – на лікарняному, 24 – відпустка, вихідні – 112 днів)”. Наразі така практика продовжується – керівник митниці на лікарняному, в той час, коли потрібно вирішувати важливі питання роботи митниці.
Вважаємо, що ця персона, із репутацією найбільшого корупціонера краю, який дивним чином, до цього часу, очолює обласну митницю, перейшла усі межі. Громадськість, працівники митниці та громадяни, які з метою прокормити сім’ю, чи не щодня змушені перетинати кордон, висловлюють йому недовіру. У своїх виступах керівники держави часто роблять гучні заяви про державну політику підтримки талановитої молоді. Хіба у нас бракує молодих, незаангажованих, незаплямованих випускників вузів, які зможуть зайняти керівні посади на Чернівецькій обласній митниці? Але через корупцію в органах влади вони змушені шукати гідного життя за кордоном. Натомість “старі злодії”, на кшталт Миколи Салагора, “немов п’явки – п’ють кров у звичайних людей”.
Неодноразово, на Чернівецькій обласній митниці відбувалися порушення прав людини та майнових інтересів громадян інших держав. Існує багато рішень судів про повернення майна, яке намагались відібрати у законних власників працівники митниці. На початку 2015 року, була направлена заява одного із іноземних громадян до Генеральної прокуратури та ДФС України. Іноземець вбачав у діях співробітників митниці ознаки злочину, а саме невиконання рішення суду з боку держави України, в особі Чернівецької митної служби ДФС. Подібні випадки є неприпустимими. Мало місце порушення прав людини, в тому числі й майнові права. Стосовно посадових осіб Чернівецької митниці було зареєстроване кримінальне провадження за перевищення владних повноважень і перешкоджання у виконанні постанови суду (ст. 382 КК України). Це призвело до порушення прав іноземного громадянина, що є підставою звернення до Європейського суду з прав людини. У подібних справах відповідачем виступає держава Україна. Крім нанесення державі збитків, дії державних структур, в частині невиконання рішень судів, розцінюються як такими, що дискредитують Україну перед європейською спільнотою. Всі підтверджуючі документи будуть додані до даного звернення під час досудового слідства.
У недалекому минулому, мало місце рішення суду про стягнення значної суми коштів із Чернівецької митниці ДФСУ на користь банку “Райффайзен Банк Аваль” у справі громадського активіста Валерія Богданова. Через незаконні дії Миколи Салагора, державі були завдані чималі збитки.
Останнім часом, Салагор М.М. розпочав відкриту війну із подвійним громадянством на Буковині. В Україні фактично уже давно існує подвійне громадянство. Хочемо ми цього чи ні, але рано чи пізно нам доведеться його визнати на державному рівні. Подвійне громадянство є у всіх країнах Європейського Союзу.
Сьогодні законодавство України справді не передбачає для наших громадян можливостi володiти паспортом ще якоїсь країни. Статтею 2 Закону України “Про громадянство України” передбачено: “Якщо громадянин України набув громадянство (підданство) іншої держави або держав, то у правових відносинах з Україною він визнається лише громадянином України. Якщо іноземець набув громадянство України, то у правових відносинах з Україною він визнається лише громадянином України”. Проте не слід це розцінювати як заборону подвійного громадянства, оскільки втрата громадянства України відбувається не автоматично з набуттям громадянства іншої держави, а виключно з дня видачі Указу Президента України про припинення громадянства щодо певної особи. Навіть якщо громадянин України набув громадянство іншої держави або держав, то не позбавляється при цьому українського громадянства і в правових відносинах з Україною надалі визнається лише громадянином України. Таким чином, твердження про заборону подвійного громадянства в Україні є помилковим.
Останнім часом нам нав’язують “ноу-хау” начальника Чернівецької митниці Миколи Салагора, про “факти ввезення автомобілів без сплати відповідних, передбачених чинним законодавством України, митних платежів до державного бюджету громадянами інших держав, які одночасно є громадянами України“. Байдуже, що у всіх решта областях України подібної проблеми не існує.
Салагор М.М. запровадив тіньові схеми по отриманню незаконних прибутків пов’язаних із орендою приміщення обласної митниці. Із часів заснування митної служби у Чернівецькій області, керівництво митниці знаходилося у приміщенні на станції “Вадул Сірет”, за адресою: с.Черепківка, Глибоцького району. Декілька років тому, Салагор М.М. укладає договір оренди приміщення за адресою: м.Чернівці, вул. Руська, 248 М, (нинішня адреса митниці) із фірмою, до якої мають відношення його однопартійці Яценюк А.П. та Бурбак М.Ю. У результаті цієї оборудки, із державного бюджету України до кишень зловмисників, щомісяця надходить кошти у сумі близько 4 млн. грн. Натомість приміщення на станції “Вадул Сірет” пустує.
У начальника обласної митниці статки ростуть немов на “дріжжі”. Розкішні автомобілі, квартири, будинки, дачі за межами області – все це було придбано за зарплату керівника митниці? Відповідь очевидна.
2 лютого 2016 року людям терпець урвався. Була організована акція протесту на КПП “Порубне”. Дана акція – це наслідок перевищення владних повноважень та зловживання службовим становищем начальника обласної митниці Салагора М.М. Наслідком цьому стала заблокована робота митного пункту. У результаті домовленостей між представниками силових структур краю та мітингувальників, близько 23.00год., митниця запрацювала у звичайному режимі. Представники держави пообіцяли припинити переслідування осіб із подвійним громадянством та власників автомобілів із європейською реєстрацією.
4 лютого 2016року троє учасників акції звернулись із скаргами до обласної прокуратури. Зареєстровано три кримінальні провадження, два із яких відносно Салагора М.М. Це є вагома підстава для відсторонення від посади Салагора М.М.
Якби сьогоднішня влада зробила гідне життя в Україні, то не було б проблем із подвійним громадянством, як і багатьох інших проблем.
На підставі вищенаведеного, ми висловлюємо недовіру начальнику Чернівецької митної служби ДФС України Салагору М.М. та ВИМАГАЄМО:

1) Негайного вирішення питання щодо звільнення Салагора М.М. з посади начальника Чернівецької митної служби ДФС України;

2) Взяти на особистий контроль розгляд даного звернення, внести відповідні відомості до ЄРДР та провести досудове слідство вищезазначених протиправних дій керівника Чернівецької митної служби ДФС України Салагора М.М.

„26” лютого 2016 р.

P.S. У разі ігнорування наших вимог, залишаємо за собою право продовжити безстрокову акцію протесту, біля в’їзду на територію пункту пропуску “Порубне”.

fakty.cv.ua

***

Сага: “Звільнення Салагора”. Продовження

***

Акцент в протестах змістився з «румуномовних» на «проти корупціонера Салагора»

***

Епідемія добралась і до верхівки? Гайничеру і Салагор – у реанімації…

***

Вимоги учасників блокування митниці пообіцяли виконати. Конфлікт вичерпано?

***

У Румунії спроби надати етнічний характер блокуванню митниці назвали провокацією

***

«Україно-румунських» власників авто пробують штрафувати (відео)

***

Депутат розказав про таємні речі у держбюджеті, які стосуються Буковини (відео)

***

Директор «Машзаводу» зарядив кулаком головному митнику Буковини (відео)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ