Протестні настрої фермерів: «Такі» ціни, бо держава стягує аж 60%, а хоче взагалі 80%

0
556
Загрузка...

«Бездарі валять економіку» – так оцінює роботу Кабміну з «підтримки сільського господарства» буковинський фермер, відповідаючи на запитання fakty.cv.ua щодо протестних настроїв серед аграріїв, пов’язаних з підсиленням податкового тиску.

 

«Чому фермери готують нові акції протесту? Тому що влада знущається, і це негативно позначається і на нас, виробниках, і, звісно, на споживачах, – констатує в коментарі fakty.cv.ua фермер. – Поки товар поступає в руки кінцевому покупцю (споживачу), він проходить мінімум 4 «руки». Поясню це на прикладі молока: 1. Фермер продає на завод (може бути і через заготівельника). 2. Завод переробляє і дає дилеру. 3. Дилер завозить в магазин. 4. Магазин продає кінцевому споживачу. У чому ж суть проблеми: якщо кожна ланка заплатить по 5% податку, вийде ті ж 20% ПДВ, і всі задоволені. А що маємо наразі ми? Нам, фермерам, ПДВ відшкодовують, повертаючи енний відсоток, а решта ланок сплачують ПДВ без відшкодувань, разом – 60% (без заготівельника). У нас тепер хочуть забрати всі 20%, тому отримаємо разом 80% податку на одному молоці. Його сплачують в кінці-кінців споживачі. І це тільки податок без «накруток». Тому й такі ціни маємо. Що сказати… БЕЗДАРІ, валять економіку… Або, можливо, свідомо це роблять?..»

16 березня в податковому комітеті України буде розглядатися Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо захисту прав платників податку на додану вартість, в тому числі сільгосптоваровиробників – № 3851-1, – повідомляє сайт Всеукраїнської аграрної Ради.

Даний проект підписаний рядом депутатів та був підтриманий Аграрним комітетом.

«Однак, існує висока ймовірність, що він буде відхилений в Податковому комітеті», – йдеться у повідомлені ВАР. Тому 16 березня о 11.00 під Верховною Радою України відбудеться страйк аграріїв в підтримку Проекту Закону 3851-1.

Нагадаймо, що наприкінці грудня по всій Україні відбулись мітинги проти податкової реформи.

Про протестні настрої аграріїв повідомила і Юлія Тимошенко:

«Зараз готуються фермерами страйки, великі публічні дії масові, і все тому, що Урядом ведеться свідома політика по руйнації фермерства. Ми наполягаємо на тому, щоби були негайно скасовані ті закони, які прийняті були перед прийняттям бюджету і позбавили аграріїв, фермерів останніх пільг, які вони мали. В податковому законодавстві, а крмі того – в розпорядженні землею. Ми наполягаємо, щоби фермерам негайно були повернуті ті преференції, ті пільги, які цей Уряд просто нахабно забрав наприкінці минулого року, голосуючи бюджет…».

fakty.cv.ua

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ