Чернівці – серед пілотних міст, які Німеччина допоможе зробити комфортнішими

0
913
Загрузка...

П’ять українських міст, серед яких і Чернівці, в якості «пілотних проектів» матимуть підтримку від Німеччини в реалізації європейського підходу до розвитку.

Меморандуму про наміри співпраці між містами України та Німеччини в дусі Лейпцизької хартії «Міста Європи на шляху до сталого розвитку», як повідомляє Урядовий портал, підписали Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко та Федеральний міністр навколишнього середовища, захисту природи, будівництва та безпеки ядерних реакторів Німеччини Барбара Хендрікс.

«Сьогодні ми заручилися підтримкою Німеччини в реалізації європейського підходу до розвитку міст. Завдяки цьому документу ми налагодимо нашу постійну співпрацю з цього питання з німецькою стороною, зможемо залучати їх досвід та практики для розробки дорожньої карти сталого розвитку для міст України. Обов’язковою умовою будь-яких змін є прозорість та тісна співпраця з громадськістю», – зазначив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр додав, що консультативна підтримка німецьких партнерів дозволить не помилитися у визначенні пріоритетів місцевими громадами та вибудувати чіткий план урбаністичного розвитку міста. «Українські міста зможуть безпосередньо залучати інвестиції з ЄС, налагоджувати горизонтальні партнерські зв’язки, а значить, це дозволить Україні швидше інтегруватися в Європейський Союз», – підсумував Геннадій Зубко.

Барбара Хендрікс відзначила, що спільна заява між Україною та Німеччиною багато дає для розвитку міст. «Ми теж мали таку ситуацію після 2009 року і успішно пройшли цей шлях. У нас є досвід, і ми готові ним поділитися. Ми хочемо поглибити нашу співпрацю та допомогти Україні ефективно впровадити реформу децентралізації», – додала Міністр.

Спільна робота України та Німеччини розпочнеться з пілотних проектів 5 українських міст: Вінниця, Житомир, Львів, Полтава та Чернівці. Подібні проекти дозволять зробити міста більш комфортними для життя. Вони враховують особливості маломобільних груп населення, сприяють розвитку комунально-складських зон міста, виносять екологію та чисте повітря на перше місце. В фокусі уваги – людина.

Довідково:

Лейпцизька хартія сталого міського розвитку прийнята у м. Лейпциг 25 травня 2007 року та визначає принципи і стратегії політики міського розвитку.

fakty.cv.ua

Джерело: kmu.gov.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ