Бурбак лякає доларом по 50 гривень

0
352
Максим Бурбак
Загрузка...

Чернівецький нардеп і керівник фракції «Народний фронт» у ВР Максим Бурбак прогнозує загострення економічної кризи в Україні у разі прийняття рішення про дострокові вибори.

 

«Проводити вибори у нинішній  ситуації  безвідповідально! Країна на півроку стане у ступор, зупиняться всі реформи, всі житимуть тільки виборами.  МВФ, інші міжнародні організації заморозять  співпрацю.  Не хочу нікого  лякати, але це об’єктивна реальність, за долар тоді правитимуть 40-50 гривень. На позачергових виборах виграють найдикіші популісти, прокремлівський «Опоблок», Саакашвілі і компанія.  Нічого не тільки  не зміниться, а стане  ще гірше.  Зате Путін аплодуватиме, нагадуючи світові: я попереджав, що це «failed state» – неспроможна  держава. Україна не може сама собі дати ради!» – заявив народний депутат Максим Бурбак в інтерв’ю buknews.com.ua.

«Дострокові парламентські вибори   це автоматичний запуск перевиборів президента. Зібрати дієву коаліцію, коли до нового парламенту зайде десять політичних сил, нереально. Це ступор всіх процесів. І  європейці це чудово розуміють. У нинішній Верховній Раді України є дві політичних сили, які спроможні об’єднати коаліцію – це БПП і «Народний фронт».  В першу чергу ми звертаємося до   народних депутатів від БПП-«Солідарність», решти наших колег по коаліції.  «Народний фронт» визначився і пропонує руку дружби.  Перегорнули сторінку  і рухаємося далі, тому що уряд потребує підтримки. В такій обстановці неможливо ефективно працювати. Хтось добуває дні на посаді, хтось не знає, що буде завтра і не хоче встрявати, дехто просто не  бажає брати на себе тягар ухвалення непопулярних, але вкрай потрібних рішень. Навіщо, адже через тиждень-два можливі нові призначення. Тому просимо БПП визначитися: ви підтримуєте дії уряду? Підтримуєте прем’єр-міністра і урядову команду? Якщо  ні, то заявіть про це і запропонуйте альтернативний план», – зазначає М. Бурбак. І додає: «Пріоритети цього року для нас  – це підйом економіки,   створення робочих місць,  подолання бідності. Ось наші основні завдання.  Не забуваємо також про оборону держави.  Реформа освіти, медичної галузі, продовження процесу децентралізації влади – також серед пріоритетів нинішнього року».

Звучить переконливо. Хоча реалії в Україні далеченько від цих розмов про реформи та підйом економіки…

fakty.cv.ua

***

***

У Президента кажуть, що Уряд може очолити мер Львова Садовий

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ