Протести: Дорогу до митного посту в Порубному таки перекрили

0
3642
Загрузка...

Під’їзд до контрольно-пропускного пункту «Порубне» в однойменному селі на кордоні з Румунією таки перекрили, як і анонсував громадський діяч Ігор Жижиян.

 

Акцію подали як протест проти «переслідування румуномовних» у Чернівецькій області. Правда, поки що не зрозуміло, кого саме і як «переслідують». Адже якщо говорити про скандали навколо подвійного громадянства, то серед тих, кого «атакували», не лише румуномовні (наприклад, екс-головний податківець Чернівців Анатолій Паланійчук, «бютівець» Володимир Григорчук, та й керівника фракції «Батьківщина» в облраді Альону Гливко не факт, що можна називати румуномовною, уродженка с. Молодія Глибоцького району).

Тим не менше, перекриття дороги міжнародного значення відбулось…

Як повідомляє на своїй сторінці в соціальній мережі Ігор Жижиян, учасників перекриття десь 300. У Чернівцях акцію не проводили, бо, як пояснив голова ГО «Патріотична громада Буковини», тут була загроза, що його заарештують. Чи відповідає дійсності інформація про відставку першого заступника губернатора Володимира Куліша, поки що невідомо. Ось що написав Ігор Жижиян:

«Щурі тікають із тонучого корабля. Патріотично налаштовані правоохоронці повідомили, що голова облради Іван Мунтян, який вчора засудив нашу сьогоднішню акцію, поїхав у “термінове відрядження”. Перший заступник губернатора Володимир Куліш намагався “злягти на лікарняний”, вожді кулявлобів не відпустили. Тому, довелося НАПИСАТИ ЗАЯВУ НА ЗВІЛЬНЕННЯ (враховуючи хворе серце – мудрий вчинок). Володимире Івановичу, румуни Буковини кажуть, що у даній ситуації цей “копняк під зад – це крок вперед”. Губернатор біткається, ще не готовий капіталювати – дожмем !!! Начальник митниці Микола Салагор, підготував на нашу акцію провокації. Під приводом мітингувальників у натовп зайдуть сексоти, які повинні вигукувати сепаратистські заклики. Після цього, мене та ініціаторів акції, мають заарештувати на сходах обласної адміністрації співробітники УСБУ. У зв’язку із вищенаведеним, враховуючи, що із губернатором ми і так не збирались зустрічатись, пропоную учасникам акції із сільських районів прямувати прямо до КПП “Порубне”, а тим хто проживає у м.Чернівцях – зібратися на Театральній площі і колоною автомобілів вирушити до митного пункту. Для правоохоронців додатково інформую – члени ГО “Патріотичної Громади Буковини” не збираються перекривати міжнародну трасу, у ГО “Автомайдану” можуть раптово зламатись одразу усі автомобілі. ))). Шановні кулявлоби, на КПП “Порубне” по переду нас – буде ваша відставка, по заду – Румунія. Вибір за вами…»

За словами Ігоря Жижияна, «митники зачинились на території. Влада робить вигляд, що нічого не відбувається. Люди налаштовані рішуче, можливо прийдеться тут ночувати».

Далі буде…

fakty.cv.ua

***

 

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ