Подробиці блокування російських фур на Буковині (+фото)

0
424
Загрузка...

Волонтери, громадські активісти  та патріотичні організації вже четверту добу блокують вантажівки з російськими номерами на пункті пропуску «Порубне» у Чернівецькій області, усього заблоковані близько 40 російських вантажівок.  Участь у блокуванні беруть “Свободівці”, “Правий сектор” та ГФ “Козацька варта”(смт Глибока).

Приїхавши на місце, ми поспілкувались із учасниками блокади. Так, один із активістів, Віктор Личак,  люб’язно погодився нам провести міні-екскурсію “заблокованою територією” і повідати деталі акції. Чергують цілодобово, фури із турецькими, болгарськими, білоруськими чи будь-якими іншими номерами пропускають, окрім, звісно, російських. Серед цікавих моментів: є такі випадки, що фура зареєстрована у Росії, водій – білорус, а працюють на польську фірму (!), але через номери – на “стоянку, до кращих часів”! Пан Віктор також провів нас до найближчої парковки біля автозаправної станції, де таки припарковано безліч вантажівок із російськими реєстраційними номерами, в основному 190 та 67 федеральні округи, що, відповідно, Московська та Смоленська області, попутно розповідаючи про відсутність провокацій і пильний нагляд СБУ та інших правоохоронних органів за їхніми діями і те, що акція – безстрокова, поки влада не ухвалить рішення щодо цієї ситуації.

Ми вибірково підійшли до кермувальника однієї із російських фур, бо у нього горіло світло у кабіні, чоловік із виразним акцентом, розповів, що ніяких претензій до активістів не має, ну така ситуація склалася і чекають, що повідомить керівництво компанії перевізника. Також він підтвердив тезу про більшість водіїв із сусідньої Білорусі, а документи оформлені на польські фірми, мовляв, так компанії думали, що зможуть проскочити через блокаду, та наразі всіх розвернули і вони відстоюються на заправці, ходять в лазню і очікують.

Протягом останніх кількох днів у кількох областях України почав поширюватися громадянський рух за блокування транзиту російських товарів через українську територію у відповідь на дії Росії.

Як повідомила прес-служба Кабінету міністрів України, уряд розгляне питання руху російських вантажівок територією України 15 лютого.

Олександр Білоус, Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ