Мунтян таки снідає з Юлією і Ко в США, а не ховається на дачі у Кушніра

0
1106
Загрузка...

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян «доповідає» з фото підтвердженнями про свою поїздку до США – на Український молитовний сніданок.

 

Чому «таки»? Тому що 4.02.16 громадський діяч Ігор Жижиян припустив, що голова облради переховується на час «конфлікту між румунами і владою» (хоча саме такого конфлікту немає, він дещо в іншій площині). Ось що написав про це Ігор на своїй сторінці в Facebook: «Івана Мунтяна бачили сьогодні у селі Кам’янка Глибоцького району. Заховався від румуномовного населення у Юрія Кушніра на дачі і чекає, чим закінчиться конфлікт між румунами і владою. Замість Обами, Іван Мунтян, напевно, намастить сажею водія і уявить перед собою Барака Обаму. Ганьба тобі, Іване…»

Можливо, інформатор підвів Жижияна, «дав штангу», переплутавши когось з головою облради.

Тим часом, Іван Мунтян 5.02.16 розмістив на своїй сторінці інформацію про захід, на який поїхав:

 

Розпочався Український молитовний сніданок, який традиційно проходить у рамках Національного молитовного сніданку США у Вашингтоні. Присутня вся делегація України, посол України в США, сенатори, конгресмени. Молимося за Україну, молитву в мікрофон читає губернатор Сумщини. Майже всі виступаючі згадують промови Юлії Тимошенко і Анни Герман на молитовному сніданку. Основний меседж сьогоднішнього заходу – примирення між людьми України.
Мені також надали слово. Я долучив свій голос до спільної молитви за Україну, за мир і процвітання нашої Батьківщини. Закликав кожну людину почати примирення – з себе, з наведення ладу у власній душі і домівці.

Попередні пости Івана Мунтяна з-за океану:

З виступу одного з багаторічних сенаторів США на Українському молитовному сніданку, який традиційно проходить у рамках Національного молитовного сніданку США у Вашингтоні:
«Коли я слухав президента Обаму, і Юлію і Анну Герман, мене вони надихнули на «есенцію» того, про що ми говоримо на цій зустрічі. Президент Обама зізнався, що іноді він відчуває страх. Зізнався, яким чином з ним справлявся – зі своїм страхом. Що звертався зі своїм страхом до Всевишнього Бога. Я вважаю, що і для мене, і для всіх, хто зібрався, це був дуже сильний меседж, сильна звістка. І коли Юлія і Анна обнялися, і закликали народ України бути примиреним, для мене один з найбільших моментів усього цього заходу. Дозвольте мені просто сказати, що я надіюся, що всі з вас, хто тут є з України, незалежно від вашої політичної партії, не забудьте! Не забудьте і не пропустіть потужність того, що ви почули тут. Поверніться додому і візьміть з собою цей дух прощення і примирення. Для багатьох з вас, можливо, легко бути циніком. Я молю вас: не будьте циніками. Візьміть цю силу любові і прощення – те, про що, як ви чули, говорив президент Обама вчора».

***

Державу не можна будувати на брехні, бруді і технологіях
Я завжди в цьому був переконаний, а сьогодні ще раз отримав підтвердження. Запорука успіху Сполучених Штатів Америки – глибока духовність, моральність, базові принципи життя – добро і правда, які сповідував і якими був Ісус Христос. Корупціонери ж – ті, хто не мають нічого спільного з Богом. Це основа, і про це йшлося на Національному Молитовному сніданку у Вашингтоні, в якому я взяв участь на запрошення конгресменів.
Про це говорила учасниця заходу, лідер партії ВО «Батьківщина» Юлія Володимирівна Тимошенко: про повернення до християнських, загальнолюдських цінностей, про визнання помилок – насамперед власних, про подолання власних амбіцій, про покаяння і прощення як основу побудови держави.
Про це говорили учасники події – сенатори і конгресмени. Вони наводили приклад, що навіть якщо з політичних міркувань голосують проти якихось речей, то коли рішення вже прийнято, то як посадовці їх виконують.
В такому ж контексті виступав і президент США Барак Обама: про важливість побудови життя – як особистого, так і життя держави – на вірі в Бога, на Його вченні – як прощати, як жити, як допомагати одне одному. І те, що організаторами сніданку є не релігійні, а політичні американські організації, члени Конгресу, лише підтверджує важливість саме такого напрямку мислення. Адже такі сніданки проводяться переважно для обміну думками, вирішення поточних питань поза стінами парламенту.
Слухав і думав, що ми просто мусимо прийти до усвідомлення, що держава і державність вищі за особисті дрібні амбіції, важливіші за персональні образи, а кожен з нас відповідальний за свою країну. Бо ж неприпустимо після всього, через що ми пройшли як народ, як нація, все змарнувати. Не можна цього допустити!

***

Учора мав спілкування з генерал-командувачем Тихоокеанського корпусу Армії Сполучених штатів Америки Міком Кікліхтером та старшим радником Центру стратегічних та міжнародних досліджень (у минулому – заступник держсекретаря США з питань економіки, Радник Міжнародного валютного фонду та голова правління другого за величиною банку США Bank of America) Річардом Маккормаком.
Говорив про те, що в Україні зараз люди розгублені і дезорієнтовані. Вони перебувають наче на роздоріжжі – між злом і добром, і не знають, як ці дві категорії розрізнити. Адже часто вони виглядають не такими, якими є насправді. Тож на питання «кому вірити» люди часто не можуть дати відповіді. Тим більше, що ними нерідко маніпулюють, використовують не надто чисті технології… Тому саме зараз особливо потрібна Україні підтримка сильної держави, яка пройшла власний шлях до розквіту, відбулася і продовжує зміцнюватися – економічно, політично і духовно. Ми прагнемо цієї підтримки і готові переймати досвід

***

Учора ввечері у Вашингтоні наша делегація мала зустріч з послом України в США. Обговорювали ставлення американців до України зараз – після революційних подій, коли Україна вже 2 роки як стала відомою світові. Відомою не просто як обрис на карті, а як країна з потужним потенціалом.
У США знають про Україну, підтримують її – і не тільки морально. Велику гуманітарну допомогу передають нашим бійцям на сході, їхнім родинам, вимушеним переселенцям… Вишукують можливості лікувати в США поранених бійців – посол Валерій Чалий розповідав про успішне лікування одного бійця, якого фактично повернули з «того світу», забезпечили йому протези втрачених кінцівок…
Революція Гідності дала нам потужну підтримку в світі, але тепер потрібно не зганьбитися і її втримати…

***

На запрошення конгресменів Роберта Едерхолта та Хуана Варгаса прибув до Сполучених Штатів Америки, щоб взяти участь у традиційному Національному молитовному сніданку у Washington, District of Columbia

fakty.cv.ua

***

Вимоги учасників блокування митниці пообіцяли виконати. Конфлікт вичерпано?

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ