Міська рада VII скликання прийняла Регламент, без «штанг» не обійшлось (відео)

0
364
Загрузка...

У вівторок, 2.02.16, у Ратуші затвердили Регламент Чернівецької міської ради VII скликання. Це теж одне з питань, яке опинилось у фокусі уваги громади, точніше – переважно громадських діячів і організацій.

 

Зокрема, можливі зміни та доповнення до Регламенту обговорювали, як ми вже повідомляли, напередодні у Народному домі, за участю волонтерів і учасників АТО, представників громадських організацій.

Довго тривали обговорення і в сесійній залі. Соціально активним чернівчанам може бути цікаво дізнатися, що відтепер електронні  петиції, які набиратимуть необхідну кількість голосів (зараз – це 250), потраплятимуть і до сесійної зали. Депутати заслуховуватимуть керівників профільних комітетів, які розглядали петиції громадян. А ті петиції, які залишаться невиконаними, пропонуватимуться на сесіях як проекти рішень.

Під час «дебатів» навколо електронних петицій міський голова Олексій Каспрук, який був проти розгляду петицій на сесіях, зауважив: «250 голосів в інтернеті – це не велика проблема назбирати. І нам можуть таку петицію висунути, що ми… А ми прийняли рішення, що ми все розглядаємо. Будемо тут сидіти, і з нас будуть сміятися всі городяни…» Але з цим Олексій Павлович, як кажуть, «дав штангу», оскільки відповідно до п. 1.1. Положення про електронні петиції у місті Чернівцях «предметом електронної петиції можуть бути будь-які питання, віднесені до компетенції відповідного органу чи посадової особи місцевого самоврядування». У тій же Главі 1 далі уточнюється, що «електронна петиція не може містити заклики до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганду війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини, інформацію, яка принижує честь і гідність, права та законні інтереси осіб, матеріали та вислови, які становлять загрозу національним інтересам і національній безпеці України, матеріали та вислови порнографічного, еротичного або сексуального характеру, матеріали та вислови, які містять передвиборчу агітацію, рекламу товарів, робіт і послуг». Не дуже зрозуміло, для чого було це уточнювати – ніби достатньо було пункту 1.1. Але… Яку ж «таку» петицію мав на увазі мер, якщо звертатися можна лише з питань, віднесених «до компетенції відповідного органу чи посадової особи місцевого самоврядування»… Сміятися з чого мали би, на його думку? З розгляду питань, які входять до компетенції місцевого самоврядування?.. Чи насправді петиції розміщують на сайті міської ради і з порушенням Положення?..

При цьому, звісно, складно не погодитися, що 250 підписів в інтернеті – справді не дуже складно назбирати. Можливо, справді варто «підняти планку», аби не було забагато тих «прохідних петицій». Це теж пропонували депутати. А взагалі ці електронні петиції – така собі «гра в демократію». Бо більшість з тих проблем, які порушуються в петиціях, або мали би вирішуватися і без петицій, або не можуть бути вирішені навіть якщо петицій буде не одна і підписів буде значно більше… Приміром, якщо на кожній вулиці організують збір підписів під петицією про ремонт дороги або прокладання нового асфальтового покриття, всі вулиці заасфальтують? Звісно, ні, бо на це коштів немає. І до чого тут петиції (а на таку і схожі теми їх чимало зареєстровано)…

Але повернімось до сесії 2.02.16. Серед резонансних було також питання звернення до центральних органів влади щодо рішення Кабміну (за підписом нашого земляка Арсенія Яценюка) підтримати ініціативу Міносвіти про приєднання БДФЕУ до ЧНУ. Вирішили звернутися до Президента, Прем‘єр-міністра і Міністерства освіти та науки з вимогою припинити дію відповідної постанови про реорганізацію.

 

fakty.cv.ua

Повне відео сесії міськради від 2.02.16

***

***

***

«Розборки» АТОвців і «наїзд» волонтерки на «цю шваль» – Яценюків, Бурбаків (відео)

***

Проти приєднання БДФЕУ до ЧНУ вже є і петиція на сайті Президента України

***

Протест у Чернівцях: Фищук підтримав БДФЕУ, а Каспрук звернувся до Міносвіти

***

Яценюк вирішив приєднати БДФЕУ до ЧНУ: реакція, дебати, опитування

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ