«Крах цієї влади почнеться саме з Чернівців», – депутат (відео)

0
735
Загрузка...

На мітингу проти приєднання БДФЕУ до ЧНУ, який відбувся на Центральній площі у Чернівцях за участю нардепа і лідера Радикальної партії Олега Ляшка, говорили не лише про це підтримане Урядом Арсенія Яценюка рішення Міносвіти, а й про невтішні для простих людей результати роботи теперішньої влади.

 

Певного резонансу (і не лише позитивного, бо є у чинної влади і прихильники) набула заява керівника фракції ВО «Свобода» у Чернівецькій міській раді Андрія Ілюка і, зокрема, його слова про те, що «крах цієї влади почнеться саме з Чернівців».

Про візит Олега Ляшка до Чернівців на своїй сторінці в Facebook написав Мирослав Герецун:

«До Чернівців приїхав лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Він вирішив підтримати студентів БДФЕУ, які відстоюють свій виш та проти приєднання закладу до ЧНУ.
Олег Ляшко поспілкувався з студентами та пройшовся з ними ходою вулицями міста.
-Замість того, щоб відкривати все нові і нові школи, університети, лікарні, вони вирішили закрити такий університет, – нарікав на владу Олег ЛЯШКО.
Політик похвалив студентів за те, що вони відстоюють свої права та сказав, що він допоможе їм на шляху до їхньої мети
– Моя перша освіта – викладач правових дисциплін, – зазначив лідер Радикальної партії Олег Ляшко. – Тому я готовий зі студентами БДФЕУ поділитися знаннями. Як дотримуватися Конституції, законів, як їх готувати. І я переконаний, що ще не один Прем’єр-міністр, депутат і міністр вийдуть із студентів, яких навчатиме Ляшко!
Зокрема, Олег Ляшко повідомив, що разом із активістами боротиметься за БДФЕУ до того часу, допоки не буде скасоване розпорядження про приєднання вишу до ЧНУ.
– Рішення про приєднання БДФЕУ було прийняте кулуарно та незаконно. Якби я був прем`єр-міністром України та ще й вихідцем із Буковини, я б робив все для того, аби у Чернівцях відкривали нові ВНЗ, а не закривали та реорганізовували ті, які вже є, – сказав політик.
Я переконаний, що в рішенні щодо приєднання БДФЕУ до ЧНУ замішані особисті інтереси, земельні і майнові питання.
Окрім цього, Олег Ляшко повідомив, що на засіданні комісії обласної ради було прийняте рішення про підтримку БДФЕУ і на найближчій сесії облради це питання винесуть на розгляд депутатів. А 16 лютого Радикальна партія звернеться до уряду з вимогою скасувати рішення про об`єднання вишів та оголосить про недовіру уряду.
– Такий уряд не має права на існування, наша держава заслужила на кращого прем`єра, який буде відстоювати інтереси простих громадян, – додав політик.
– Боротьба тільки починається, і завершиться вона лише тоді, коли буде скасоване ні з ким не узгоджене рішення про приєднання БДФЕУ до ЧНУ, – насамкінець сказав він.
Олег Ляшко звернеться до уряду з вимогою не приєднувати БДФЕУ до ЧНУ».

Фото з візиту можна переглянути тут:

fakty.cv.ua

***

***

Думка щодо об’єднання ЧНУ і БДФЕУ

Результати

Loading ... Loading ...

***

Проти приєднання БДФЕУ до ЧНУ вже є і петиція на сайті Президента України

***

Протест у Чернівцях: Фищук підтримав БДФЕУ, а Каспрук звернувся до Міносвіти

***

Яценюк вирішив приєднати БДФЕУ до ЧНУ: реакція, дебати, опитування

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ