Депутат розказав про таємні речі у держбюджеті, які стосуються Буковини (відео)

0
769
Микола Салагор
Загрузка...

Не лише про обласний бюджет говорили на сесії обласної ради VII скликання 13.01.16, під час якої прозвучали і інші гучні заяви.

 

Розпочалась сесія з староноворічних вітань, під які волонтер Володимир Дорош збирав по залу допомогу для підтримки учасників АТО.

На проблеми учасників АТО звернула увагу і депутат Альона Гливко. За її словами, їм виділяють земельні ділянки, які нікому не потрібні – на окраїнах населених пунктів. Альона запропонувала звернутися до Кабміну з клопотанням щодо передачі земель дослідної станції Великучурівській об’єднаній громаді або в районну владу, аби мати можливість виділяти там ділянки, зокрема, учасникам АТО. Інша пропозиція депутата і красуні – побудувати спільними зусиллями обласної і міської влади багатоквартирний будинок для учасників АТО.

Пізніше про землі, які знаходяться у підпорядкуванні Академії аграрних наук, говорив і губернатор Олександр Фищук. Він зауважив, що обласна влада звернулась до Академії з проханням виділити з її «володінь» 300 Га в Садгірському районі і 40 Га дослідної станції.

До слова, свого часу спортивний клуб «Гешко» також ініціював відповідні звернення до Кабміну, аби передати у власність обласного центру частину тієї ж дослідної станції – для будівництва там Палацу спорту та облаштування навколо «Спортивного парку». Цю ініціативу підтримав було тодішній мер Микола Федорук. Але у столиці відповідні клопотання проігнорували, на жаль…

Присутній на сесії нардеп Іван Рибак у своєму виступі розказав, зокрема, про «таємні речі», закладені у держбюджеті на 2016 рік, які стосуються Буковини. Мова про дорогу Стрий – Франківськ – Чернівці – Мамалига, яка, як відомо, має ремонтуватися за рахунок перевиконання планових надходжень на нашій митниці. Дорога ще не закінчена. У перехідних положеннях, як зазначив Іван Перович, вночі перед прийняттям бюджету з’явився пункт, який дає право голові ОДА формувати вичерпний перелік об’єктів, які можуть будуватись, ремонтуватись за ці кошти, за погодженням з центральним органом виконавчої влади, Службою автомобільних доріг. Наразі мова про 130 млн. грн. Іван Рибак звернувся до голови ОДА з проханням включити в цей перелік дорогу Т2601 Чернівці – Вижниця – Путила – КПП «Руська», яка знаходиться в найгіршому стані сьогодні в Чернівецькій області. Всі мости, які ведуть до селища Путила, по суті не функціонують для вантажного транспорту. Ми маємо економічний колапс у Путильському районі. І треба підтримати цю пропозицію. Щоби не робити Путильський район резервацією, як Кабінет міністрів забув давно про цих людей, – зазначив Іван Рибак.

Депутат облради і «головний митник Буковини» Микола Салагор поінформував, що за 4 місяці після вступу в дію того «дорожнього» закону вдалося перевиконати визначений план на 260 млн., 50% з яких мають йти на будівництво доріг.

Салагор зауважив, що ОДА зверталасьдо столиці з проханням дозволити використовувати ті кошти з перевиконання на митниці і на місцеві дороги, тому що соромно за дорогу на Порубне.

Крім цього, Микола Салагор зупинився і на проблемі з вивозом лісу. За його словами, після вступу в дію заборони на вивіз кругляка в 9 разів збільшився обсяг вивозу «дров» за кордон. Вивозять деревину довжиною 6 м, що дровами складно назвати. Він просить, щоби управління лісової галузі давала заключення, що це за ліс – дрова чи ділова деревина, тому що митники не є фахівцями лісової галузі і не завжди можуть у цьому розібратися.

Депутат з Мамаївців Андрій Маковей (який днями відзначився, розчищаючи вулиці від снігу на своєму бусику «Мерседес», об лаштованому під «бульдозер») звернув увагу на проблему з дахом місцевої початкової школи – черепиця падає з висоти 3 поверху і, не дай Боже, може статися біда. Він попросив підтримати і допомогти з коштами на ремонт даху.

Після прийняття обласного бюджету голова ОДА Олександр Фищук теж взяв слова. Зокрема, він пояснив депутатам-«новачкам», що обласний бюджет – це не бюджет цілої області, що обласна рада розпоряджається лише тими коштами, які передбачені на обласні структури. Також він подякував за вітання з днем народження і передав вітання від Президента Петра Порошенка, який напередодні, вітаючи з днем народження губернатора, попросив передати вітання всім буковинцям.

fakty.cv.ua

***

Керівний склад Чернівецької обласної ради VII скликання (у т.ч. постійні комісії)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ