Маховик подвійного громадянства на Буковині набирає обертів

0
860
Загрузка...

Чернівецьку область продовжують лихоманити скандали з подвійним громадянством державних службовців та депутатів від партії ВО «Батьківщина». Буковинці почали дізнаватися, хто серед депутатів-батьківщинівців є громадянином Румунії. І ми будемо оперативно інформувати про нові факти.

Досі незрозуміла ситуація із подвійним громадянством голови фракції ВО «Батьківщина» у Чернівецькій обласній раді Альони Гливко. Не вщухли ще скандали в облраді, як з’явилася інформація про подвійне громадянство голови Герцаївської райради Петра Григоріу. Зараз він також очолює фракцію ВО «Батьківщина» у районній раді. Також  в соцмережах з’являється інформація  про громадянство Румунії і самого голови обласної ради Івана Мунтяна.

Ніби сніжна куля зростає кількість громадян Румунії в органах влади та депутатському корпусі Буковини. В основному вони з партії ВО «Батьківщина». І це дуже прикро. Бо раніше їхній лідер Юлія Тимошенко категорично виступила проти подвійного громадянства в Україні. Більше того, вона пропонує ввести кримінальну відповідальність для держслужбовців та депутатів за подвійне громадянство,- пише Петро Кобевко, шеф-редактор газети “ЧАС”

Як зазначає Петро Кобевко, патріотичні сили Буковини вимагають проведення позачергової сесії Чернівецької обласної ради, на якій поставити питання про українських депутатів, які є громадянами Румунії. Активною у цьому плані має бути партія і фракція ВО «Свобода». Тим паче, що днями там змінили лідерів.

Ми, Fakty.cv.ua, щиро підтримуємо пана Петра у його заяві, але мусимо підняти питання дещо ширше. Невже депутати у обласній і міській радах із подвійним громадянством є тільки у “Батьківщині”?  Думаю компетентні органи мають перевірити кожного народного обранця і не тільки місцевих рад, на факт існування паспорта іншої країни. Бо так зі сторони виглядає, як розправа із “неугодними”, то Павел, то Гливко…. 

Олександр Білоус, Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ