Студент, якого не пустили в гуртожиток, ліз на 4-й поверх, зірвався і загинув…

0
4176
Загрузка...

Страшна трагедія сталась в одному з чернівецьких навчальних закладів – двох студентів не впустили вночі до гуртожитку, вони вирішили залізти на 4-й поверх через балкон, і для одного з них це закінчилось фатально…

 

Про трагічну звістку, яка, за даними з відкритих джерел, стосується ліцею залізничного транспорту, на своїй сторінці в соціальній мережі повідомив Максим Дупешко.

СОВОК, ЯКИЙ ПРОДОВЖУЄ НАС УБИВАТИ

Щойно прочитав жахливу новину про смерть студента одного із чернівецьких навчальних закладів! А трапилось ось що. Двоє хлопців прийшли додому у свій гуртожиток о 4-ій ночі, але вахтер відмовилась їх пускати. Хлопці вирішили лізти в свої кімнати на 4-тому поверсі через балкон. Один заліз успішно, а один зірвався і розбився насмерть.
Звісно хлопці тисячу разів не праві, що вирішили таким чином потрапити у свою кімнату, але…
Що робити хлопцям у грудневу ніч, коли їх не пускають додому???
Чому людина, яка знімає кімнату, не має право потрапити у неї тоді, коли захоче?
Для чого взагалі посада вахтера?
Невже дорослі люди самі не зуміють проконтролювати те, що відбувається у їхньому житлі?
Скільки потрібно революцій, щоб здійснити такі елементарні зміни?
Скільки потрібно змінити міністрів освіти?

 

Як розповіла molbuk.ua директор департаменту освіти і науки ОДА Оксана Палійчук, студенти, які уночі пробиралися по пожежному рукаву на четвертий поверх гуртожитку в Чернівцях, не зверталися до вахтера, аби вона відчинила їм приміщення, пише Посадовець зазначила, що за попередніми даними свідками трагедії було п’ятеро осіб.
“Це сталося в ніч з 18 на 19 грудня. Два хлопці передзвонили до хлопців у гуртожитку і попросили, щоб їм спустили отой пожежний рукав, і по ньому витягли їх на четвертий поверх. (…) Один з них успішно доліз, інший – Олексій Мартинюк – зірвався і розбився на смерть”, – каже Оксана Палійчук.
“Після цього, як це сталося, свідки, за попередніми даними їх було п’ять, підійшли до вахтера і попросили викликати швидку. Але вже було запізно”, – додала посадовець.
Оксана Палійчук заявила, що поки немає остаточної версії слідства, не потрібно нікого ні в чому звинувачувати і “ні на кому ставити тавро”. Водночас посадовець розповіла, що за свідченнями п’ятьох очевидців, ніхто до вахтерки тієї ночі не стукав.
“За свідченнями і за даними, які мені надала дирекція закладу, за вахтеркою таких огріхів, проблем і порушення дисципліни раніше не було. За посадовими інструкціями вахтери працюють до 22.30, далі гуртожиток закривається, і учні відпочивають. Якщо в них була потреба вийти або зайти, то, звичайно, це треба робити через вахтера. Я повторюся – за свідченням п’ятьох очевидців, ніхто до вахтера не стукав. Хлопці самі вирішили це зробити”, – зазначає Оксана Палійчук.

“Не пускати тих, хто живе в гуртожитку, вона не мала права. Інша справа, що за попередніми свідченнями, вахтерку ніхто не будив. Це ж четверта година ночі. Вона не стояла на дверях і не дивилася, чи підходить хто-небудь до дверей. Шуму, стуку в двері, прохання пустити, за попередніми даними, не було”, – додала Оксана Палійчук. За словами Палійчук, попередні експертизи не виявили алкоголь чи наркотики в крові загиблого хлопця.

“Ситуація ще складна і болюча іншим питанням – Олексій був сімейною людиною. Він вже отримав тут одну професію – стрілочник поста, і отримував другу – токар-коваль. Крім того, він характеризувався як досить успішний учень, дисциплінований, розумний. На нього справді покладалися великі надії. Справді це був один із кращих учнів”, – зауважила Оксана Палійчук.

Співчуття рідним та близьким…

fakty.cv.ua

Інформація на цю ж тему:

У Чернівцях студент упав з третього поверху гуртожитка

За попередньою інформацію, хлопець намагався вилізти на четвертий поверх, щоб потрапити до гуртожитку через вікно

Спроба проникнути до гуртожитку закінчилася трагедією. На Буковині студент Чернівецького професійного ліцею залізничного транспорту намагався потрапити до кімнати по пожежному шлангу, та не втримався і зірвався з третього поверху, розповідають очевидці. Сталося це 19 грудня на вулиці Білоруській. У загиблого залишилася дружина та маленька дитина. Більше про трагедію дізнавалася Марина Чорней (promin.cv.ua).


***

Студент впав з висоти третього поверху: пробирався у гуртожиток по пожежному шлангу

У молодого чоловіка лишилися дружина та чотиримісячна дочка.

За попередньою інформацією, 21-річний Олексій зі своїм товаришем (обидва студенти Чернівецького професійного ліцею залізничного транспорту), повернулися у гуртожиток близько четвертої години ранку. Черговий вахтер відмовилася пускати молодих людей, тож ті вирішили потрапити всередину через вікно. Першим поліз товариш Олексія, він успішно дістався до четвертого поверху. А от Олексій зірвався з висоти третього поверху.

Молодий чоловік отримав травми не сумісні з життям.

У ліцеї хлопця характеризують позитивно. Кажуть, був людиною віруючою, тож алкоголем не зловживав. До того ж був активістом, часто брав участь у спортивних змаганнях і неодноразово ставав переможцем.

press-centr.com

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ