Сафтенко заявила, що депутатів міськради пробують підкупити

0
1158
Загрузка...

Депутат Чернівецької міської ради Юлія Сафтенко вважає, що серед колег вже з’являються так звані «тушки».

 

На її думку, одна із політичних сил зараз шукає кого може підкупити чи не в кожній фракції. Про це Юлія 22-SaftenkuСафтенко написала на своїй сторінці у соціальній мережі:

«Не бачить хіба що сліпий…
Позаду кілька пленарних засідань, утім, як не прикро, стає очевидно – у Чернівецькій міській раді з’являються так звані депутати-«тушки». Щоб не бути промовистою, говоритиму просто – одна із тих політичних сил, що вже встигла себе зганьбити, зараз вперто намагається зануритися чи не в кожну фракцію і там знайти її «ахілесову п’яту» – слабодухого депутата, який готовий продатися за певну кількість нулів. Щоб побачити новоспечених «тушок», не треба бути депутатом чи знаходитись в сесійній залі – достатньо просто передивитися он-лайн трансляції сесій міської ради, щоб побачити хто і кого «смикає за мотузки». Зрозуміло, що такі депутати-«перебіжчики» голосуватимуть не на користь громади, а на користь тих, хто їх купив. Як не крути, але жалюгідність таки проривається… Як тих, що купують, так і тих, що продаються. Далі буде…»

Проте назву партії, яка, за словами Юлії, вперто шукає кого підкупити, чомусь не назвала. Поки що. Бо ж написала, що «далі буде».

fakty.cv.ua

Довідково:

«Тушкува́ння» – термін, що вживається в Україні, коли нардеп переходить з однієї політичної сили в іншу. Такого перебіжчика називають «ту́шка», що означає депутат Верховної Ради України, який, з особистої матеріальної чи іншої зацікавленості, вийшов з фракції, від якої він балотувавсь до Верховної Ради України.Термін також вживається щодо депутатів, котрі у важливих питаннях голосують за постанови на боці фракцій, до яких не входять і до яких їх виборці не обирали.

Це один із проявів політичної корупції та кризи парламентаризму в Україні, так само як і «кнопкодави».

В англійській мові існує близький за контекстом термін — Party-switching (укр. Партійні перебігання) — що означає зміну в приналежності до політичної партії «партизанської» публічної фігури, як правило, під час заняття виборних посад. Таких людей зазвичай називають party-switchers — партійними перебіжчиками.

uk.wikipedia.org

***

У радах рішення мають приймати обрані депутати чи АТОшники? (опитування)

***

Каспрук не вважає депутата-учасника АТО гідним посади секретаря міськради

***

З’явився лист, який підтверджує підробку документів СафтенкО (СафтенкУ)

***

«Двобій» СафтенкО (?У) – Продан у прямому ефірі (відео)

***

«Успішні чернівчанки» накрутили голубців для героїв на передовій (фото)

***

Екс-головний редактор ТВА судиться з телеканалом через Банчука

***

Директор ТВА: Я не відмовлявся виконувати рішення суду щодо Сафтенку

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ