Павло Польовий: «Льодовий майданчик» був, є і буде моєю власністю!

1
991
Загрузка...

Реальний власник «Льодового майданчика» Павло Польовий, у якого міська влада спершу забрала у комунальну власність цілий об’єкт, а потім повернула 60%, відповів на запитання fakty.cv.ua після заяви мера про намір проігнорувати офіційну петицію чернівчан на підтримку підприємця-інвестора.

 

Нагадаємо, петиція з вимогою повернути «Льодовий майданчик» реальному власнику за декілька днів набрала необхідну кількість голосів і, відповідно, має бути розглянута міської владою. Проте міський голова Олексій Каспрук на брифінгу 7.12.15 заявив, що питання «Льодового майданчика», мовляв, вирішене. І просто збрехав ніби «не чув, щоб підприємець Польовий вимагав інші умови» (і це при тому, що влітку сам мер, після спілкування з підприємцем та юристом, який представляв його інтереси, доручив підлеглим підготувати проект рішення щодо повернення «Льодового майданчика» власнику, але потім чомусь передумав і заветував рішення, за яке проголосували і провладні, і опозиційні депутати).

Зрозуміло, що міська влада нині «пресингує» Польового і «переконує», що він має публічно «випромінювати щастя» від того, що йому повернули 60% його майна, в яке місто не вклало ні копійки. Підприємцю-інвестору, звісно, є чим ризикувати (знаючи, що нашкодити влада особливо добре вміє), тому він намагається не спілкуватися з представниками ЗМІ на цю тему.

І все ж Павло Польовий, зрозуміло, не може жити зовсім ізольовано і тупо уникати будь-яких контактів з пресою. Ось його дипломатичні (обережні) відповіді на запитання fakty.cv.ua:

– Павле, fakty.cv.ua ще раз, вкотре уточнюють – в «Льодовий майданчик» міська рада (влада) вклала якісь кошти?

– Геть всі кошти вклав я і мої батьки, більша частина – кредитні.

– Пряме запитання як до реального власника «Льодового майданчика» – за чи проти повернення об’єкту у власність?

– Льодовий майданчик» був, є і буде моєю власністю!

– Коли будували, вибір був – будувати і передати його в комунальну власність або не будувати (це відомо). Зараз вибір який був – отримати у товаристві, де оформлено нині «Льодовий майданчик», 60% або далі залишатися власником де-юре без прав? Чи, може, обговорювали відсотки? Враховуючи, що місто не вклало нічого (!) в цей об’єкт, може, краще було б оформити 99% Польовому і 1% міській раді?

– В свої 17 років я носив окуляри чесності, правильності, принциповості, бажання робити і змінювати, тому не думав, вірив в те, що влада зміниться на краще, в цьому, мабуть, й була моя проблема. Потім майданчик місто прийняло собі у власність. І ми почали шукати шляхи повернення. Було ТОВ, яке через ПДВ призупинили, було рішення повернути, на яке наклали вето. Повернулись до ТОВ, бо зі зміною законів ПДВ зникло. Мені нічого не лишалось, крім погодитись.

Співвідношення відсотків було визначено ще в 2012 шляхом оцінок. Ми лише повернулись до того варіанту. Тоді ж вже привласнили каток, отримали свідоцтво власності, тому оцінили «їхню» нерухомість, мою внутрішню начинку. Так вийшли ті відсотки.

– Міський голова стверджує, що Польовий задоволений і що мер «не чув, щоб підприємець Польовий вимагав інші умови». Можливо, ще й переконають публічно заявити про «щастя» отримати від влади аж 60% від побудованого за власні кошти «Льодового майданчика»?

– Я вдячний за такий вихід із ситуації, яка склалась, однак я стверджував і стверджую, що це виключно моя власність. Так, я цілком задоволений, що моя наболівша проблема частково вирішена. Я не щасливий, що 40% моєї праці, думок, часу, життя належать місту, для якого насправді робив, роблю значно більше, ніж дехто, навіть разом взятих!

Георгій МАЗУРАШУ, fakty.cv.ua,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

Олексій Каспрук: Питання з «Льодовим майданчиком» – вирішено! (м’яко кажучи, неправда)

***

Петиція за повернення «Льодового майданчика» власнику вже набрала необхідний мінімум!

***

Чернівчани почали збір підписів за повернення “Льодового майданчика” власнику

***

“Льодовий майданчик” відкрився (+ціни, акції)

***

Питання передачі «Льодового майданчика» об’єднало депутатів міськради (відео)

***

«Льодовий майданчик» залишається «у повітрі». Хто винен – мер, депутати чи законодавство? (відео)

***

Михайлішин: Єдине вірне рішення – повернути «Льодовий майданчик» Польовому

***

Забродський: Влада обікрала Польового, проблему «Льодового» має вирішити суд

***

Кому на вигляд можна довіряти у новому складі міської ради, а кому – ні (опитування)

***

Павло Польовий про облаштування безкоштовної ковзанки

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ