Не словом, а ділом – співпраця з GIZ реалізовується у Чернівцях (+фото)

0
1347
Загрузка...

Дитячий садок №41 у Чернівцях став першим дитячим навчальним закладом міста, де використовуватимуться альтернативні джерела енергії. Проект «Реконструкція системи гарячого водопостачання  ДНЗ  № 41 м. Чернівці шляхом встановлення вакуумних сонячних колекторів» реалізувала Чернівецька міська рада за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини  у співпраці з проектом «Енергоефективність у громадах», що виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH – повідомляє eeim.org.ua

ДНЗ №41 – це єдиний заклад області, в якому для вихованців функціонує критий басейн, що становить особливу гордість дитячого садочка. До впровадження проекту басейн працював лише в опалювальний період, оскільки в закладі відсутнє централізоване гаряче водопостачання і відбір гарячої води здійснювався через теплообмінники.

Завдячуючи проекту, майже 400 чернівецьких дітей отримали можливість займатись плаванням протягом усього року, адже встановлена система сонячних вакуумних колекторів підігріває воду в басейні також і в неопалювальний період. А в опалювальний період сонячні вакуумні колектори будуть забезпечувати заклад гарячою водою для побутових потреб.

Реконструкція системи гарячого водопостачання суттєво вплине на зниження енергоспоживання для потреб садочка, а це своєю чергою стимулюватиме впровадження подібних проектів у багатьох інших закладах міста.

Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ