Головою обласної ради VII скликання став Іван Мунтян (відео, фото)

5
1624
Іван Мунтян в ролі нового голови обласної ради
Загрузка...

На першій сесії Чернівецької обласної ради VII скликання 1.12.2015 р. обрали голову «крайового парламенту». Ним став Іван Мунтян (ВО «Батьківщина»).

 

За Мунтяна віддали голоси 47 депутатів. Олександр Фищук набрав 14 голосів. Двоє депутатів не підтримали жодного кандидата (очевидно мова про представників Опозиційного блоку, адже лідер фракції Дмитро Павел заявив про те, що вони не підтримуватимуть нікого). Один депутат був відсутній (Сорочан Іван Омельянович).

Слід віддати належне Олександру Фищуку, який привітав Івана Мунтяна з обранням і висловив сподівання на плідну співпрацю виконавчої та представницької влади.

До слова, за Фищука з трибуни обласної ради агітував, зокрема, народний депутат і в минулому багаторічний мер Чернівців Микола Федорук. Інший нардеп Іван Рибак ніби висловився позитивно про Фищука, але закликав зробити розумний вибір.

Після виборів голови мали обрати першого заступника та заступника. Оголосили перерву, під час якої новообраний голова Іван Мунтян пішов консультуватися з керівниками фракцій щодо кандидатур. Після перерви оголосили, що кандидатом на посаду першого заступника є «головна радикала» Буковини Інга Маковецька. Але до голосування справа не дійшла. Декілька фракцій залишили залу. «Зникли» і двоє членів комісії. Відповідно, через неможливість забезпечити вибори Івану Мунтяну довелося оголосити перерву – вже на декілька днів. Про дату та час продовження першої сесії обласної ради VII скликання буде оголошено додатково.

Деталі, фото та відео будуть додані.

fakty.cv.ua

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

Перша сесія Чернівецької обласної ради VII скликання 1.12.2015

***

1 сесія обласної ради VII скликання (онлайн)

***

***

***

***

Список депутатів обласної ради за підсумками виборів 25.10.15

***

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ