Чернівецький підприємець і депутат допоміг затримати хабарників (+подробиці, фото)

0
2592
Фото Василя Забродського
Загрузка...

Третього грудня працівниками СБУ і військової прокуратури було задокументовано факт вимагання та одержання начальником управління оподаткування фізичний осіб ДПІ у м. Чернівцях ГУ ДФС в Чернівецькій області та начальником відділу податкового контролю фізичних осіб указаного управління від приватного підприємця неправомірної вигоди у розмірі 65 тис. грн. за накладення мінімального штрафу внаслідок порушення вимог податкового законодавства, виявлених під час проведення відповідної фіскальної перевірки. 

Податківців затримано у службовому кабінеті, коли вони підписували акт перевірки після отримання 1449223066_podatkivci_khabarгрошей на свій рахунок.
Військовою прокуратурою Західного регіону України розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 10 років. Про це повідомляє прес-служба управління СБУ.

А на прес-конференції “Народного контролю” – особисто Ярослава Петришина, вже розкрили подробиці затримання і що саме вимагали у нього працівники податкової.

“Головна подія для мене сьогодні інша. Я допоміг СБУ в Чернівецькій області та західній військовій прокуратурі України знешкодити організоване злочинне угрупування, до складу якого входили декілька посадових осіб ДПІ у м. Чернівці: начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Чернівцях та керівник відділу перевірок фізичних осіб). Причетність або непричетність начальника та його заступника встановить слідство.” – зазначає пан Ярослав

Нижче наводимо пряму мову Ярослава Петришина про деталі цієї справи:

Передісторія. У 2013р мені призначили податкову перевірку. Це були часи смотрящих. Гроші текли прямо до золотого батона. Головним по перевірках тоді був такий собі Рудь Віктор Володимирович,підполковник податкової міліції Заступник начальника відділу по боротьбі з корупцією в ОДП ДПА в Хмельницькій області Причетний до супроводу контрабандних вантажів, дахування незаконної торгівлі, у тому числі підакцизною групою товарів, отримання хабарів.

А, вибачте за таке слово “шестьоркою” у нього був Грабовський Юрій Ярославович

Я це пишу, щоб було зрозуміло – які люди сиділи у Чернівецькій податковій

Перевіряючі під час перевірки нічого не робили, а зачепилися до того, що у мене в податкових
накладних адреса зі свідоцтва платника ПДВ, а не зі свідоцтва про реєстрацію підприємця (ці адреси у мене були різними – одна проживання, а інша – фактичного місця діяльності. Все було дуже вилами по воді писано, дивлячись як читати закон). Мені всі мої податкові накладні вирішили визнати недійсними і накласти штраф у розмірі 500тис грн (курс долара 8) Коли я у шоковому стані (у мене пропадає бізнес, квартира, яку купили батьки і я лишаюся голий босий з дружиною та двома дітьми та ще й з боргами) прийшов до перевіряючого – Грабовського Юрія Ярославовича – він мені написав на листочку суму 80000 грн

Я чудово пам’ятаю його злобну посмішку – мовляв хто ти такий? – якась мушка підприємець – захочемо – зітремо в порошок, а я серйозна ланка у серйозній системі

Мені дуже соромно, але я тоді сторгувався до 50000 грн і дав хабаря. Я боявся за свою сім’ю, бізнес, за себе. Я звик, що я завжди успішний, умію домовлятися, вирішувати свої проблеми, мене неможливо прогнути.

Але я прогнувся, опустив очі вниз і дав хабаря. Кілька тижнів я дивився з огидою на своє відображення у зеркалі – мені було соромно – я підгодовував корупцію та сприяв її розвитку. Я дуже хотів щось змінити

Десь у вересні 2015р до мене у офіс приходить пан Грабовський (він чудово почувається у постмайданівській податковій) та вимагає у мене у подарунок комп’ютери. Я навіть не слухаю скільки і чого саме він хоче та відправляю його куди подалі напівцензурними словами. У жовтні мені приходить направлення на планову перевірку. Ця перевірка, на мою думку є протизаконною
Ми все-таки допускаємо податківців до перевірки. Але протягом 10 днів вони жодного разу до нас не з’являються. Коли моя дружина та бухгалтер приходять за актом – їм одна з перевіряючих каже, що ДПІ хоче списати нам податковий кредит 30 тис грн та ще й техніки на 100 тис грн у подарунок.

Ми в ауті …І не погоджуємося на їх умови. Перевірка продовжується ще на 5 днів. Проходить приблизно 5 годин (по півтори години на протязі 3-ох днів). Нічого поганого перевіряючі не знаходять. І поштою відправляють мені видуманий акт на майже 300тис грн штрафу….

З цього моменту я розумію, що по доброму справа не вирішиться. З цими людьми можна боротися тільки атакуючи їх, а не захищаючись і починаю працювати з СБУ – результатом співпраці є затримання
Грабовського Юрія Ярославовича, одного із заступників начальника ДПІ та обшуки у багатьох кабінетах
Деталі справи я поки не маю права розкривати. Дуже сподіваюся, що розслідування пройде чесно та прозоро і справа не буде зам’ята, а буде доведена до логічного кінця.

Нагадаємо, що Ярослав Петришин  з 2000 року по теперішній час є  директором мережі магазинів «Німфа – цифровий світ», а віднедавна і депутатом міської ради. Гарний приклад для інших людей і народних обранців!

Олександр Білоус,Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ