Як АТОшники і влада обговорювали проблеми пільгового проїзду (відео)

0
858
Загрузка...

Скандал підняли після того, як черговому учаснику бойових дій (АТО) відмовили у пільговому проїзді в одній із чернівецьких маршруток. Причому ще й з не дуже приємним текстом.

 

АТОшники звернулись з цього приводу до міської влади. Результативною зустріч не назвеш. Активний борець за права учасників АТО та їх сімей Євген Марусик (позивний «Карандаш») натякає, що «далі буде». Сюжет про це показали на центральному ТБ:

Місць немає! У Чернівцях водій маршрутки відмовив у безкоштовному проїзді учаснику бойових дій. Мовляв, пільгові місця передбачені лише в кількох міських автобусах. Втім, і їхня кількість обмежена. Втрутитись у ситуацію військові попросили чиновників. Що з цього вийшло бачили наші кореспонденти.

Посвідчення учасника бойових дій Денис Католік отримав нещодавно. Півроку був у гарячих точках – поблизу Луганського аеропорту, під Слов’янськом, у Щасті. Демобілізувався. І тепер воює у рідних Чернівцях… З водіями маршруток.

“Кажу: учасник бойових дій. Він каже: “В мене вже є там”. А я кажу: “Тобі шкода одного учасника бойових дій провезти?”. Він такий мені каже: “Що, мені б стидно було показувати посвідчення УБД”, – говорить Денис Католік, учасник бойових дій.

У пільговому проїзді Денису відмовляють уже вдруге. Місяць тому одразу троє водіїв вказали йому на вихід. Та сьогодні чоловік вирішив не мовчати – разом із побратимами прийшов до чиновників.

Викликали і горе-водія. Той виправдовується: також воював. Однак своє посвідчення нікому не показує – вважає це принизливим.

Про хамську поведінку своїх водіїв власники маршрутів знають. Та боротися з нею не поспішають.

“Виховувати їх – так, я вважаю, потрібно. А звільняти людину відразу. Ви думаєте, він піде на іншу роботу і зрозуміє щось?” – говорить Віталій Дзюбак, генеральний директор підприємства-перевізника.

Годину сперечань і криків. Зрештою в департаменті підсумовують: перевозити пільговиків чи ні – справа власників маршрутів. Вплинути на ситуацію – не можуть.

“Всі ці питання, які виникли під час перевезення, в тому числі пільгових категорій населення, будуть враховані при визначенні переможців на маршрути”, – говорить Сергій Погорений, директор департаменту ЖКГ Чернівецької міської ради.

“Таких, як Денис, як я – 1700 чоловік у Чернівцях. Хлопці заслужили ці корочки УБД, не будучи в тилових частинах”, – говорить Євген Марусик, учасник АТО.

Побратими Дениса спускати ситуацію на гальмах не бажають. Готують звернення до голови обладміністрації – проситимуть підписати розпорядження про обов’язковий безкоштовний проїзд для усіх учасників АТО.

Ольга Паламарюк, телеканал «Інтер» (podrobnosti.ua)

***

Конкретні запитання владі щодо земельних ділянок для учасників АТО

***

АТОвець: Спершу хотів «відмазатись», але після перших загиблих буковинців передумав

***

Мер «застукав» у РАЦСі АТОвця, який 4 рази переносив весілля

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ