Трьом студентам за продаж голосу на виборах 25 жовтня дали по 3 роки

1
1025
Загрузка...

Студентів засудили як виконавців злочину з підкупу виборців. Замовник злочину переховується за кордоном і оголошений у розшук, – заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

 

Хоч п. Аваков повідомляє без прізвищ (після вироку суду ніби можна вже і прізвища оголошувати), очевидно, що йдеться про гучну справу з підкупом виборців у студмістечку ЧНУ. І замовником, напевно, фігурує депутат міської ради VI скликання та викладач ЧНУ Ростислав Білик, який оголошений депутатом і VII скликання. Нагадаємо, у нього в квартирі робили також «гучний» обшук, але, за даними ЗМІ, знайшли лише флешку з лекціями. Колеги зазначали, що насправді Ростислав не переховується. Знову ж таки чому в повідомленні міністра не фігурує прізвище «замовника», не дуже зрозуміло.

Отож, на своїй сторінці у соціальній мережі міністр Арсен Аваков написав:

«ПЕРШИЙ ВИРОК.

Відбувся перший виразний вирок з підкупу виборців. Дуже ясне шахрайство – чітка робота міліції (тоді ще) + супровід в суді звинувачення + перед неспростовністю підозр і доказів + швидке судове рішення і = ми маємо дуже важливий ПРЕЦЕДЕНТ.

Важливий, для забезпечення чесного виборного права в нашій країні. Важливий, як превенція беззаконню Pidkup-Avakov-inao-FB-1зі скупки голосів. Важливий, як приклад для всієї правоохоронної системи – як правильно припиняти порушення, супроводжувати АЖ ДО винесення вироку і не допускати брутальних порушень у виборчому процесі.

Отже – 9 листопада 2015 Шевченківським районним судом м Pidkup-Avakov-inao-FB-2Чернівці винесено рішення: трьох студентів місцевого вузу, як виконавців злочину з підкупу виборців – засудити до – трьох років позбавлення волі, з іспитовим терміном 1 рік. Замовник злочину переховується за кордоном і оголошений у розшук. Упевнений, буде в рамках Інтерполу знайдений і екстрагований в Україну для суду.

Кричущим є сам факт злочину і цинічність його організатора. Pidkup-Avakov-inao-FB-3Будучи доцентом однієї з кафедр Чернівецького національного університету і балотуючись у депутати міськради від партії «Рідне місто», він втягнув у злочинну групу своїх студентів… 20000 гривень… роздача за списками, розсилка і контроль голосування по месенджеру і фотографування факту голосування..

Дурниця? На жаль, троє студентів, які повністю покаялися в участі у цій брудній схемі, тепер мають в своїй юній біографії пляму – вирок з терміном… Заробили кількасот гривень називається ..

Ось така історія .. Супроводжуємо ще кілька. Спасибі за чітку роботу «Опорі», Чернівецькому УВС і Прокуратурі.

Не продавайте свій голос! Є речі, якими не торгують…»

Нагадаємо, свого часу до міністра Авакова звернувся екс-міністр інфраструктури, нині нардеп Максим Бурбак, який просив взяти під особистий контроль розслідування справи.

Можливо, Максиму Юрійовичу варто звернутися і щодо взяття під особистий контроль інших справ. Адже публічно фігурували заяви про підкуп виборців не лише з боку представників однієї політичної сили.

Також хотілось би вірити, що «неспростовні докази» покажуть суспільству, щоби не залишалось сумнівів, що це «політична справа». Тобто щоби не вийшло як з Юлією Тимошенко, яку посадили, але суспільству так і не пояснили толком, за що… А згодом це визнали «політичним вироком».

fakty.cv.ua

***

У цьому сюжеті є пряма мова лідера обласної «Батьківщини» Івана Мунтяна, який заявив, що приклади підкупу є по всій області, а не лише у Чернівцях. Сподіваємось, правоохоронці продемонструють, як зазначив міністр Аваков, «чітку робота міліції + супровід в суді звинувачення» і щодо інших справ. Чекаємо результатів… Чи без втручання Максима Бурбака розслідувати не будуть?..

***

Каспрук проситиме пом’якшити покарання студентам за продаж голосів на виборах

***

Міліція депутата-викладача Білика розшукує, колеги і студенти – підтримують (відео)

***

Забродський: у Білика були спецпризначенці, яких повернули з дороги в АТО

***

Офіційний список депутатів Чернівецької міської ради VII скликання

***

Козлова звинувачує у підпалі «Рідне місто», Забродський натякає на вибори і владу

***

Через тиск на партію «Рідне місто» активісти перекрили вулицю Головну у Чернівцях

***

В “Рідному місті” почались обшуки (+відео, подробиці)

***

У Чернівцях зафіксовані випадки продажу голосів через фото бюлетеню (відео)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ