Нардепів застукали за «дерибаном» облрад: Чернівецьку очолить «Батьківщина»

2
439
Загрузка...

Впливових представників «Батьківщини» та Блоку Петра Порошенка «застукали» у Верховній Раді за розподілом керівник посад в обласних радах, де ці політичні сили виявилися в лідерах за підсумками виборів 25.10.2015.

 

За цими неофіційними домовленостями Чернівецьку обласну раду має очолити хтось із представників «Батьківщини», а заступником, відповідно, має бути представник БПП «Солідарність».

А ось повний матеріал про ці кулуарні домовленості:

Договірняк. БПП і Б’ЮТЬ прямо в сесійній залі “дерибанять” облради

Доля обласних рад мінімум в 13 областях України вирішується шляхом кулуарних домовленостей між неформальними керівниками фракцій “Батьківщина” (БЮТ) Іваном Кириленком і БПП Сергієм Березенко. За таким заняттям застав повноважних представників фракцій у сесійній залі фотокореспондент “Українських Новин” Богдан Бортаков.

Так, в ході ранкового засідання 10 листопада Кириленко і Березенко віддалилися від своїх фракцій в урядову ложу ВР, де розклали таблиці з підсумком виборів в 24 областях України.

Після чого Березенко почав виписувати собі на листочок, в якій області крісло керівника облради 151110-Batjkivshyna-BPP-dogovorn-ukranews-comвіддається БПП, а крісло першого заступника – БЮТ, а в яких, відповідно, навпаки.

Зокрема, БПП дісталися посади керівників Львівської, Миколаївської, Одеської та Полтавської областей. Тут, відповідно, першими заступниками стануть БЮТівці. БЮТ забрав собі Рівненську область.

Навпаки Кіровоградській області стоїть знак питання. По всій видимості, тут партнери не впевнені у своїй спільній перемозі. Але в дужках значиться, що на керівну посаду тут все ж претендує БЮТ.

При цьому, перед Іваном Кириленком лежить таблиця, де стоять обведені одинички в графі “Голова” навпроти назв 10 областей: Вінницької, Житомирської, Запорізької, Київської, Кіровоградської, Миколаївської, Рівненської, Херсонської, Черкаської та Чернівецької. По всій видимості, тут БЮТ претендував на посаду голів рад.

Всього ж одинички стоять у графах 22 областей (крім Донецької, Луганської та міста Києва). Судячи з усього, це і є області, щодо яких досягаються кулуарні домовленості.

Навпаки назви деяких областей Кириленко ставить позначки – “категорично” “1-й заст” навпроти Вінницької, або “БПП” “1-й заст” навпроти Івано-Франківській.

***

Список депутатів обласної ради за підсумками виборів 25.10.15

***

 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ