87 мільйонів гривень на чернівецькі басейни, в Садгорі, зокрема (+відео)

0
464
Загрузка...

Місто, яке досі не має якісного сучасного комунального басейну, планує виховувати олімпійських чемпіонів із водних видів спорту.

У міській раді перший віце-президент Федерації плавання України Володимир Шумілін розповів про амбітні плани залучити тисячі чернівчан до плавання.

– За шість місяців розробки цієї програми, ми думали, що плануємо розвивати плавання у Чернівцях. Насправді, коли переглянули цей проект, зрозуміли, що плануємо підвищити якість життя чернівчан, – говорив В.Шумілін.

Для Федерації плавання проект розвитку плавання у Чернівцях є пілотним. І поки що найпершими кроками планують реконструювати два басейни – у школі №27 і біля стадіону “Буковина”.

Також пропонують побудувати новий плавальний басейн у Садгорі, бо на думку пана Шуміліна, у Чернівцях нерівномірно розташовані спортивні заклади.
Загалом йдеться не просто про відновлення роботи басейнів, а відбудову великих спорткомплексів. Де можна буде оздоровлювати грудничків, відновлювати здоров’я породіллям, будуть проводити спортивні секції – щось на зразок аква-фітнесу, а ще водного поло і вейкбордінгу. У басейнах також планують проводити тренування і навіть змагання з плавання. А влітку – влаштувати пляж просто у центрі міста.

Наразі з восьми басейнів у Чернівцях діють лише чотири. За орієнтовними підрахунками пана Шуміліна, це у 20 разів менше від того, що мало би бути.

– Плавальні комплекси мають бути не лише басейнами, вони мають бути пристосовані до культурного сімейного відпочинку та оздоровлення. Тоді вони будуть самоокупними. Ми звикли, що басейни завжди були дотаційними. Насправді, при правильній організації управління, вони можуть не лише себе утримати, але й місто зможе заробляти, – пояснив В.Шумілін.

– Тому пропонуємо зробити спорткомплекс на базі нинішнього басейну у школі №27 і стадіону “Буковина”. Щоправда “Буковина” буде сезонним, працюватиме п’ять місяців у рік. Тут запровадимо цілодобову роботу: спортивні ігри у воді, пляжний волейбол. Цей комплекс можна максимально наповнити клієнтами на 24 години.

За словами представника федерації, упродовж наступних п’яти років у Чернівцях з’явиться 15 діючих басейнів, запрацюють 7-10 спортивних клубів з плавання, а до оздоровлення залучать 10-12 тисяч чернівчан.

Орієнтовний кошторис відновлення та реконструкції водно-спорткомплексів у Чернівцях на наступні п’ять років 87 мільйонів гривень.

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ