«Ображена» на «Самопоміч» Гусак заявила про розмову, яку Цуркан заперечив

4
1848
Ярослав Цуркан і Наталія Гусак
Загрузка...

Екс-керівник однієї з чернівецьких ініціативних груп Об’єднання «Самопоміч» Наталія Гусак публічно заявила про розмову з координатором цієї політичної сили на Буковині Ярославом Цурканом «щодо бажання пана Чинуша мати повний вплив на Самопоміч у Чернівцях». Однак п. Ярослав запевнив, що такої розмови не було.

 

Наталія Гусак, яку свого часу Ярослав Цуркан залучив до першого активу Об’єднання «Самопоміч» у Чернівцях (що працював на громадських засадах на позачергових парламентських виборах 2014 р.), на своїй сторінці в соціальній мережі написала:

«Думка “ображеної”. :)» Дещо про Самопоміч :)»

Прочитала у розумної людини, що не дуже правильно комусь доказувати, що ти найбіліша хмарка на захмареному небі.
Однак, відчуваючи міру відповідальності за ситуацію, що склалася з людьми з нашої ініціативної групи, котрі пройшли до списку на обговорення кандидатів до офіційних кандидатів :)» до ЧМР, мушу дещо пояснити….
Після однієї серйозної розмови з паном Ярославом Цурканом, щодо бажання пана Чинуша мати повний вплив на Самопоміч у Чернівцях, мною було прийнято свідоме рішення формувати окрему ініціативну групу та гуртувати кращих людей міста навколо нової демократичної сили. Вся робота відбувалась на платформі громадської роботи та на принципах хорошої конкуренції з іншими трьома ініціативними групами.
Після співбесіди з нашої ІГ до списку на обговорення пройшли 9 достойних людей, ще 9 з ІГ Цуркана і по 1 з груп Шкрумеляка та Пасічника.
Однак, переглянувши списки, 3 людей з нашої групи одразу відмовились від участі, мотивуючи це порушенням принципів, які декларувалися Політрадою партії. Наша команда спробувала донести свою позицію стосовно ситуації до Олега Лаврика, Олега Березюка та членів виконкому партії. Однак, зрозумівши, що дана ситуація по всій Україні і відсутність бажання верхівки політичної партії розібратися у ситуації, наші кандидати у кандитати відмовилися пов’язувати надалі себе з даним проектом однієї особи в нашій області.
Особисто я бажаю перемоги даній політичній силі на теренах нашої області. Оскільки, вважаю, що тільки їх реальні справи та відповідальність дадуть
змогу людям побачити справжність їх намірів. Й надалі щиро поважаю окремих депутатів ВРУ від даної політичної партії й рахую їх політиками нового покоління.

Щодо ображеності. Маю за щастя те, що все це виявилось тепер, а не тоді, коли вже було б пізно :)))) Тому, пане Ярославе, тільки можу Вам дякувати, що відкрили завчасно очі. Думаю, що Ваш статус Вам дуже личить. Але соромно за те, що Вас не дуже зацінувала партія і дала Вам виключно скромну посаду – голови виборчого штабу. Побоялися як колишнього регіонала висувати у кандидати. Але нічого… Наше місто звикло до таких статусів як “смотрящі” і знає, що з ними робити 🙂 .

Все що робила наша команда для міста було щиро й професійно, тому й надалі продовжуватимемо громадську діяльність.
Люблю традиційність Самопомочі цитувати вірші. Тому Ліна Костенко –
“І все на світі треба пережити,
І кожен фініш – це, по суті, старт,
наперед не треба ворожити,
І за минулим плакати не варт.

П.с. Дякую за те, що нагородили мене потрійною короною “кулявлобівська-проданівська-ромівською”. Буду почесно їх нести й надалі. ))))»

Оскільки в публічній заяві п. Наталії вище фігурує розмова з Ярославом Цурканом, fakty.cv.ua попросили його прокоментувати це.

«Такої розмови не було, йшла мова про те, щоб мінімізувати вплив різних бізнесових кіл на формування та розвиток Об’єднання «Самопоміч» в Чернівцях, – зауважив Ярослав Васильович. – На парламентських виборах 2014 р. я запросив п. Наталю працювати разом на громадських засадах як активісти Об’єднання «Самопоміч». Пізніше була практика створення ініціативних груп по України, і п. Наталія скористалась право створення окремої ініціативної групи. Успішні люди у різних сферах, у т.ч. в бізнесі, заслуговують на повагу. Проте, як я вже говорив, хотілось мінімізувати вплив бізнесу на формування місцевого активу та розвиток Об’єднання «Самопоміч» у Чернівцях, тому ми й сприймали не дуже позитивно присутність в ініціативній групі представників великого капіталу (як мінімум, в чернівецьких масштабах). При цьому, звісно, не допускали ніяких некоректностей, тому що різні ініціативні групи все одно були практично членами однієї команди. А вирішувати кому залишатися далі в цій команді, – це прерогатива керівництва Об’єднання «Самопоміч» та, звісно, самих активістів. До слова, підтвердження формування першої неофіційної групи «Самопомочі» на Буковині можна знайти в газеті «Молодий буковинець», де було розміщене оголошення – щодо запрошення для обговорення активу, де фігурували п’ять прізвищ: Мирослав Шевчук, Іван Гешко, Наталія Гусак, Ігор Шкрумеляк, Василь Яворський та я, Ярослав Цуркан. Як бачите, одіозні фігури відсутні. І я, і інші представники буковинського активу «Самопомочі» – ми з повагою ставимось до права будь-кого з активістів або потенційних кандидатів в депутати залишатися далі в цій команді чи відсторонитися. Це індивідуально вирішує кожен. В команді мають залишатися люди, які щиро розділяють принципи та ідеали цієї політичної сили і готові рухатися до реалізації намічених планів і позитивних змін на благо громад та країни. Упевнений, цілі, які ставить перед собою «Самопоміч», об’єднуватиме все більше і більше ідейних, порядних, ініціативних, фахових людей, які, як і ми всі, мріють про успішну й процвітаючу Україну».

fakty.cv.ua

***

«Самопоміч» засвітила кандидатів до Чернівецької міськради – для обговорення!

***

Загрузка...

4 КОМЕНТАРІ

  1. Хлопці і дівчата, треба йти командою, а не шукати шкварки. Наталя не права однозначно, бо її пригріли а вона потім підставила Ярослава. Так не робиться.
    Чинуш хотів контролювати – це смішно. Самопоміч не продає місця у списку, це всі знають. А те що власник “Роми” башляв всі заходи груп які контролювала Наталя і це все робилось щоб Роман взяв під свій контроль Самопоміч шановна пані любязно упускає. Цікаво. Правільно зробили що не дали місцевим олігархам купити цю партію

  2. Насправді це не поодинокій випадок в Україні. Пан Ярослав має дотичність до виконкому Самопомочі тому і має поиференції, хоча і сам нічого незробив для її розвитку. Я поважаю позицію Наталі, адже вона написала правду. Сьогодні, як і в запоріжжі, Дніпропетровську – Самопоміч продалась регіоналами, некажучи про Житомир. З вухами в боргах лідер Чиж розігнала 15 ін. груп. і це моральний облік Самопомочі. Ганьба. А люди св’ято вірили.

  3. Наталя написала правду? Влад, ти в це віриш? А чого вона не написала як Рома Ключук давав гроші тим крутим активістам і фінансував всі заходи щоби зайти великою кількістю людей і захопити контроль над осередком Самопомочі? Слабо?
    Наталя дуже непорядно поступила. Її Ярослав пригрів (як правильно вище написано) в поважній компанії популярного бренду а вона за його спиною продалась Ромі і схотіла на його грошах взяти Самопоміч під контроль. Не вийшло.
    Що їй тепер лишається. Брехнею набивати собі імідж, бо вона не фігура. Скористалась тим що зять Чинуша в тому списку і пробує приписати йому те що насправді хотів зробити Ключук через неї та її людей.
    Не здивуюсь якщо вона вспливе в іншій партії бо такі люди безпринципні “не тонуть”

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ