У міській раді обговорювали питання доступності туристичних об’єктів

0
365
Загрузка...

У Чернівецькій міській раді 13.08.15 відбулось засідання координаційної ради щодо доступності туристичних об’єктів міста.

До складу ради входять представники як місцевої влади, так і готельного, ресторанного бізнесу, екскурсоводи тощо.

На жаль, через хворобу не була присутня заступник Чернівецького міського голови Марія Порчук, що викликало певне незадоволення у членів ради.

Було обговорено чимало гострих і нагальних питань розвитку туристичної галузі міста загалом, і проблему доступності туристичних об’єктів у тому числі. Зокрема, зазначили, що найбільш проблемними, найменш доступними для туристів об’єктами міста є Музично-драматичний театр ім. О. Кобилянської, міська ратуша та Резиденція Буковинських митрополитів. У вихідні дні, коли приїжджає найбільше гостей, до цих перлин Чернівців туристам майже нереально потрапити. Так, питання доступності центрального корпусу ЧНУ ім. Федьковича, не можуть вирішити вже близько трьох років. Дане питання запропонували вирішити шляхом звернення разом із мером до ректора ЧНУ. Також у міській раді запевнили, що із завтрашнього дня сім днів на тиждень відкритим для відвідувачів буде внутрішній дворик ратуші.

Крім того, обговорили концепцію презентації Чернівців на всеукраїнській туристичній виставці, яка відбудеться у вересні в Києві. На облаштування виставкового місця на даний момент у міському бюджеті є близько 25 тис. грн., водночас, депутат міськради Валерій Чинуш запропонував на найближчу сесію міської ради винести питання про виділення 80 тис. грн. для даного заходу. Також до оформлення виставки залучать чернівецьких дизайнерів та рекламників.

На засіданні також запропонували у перспективі більшу увагу у туристичній сфері приділяти проведенню різнопланових фестивалів, тобто брати приклад зі Львова. Від цього отримають вигоду і готельники, і ресторатори, і буде наповнюватись міський бюджет. Тому, з наступного року, окрім Маланки-фест, Петрівського ярмарку та святкування Дня міста, можемо очікувати на нові оригінальні фестивалі, які, будем надіятись, привезуть до столиці Буковини тисячі туристів.

  fakty.cv.ua

Про проблему недоступності туристично привабливих об’єктів і не лише (відео)

Ставлення до доступності туристично привабливих об’єктів у Чернівцях

Результати

Loading ... Loading ...
Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ