Приємний «транзит»: Дорошівці – Суперкубок УЄФА – «Маленький Париж» (фото)

0
678
Загрузка...

Матч за Суперкубок УЄФА 2015 р. став настільки «буковинським», що це не могло не привернути увагу місцевих ЗМІ. З «винуватцями» поспілкувались 17.08.15 у комплексі «Маленький Париж».

Отже у «Маленькому Парижі» ще раз «окремим рядком» відзначили героїв цьогорічних змагань з футболу серед школярів на призи клубу «Шкіряний м’яч» юних футболісти з  Дорошівців Заставнівського району разом із знаним тренером Юрієм Крафтом, які завдяки керівництву Федерації футболу України побували на матчі за Суперкубок УЄФА «Барселона» – «Севілья», який відбувся 11 серпня у Тбілісі (Грузія).

Перше, що на звертає на себе увагу, – це очі хлопчаків, які світяться від щастя. Завдяки голові Чернівецької обласної федерації футболу та водночас віце-президенту Федерації футболу України Василю Орлецькому та головному організатору поїздки – президенту ФФУ Андрію Павелку, здійснилась одна з їхніх мрій. Юні буковинці стали свідками матчу «Барселона» – «Севілья», де мали змогу вболівати і пишатися гравцем «Севільї» та збірної Украни Євгеном Коноплянкою.

Сама лише атмосфера на стадіоні під час матчу дуже вразила наших земляків. Вони мріють, щоб матчі чернівецької «Буковини» збирали повний стадіон, і щоб у нашої команди були такі фанати і підтримка, як на матчі «Барселона» – «Севілья».

За словами пана Орлецького, подорож до Тбілісі – це, насамперед, ініціатива президента ФФУ Андрія Павелка. Андрій Васильович дуже серйозно ставиться і опікується дитячо-юнацьким футболом. Тому як додаткова винагорода хлопцям з Дорошівців за перемогу у «Шкіряному м’ячі» – подорож на Суперкубок УЄФА.

Перед відльотом до Грузії  у Києві хлопцям подарували форму збірної України, що стало додатковим сюрпризом, провели екскурсії у Будинку футболу та на стадіоні імені Баннікова.

«Завдяки нашим старанням саме ми поїхали на Суперкубок, виграли багато турнірів, «Шкіряний м’яч», – зазначають хлопці. Вони мріють стати відомими футболістами, та розуміють що для цього потрібно багато тренуватись і працювати над собою.

Один з кращих буковинських дитячих тренерів Юрій Крафт зазначив, що йому дуже приємно що з 20 дітей, які поїхали від України до Тбілісі, 8 представляли Буковину. «Радість, спілкування з дітьми з інших країн, участь у товариських іграх – це великий досвід для наших хлопців. Ми жили на базі національної збірної Грузії, для дітей були представлені кращі умови. Ця поїздка показала, що наші діти заслуговують і не випадково стали переможцями своєї вікової категорії «Шкіряного м’яча». Я віддаю данину Василю Григоровичу Орлецькому, Андрію Павелкові за те, що наші діти увійшли до складу делегації, яка представляа нашу державу в Тбілісі», – зазначив пан Юрій.

На урочистій події також були присутні батьки юних футболістів. Крім гордості за своїх дітей, вони висловили подяку Федерації футболу України – як організатору поїздки, і персонально президенту ФФУ Андрію Павелкові та віце-президенту Василю Орлецькому.

Як бачимо, Федерація футболу України робить позитивні кроки у дитячо-юнацькому футболі, який є фундаментом всього українського футбольного життя та повинен у майбутньому давати національній збірній таких топ-футболістів, як Шевченко, Тимощук чи згаданий вище Коноплянка. Тепер юні спортсмени бачать стимул удосконалювати власну футбольну майстерність, і в рамках даної акції зрозуміли, що в житті немає нічого неможливого – потрібно лише наполегливо працювати та вірити у досягнення мети. Тож хто зна, можливо через десяток років Федерація футболу України повезе нових хлопчаків на якийсь престижний фінал, у якому буде виблискувати футбольна «зірочка» родом з Дорошівців? Якщо футбольні функціонери будуть продовжувати так відповідально ставитись до своєї праці, то це обов’язково збудеться!

Антоніна ХОДОРКО, fakty.cv.ua

***

Герої “Шкіряного м’яча 2015” гостюють у “Маленькому Парижі” 17.08.15

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ