Чергова проблема “Віденської брами” у Маленькому Парижі (+фото)

3
3754
Загрузка...

Досить непроста і суперечлива ситуація склалась у котеджному містечку “Віденська брама”, що знаходиться у Чернівцях в районі “Фастівської”. Суперечки виникають між власниками котеджів, міською владою та забудовником вже не вперше. Але цього разу проблема стала у кількості заїздів на територію елітного містечка і перепланування частини території під багатоквартирні, багатоповерхові будинки, що на думку мешканців перетворить містечко у своєрідний “Шанхай”. 

На даний момент є один повноцінний заїзд, другий є – аварійним, на випадок екстреної ситуації, бо проходить через територію дитячого садочка. І той і інший в’їзди перегороджені брамами, які із самого початку встановив забудовник і позиціював помешкання, що зводив, як елітне котеджне містечко – закритого типу. На, що і “клюнули” заможні чернівчани і їх зрозуміти можна, бо хотіли тихого спокійного життя у досить непоганому районі  міста, та й вони платили це. А платили вони не багато, не мало по теперішньому курсу валюти – 27 000 гривень за метр квадратний. Тобто в два рази дорожче ніж теперішні ціни на ринку нерухомості.  Також як зазначає Микола Двірничук, голова ОСББ – мешканці за власний рахунок зробили благоустрій території: газони, між-будинкові проїзди виклали бруківкою, облаштували дитячий майданчик тощо, що мав би робити забудовник, але не зробив.

Також треба врахувати і сторону нових мешканців, які почали купувати квартири у зведеному багатоповерховому будинку і в тих, що ще зводяться. Забудовник під час реклами і показах комплексу наводить приклади своєї роботи, вказуючи на те як облаштовані котеджі, дитячий майданчик і так далі, а по факту вони це потім мабуть у себе будуть робити за власні кошти і по суті проїзду до їхніх будинків нема, тільки через “Брами” котеджів, які не хочуть щоб кожен день повз їх будинки їздило щонайменше 200 машин (така кількість квартир запланована у багатоповерхівках). – Вони пропонують нам їздити через вулицю Сумську, але там триває будівництво, толком не проїдеш. От коли йде дощ, ми навіть не можемо заїхати, тому що там болото, – зауважує Сергій, мешканець багатоповерхівки.

Якщо слідувати букві закону, то перекривати рух, мешканці елітних котеджів, не можуть, але враховуючи нюанси і умови на яких вони купували, правда і на їхньому боці. Представники ж робочої комісії пояснюють, що люди не можуть жити в закритому містечку, адже такого поняття не існує взагалі. А під’їзди, які ведуть до котеджів, є звичайними вулицями міста, якими вільно пересуватися має право кожен. – У нас немає такого формату закритого, а в нас є все відкрито. І всі дороги, і всі проїзди, всі провулки мають бути відкритого типу. І далі будемо розбиратися, яким чином виходити з цієї ситуації, – зазначив Георгій Леонтій, заступник Чернівецького міського голови, який був присутній на зборах мешканців, забудовника і представників міської ради.

Із ситуації треба шукати вихід, бо складається враження, що забудовник обіцяв 4 заїзди, не облаштував жодного, людям продавалось на одних умовах ( на рекламних брошурах воно зазначено), а отримали вони зовсім інше, а шукати шляхи порозуміння будуть у створенні ініціативної групи. До неї увійдуть депутати, представники забудовника та мешканці містечка. Та як власникам квартир добиратися до своїх помешкань зараз, поки невідомо.   А ми ж триматимемо руку на пульсі проблеми і не тільки цієї!:)

Олександр Білоус, Fakty.cv.ua

 

“Розборки” навколо “Віденської брами” у Чернівцях (21.08.15)

***

***

Загрузка...

3 КОМЕНТАРІ

  1. Так, насправді дана проблема була. На сьогоднішній день її вирішено, всі конфлікти згладжені, додатково плануються ще два заїзди. Кожен з мешканців та бажаючих може прогулятись нашим комплексом в любий час до 00.00 години.

  2. придбали квартиру в 12 будинку, навесні 2016 року, забудовник обіцяв по плану здати в експлуатацію у вересні-жовтні 2016. З практики можу сказати, що забудовник дотримався дати здачі в експлуатацію. Для нас також приємним моментом стало те, що нам підключили всі комунікації до Нового Року, оскільки почали робити ремонт з літа, то Новий Рік зустрічали в нашій квартирі. І на час заселення проблем із заїздом у нас не було.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ