Активісти із нардепами влаштували акцію-“попередження” під ОДА (+Фото)

1
798
Загрузка...

Перед Чернівецькою облдержадміністрацією зібралися кілька десятків активістів. Вони вимагають провести люстрацію чиновників, пов’язаних із масовою незаконною вирубкою лісу на Буковині. Крім того, активісти просять Президента України звільнити голову Чернівецької ОДА Олександра Фищука.

Серед натовпу можна помітити громадського активіста Ігоря Жижияна, журналіста і громадського діяча Василя Забродського, народних депутатів України Івана Рибака та Семена Семенченка.

Попри застереження Семенченка, акція проходить мирно, ніяких підозрілих осіб не помічено.

Вислухати та відповісти на вимоги мітингувальників вийшов сам голова ОДА О. Фищук.

fakty.cv.ua

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

Акція біля ОДА 25.08.15

***

***

***

***

***

Р Е З О Л Ю Ц І Я
мітингу-попередження про бездіяльність влади в особі голови ОДА
Олександра Фищука

Півтора роки тому Україна була вмита кров’ю Небесної Сотні і здавалось, що корупція, хабарництво і неконтрольована жага збагачення влади залишились у минулому. Проте ми помилялись у своїх сподіваннях. Зашморг цинічного беззаконня все більше і нахабніше огортає спаплюжену кулявлобами Буковину. Чи не найяскравіше це позначилось на зловживаннях у лісовій галузі. Неодноразові звернення громадськості до керівництва держави на цю проблематику були почутими. Кабмін навіть створив комісіюз «захисту» лісів. Нещодавно вона побувала на Буковині. Але представниківгромадськості, які були включені до складу комісії, не допустили до роботи в ній. Роботастоличних псевдо-ревізорів тривала по суті інкогніто.
Шановний пане губернаторе, за три дні на Буковині можна лише відпочити, а не провести перевірку фінансово-господарської діяльності державних лісогосподарських підприємств!
Ваша бездіяльність, Олександре Георгійовичу, призвела до повної зупинки переробки лісу і розвитку місцевих виробництв. Продовжується дерибан лісових земель і приватизація лісових рубежів. У лісовій галузі не створено жодного робочого місця. І повністю відсутні інвестиції.
Громадськість Буковини хоче отримати відповідь на такі запитання:
1) Чому при розрахунковій лісосіці 600 тис. м3 на сьогоднішній день вирубується до 2 млн. м3?
2) Чому при таких високоповнотних та високобонітетнихлісах такий низький вихід деревини з одного гектара зрубаної площі (ялина 100 м3/га.; дуб, бук 200м3/га.)?
3) Чому занижений вихід ділових сортиментів?
4) Чому функціонують у лісовій галузі фірми-«прокладки», які спеціалізуються на реалізації особливо цінного лісу?
5) Чому такий низький відсоток реалізації особливо ціннихпорід дерев у державних лісогосподарських підприємствах?
6) Чому під виглядом санітарних та суцільно-санітарнихрубок вирубуються здорові ліси та масиви?
7) Чому лісгоспи припинили переробку низькосортнихсортиментів?
8) Чому лісгоспи скоротили кількість працюючих?
9) Чому підприємці, які купують ліс на аукціонах, укладають угоди підрядних робіт з директорами лісогосподарських підприємст на ідентичну кількістьвикупленої деревини?
10) Чому в основних споживачів (фірмах-«прокладках») така низька ціна знеособленого кубометра?
11) Чому при сьогоднішніх цінах на деревину кредиторськазаборгованістьперевищує дебеторську у декілька разів?
12) Чому директори державних підприємст (О.Тимофєєв, П.Фрей, І.Вілянський), які під керівництвом начальника лісового управління Ігора Чебана фінансували антимайданта звозили туди людей, працюють до цього часу?
13) На якій підставі два роки поспіль будував Межигір’я та мисливське господарство “Залісся” Путильськийдержлісгосп під керівництвом Петра Фрея? На якій основівідбувалося фінансування виконаних робіт? За який рахуноквиплачувались відрядження працівникам: Юрію Орілейчуку(водій КРАЗа), Дмитру Кочергану (водій КРАЗа), Володимиру Рошко (вантажівка), Юрію Буражуку(екскаватор), Віталію Гераю (бульдозер), Михайлу Коропку(керівник бригади)?
14) Чому Петро Фрей не збудував дороги у віддаленікуточки Путильщини, натомість будував дороги ВікторуЯнуковичу у “Заліссі”?
Але всі ці питання, пане губернаторе, тьмяніють на фоні продовження ганебноїпрактики кулуарних призначень та підкилимної боротьби за посади. У владі залишаються не тільки запеклі регіонали, але й «перекинчики», які сидять біля владного корита при усіх владах і режимах, починаючи від комуністичного. Закон про очищення влади, так звана люстрація, був використаний кулявлобами для зведення особистих рахунків і усунення неугодних.
Яскравим прикладом цього може служити підвищення на посаді до заступника прокурора області колишнього районного прокурора Ігора Мустеци, який не тільки відкривав кримінальні провадження під час революції гідності, але й особисто здійснював процесуальне керівництво ними. Але замість люстрації він отримав підвищення і сьогодні бере участь у кадрових конкурсах в прокуратурі.
Прикладом окозамилювання і безпринципності в кадрових призначеннях може служити і в.о. вашого заступника Віталій Усик, який на керівних посадах ще із секретаря райкому комсомолу вірно служить всім владам і режимам.
Так само декларативний характер носить і боротьба із контрабандою і злочинністю. Митницю очолює однопартієць Яценюка, а недореформоване УМВС не в змозі розкрити жодного побиття громадських активістів.
МИ ВИМАГАЄМО
Наведення порядку в лісовій галузі шляхом запровадження заборони видачі сертифікатів про походження лісоматеріалів для здійснення експортних операцій у частині експорту круглих необроблених матеріалів.
Проведення справжньої люстрації і негайного звільнення:
Заст. прокурора області І.Мустеци.
В.о. заступника голови ОДА В.Усика.
Начальника Служби автомобільних доріг області І. Гаха
Начальника Дністровсько-Прутського БУВР Я. Дзюбу.
У випадку невиконання наших вимог, з метою недопущення соціального вибуху, подайте у відставку особисто, шановний Олександре Георгійовичу!

Від імені учасників мітингу-попередження резолюцію підписали:
голова ГО “Патріотична Громада Буковини” І.Жижиян
голова ГО «Майдан -3» В.Забродський

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ