Яценюк хоче віддати Чернівецьку митницю в управління британцям (За чи проти?!)

2
425
Загрузка...

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк назвав Чернівецьку митницю серед тих, які у першу чергу планують передати в управління британської компанії.

 

«Кабінет міністрів України приймає рішення про створення невідкладно робочої групи щодо передачі низки митниць в управління британській компанії. Ми розглядаємо у першу чергу – це Закарпатська, Львівська, Волинська, Чернівецька митниці, які повинні піти під управління незалежної фахової компанії. На цих митницях повинен бути наведений порядок», – заявив Арсеній Яценюк.

Перед британською компанією, як зазначає rbc.ua, буде поставлено три завдання: перше – боротьба з контрабандою, друге – збільшення доходів митниці, третє – це інституційна спроможність митної служби.

«Тобто експериментально ми розглядаємо передачу цих митниць у найкоротші терміни. Голова Державної фіскальної служби отримав відповідне доручення. Ми з міністром фінансів займаємо єдину позицію і ці експериментальні митниці дадуть можливість нам натренувати у тому числі і нових українських митників для того, щоб вся система митної служби, яка залишається корумпованою, залишається пострадянською і, на жаль, не виконує своєї основної функції – це збір доходів і прозорість і чесність при митному оформленні, була реформована у найкоротші терміни», – зазначив Яценюк.

У цієї британської компанії, як зауважив раніше Прем’єр-міністр, є відповідний досвід в інших країнах: «У них був досвід в окремих країнах-членах ЄС, так і в інших державах з управління митницями, і ми очікуємо завершення переговорів і передачу декількох митниць в управління британської компанії, щоб показати, що у нас є не просто нова культура в спілкуванні на митниці… А що доходи тих митниць, які керуються старими корумпованими чиновниками і доходи тих митниць, які будуть передані в управління британців, істотно відрізняються».

А як ви ставитесь до перспективи передачі Чернівецької та інших митниць в управління британської компанії?

Ставлення до передачі митниць в управління британської компанії

Результати

Loading ... Loading ...

***

Чи варто зробити вулицю за драмтеатром пішохідною? (опитування)

***

Добре чи погано, що ремонт дороги біля «школи Яценюка» шокує? (опитування)

***

Тимошенко підтвердила, що прем’єр-міністр (Яценюк) має сісти за корупцію (відео)

***

 

 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ