Нарешті запрацюють додаткові пункти пропуску з Румунією

0
629
Загрузка...

Найближчим часом розпочнеться будівництво міжнародних автомобільних пунктів пропуску на ділянці кордону Україна-Румунія у рамках Угоди про фінансування спільної операційної програми транскордонного співробітництва «Україна – Румунія – Молдова», – повідомляє  ДФС Чернівецької області. Пункти пропуску “Красноїльськ” та “Дяківці” відкриють наступного року

У 2010 році майже всі пропускні пункти на кордоні з Румунією закрили, з того часу ця ділянка залишилася у занедбаному стані – на сьогодні з 6-ти на спільній ділянці працює лише 1 автомобільний пропускний пункт.

Такий вигляд має зараз пункт  пропуску "Дяківці"
Такий вигляд має пункт пропуску “Дяківці”

Наступного року українська та румунська сторони планують запуск двох міжнародних автомобільних пунктів пропуску «Красноїльськ» та «Дяківці». Передбачено повне оновлення та модернізація: будівництво 7-ох сучасних павільйонів для митного контролю, 8-ми – для паспортного та 4-ох для пішоходів.

Пропускна спроможність пропускних пунктів «Дяківці» та «Красноїльські»:

– до 550 громадян на добу,

– 100 автотранспортних засобів на добу з них:

– 10 – вантажних автомобілів;

– 90 – легкових автомобілів та автотранспорту з обмеженою вантажопідйомністю до 3,5 т.

Автомобільні пункти пропуску будуть оснащені сучасним спеціалізованим рентгенівським обладнанням, ваговими комплексами, системами відео-контролю та супутникового зв’язку.

Таким чином вже наступного року на кордоні з Румунією з’являться сучасні європейські пропускні пункти, а українсько-румунський кордон відновить сполучення європейських економічних шляхів. ​

Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ