До Чернівців заїхав велопробіг на чолі з екс-прем’єром Литви

1
204
Загрузка...

У середу, 15.07.15, до Чернівців завітав велосипедний пробіг «Повертай на право» на чолі з колишнім прем’єр-міністром Литви Андрюсом Кубілюсом.

 

Велопробіг стартував11.07.15 у Львові. Його проводить Союз Вітчизни (партія Консерваторів Литви) на чолі з Лідером опозиції Сейму Литовської Республіки, колишнім прем’єр-міністром Литви Андрюсом Кубілюсом.

У ньому беруть участь 30 велолюбителів – двоє політиків, плюс культурні діячі, спортсмени і т.д.

Учасники велопробігу мають подолати загалом приблизно 750 км, зі стартом і фінішем у Львові. Приїхали до Чернівців вони з Івано-Франківська. У четвер, 16.07.15, велопробіг рушає далі на Хотин, потім Кам’янець-Подільський і далі по маршруту на Львів.

У Чернівцях першою зупинкою Кубілюса і Ко стала міська рада. Там вони поспілкувались з секретарем 150715-veloprobig-Lytvy-premyer-fakty.cv.uaміської ради Ярославом Кушіриком. Далі у гостей екскурсія Чернівцями.

Цьогорічний велопробіг, який проводиться вже вп’ятнадцяте, присвяений підтримці українського народу. Тобто зазвичай, як зазначає сам Андрюс Кубілюс, їздять по Литві, зустрічаються в містах і селах з людьми,говорять про життя та політику: «Дійсно, в цьому році ми тут, щоб показати нашу з вами солідарність та для того, щоб побачити вашу прекрасну країну».

У 2009 р. Цей велопробіг побував в етнічному литовському краї у Польщі – Сейн. А у 2010 р. велокоманда Кубілюса їздила по  Білорусі, де тоді ще Прем’єр-міністр з побратимами відвідали замки Великого Князівства Литовського та інші історичні пам’ятки.

У Чернівцях велопробіг зустрів донедавна депутат міської ради Віталій Червінський, який є кандидатом в почесні консули Литви.

Детальнішу інформацію очікуйте згодом.

fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ