Найбільшу підтримку на Громадському форумі мали велодоріжки і дороги (фото)

0
221
Загрузка...

Прем’єрний Громадський форум у центрі Чернівців, попри сумніви скептиків, таки зібрав немалу кількість мешканців міста з активною громадською позицією, які прийшли послухати концепцію розвитку середмістя за різними напрямками та висловити свої ідеї та пропозиції.

 

Практично всі тематичні стенди викликали жвавий інтерес у присутніх. І передбачене на них місце для ідей та пропозицій теж не пустувало ніде. Проте найбільш популярним був «туристичний» стенд, де, зокрема, серед запропонованих базових пунктів були і велодоріжки. У тому рядку був «повний аншлаг» відповідних наліпок та нанесених людьми галочок підтримки, які «окупували» і сусідні рядки. Плюс ще й на площі для «ідей з народу» теж «червоною ниткою» проходила тема велодоріжок. А ще там благали зробити дороги і просили повернути в Чернівці трамваї:) Отож, найпопулярнішими під час громадських обговорень стали велодоріжки і дороги, в обох випадках влада, як кажуть, за двома руками, але, на жаль, найближчим часом, мабуть, просто нереально якісно вирішити ці проблеми, у т.ч. через банальну нестачу коштів…

Дехто відмітив, що серед напрямків не були представлені фізична культура і спорт (тобто за весь оздоровчий напрям «віддувалися» велолюбителі з ідеєю велодоріжок).

Були і доволі «дивні» проекти. Наприклад, готелю на 200 місць на Соборній площі (ні, не замість СІЗО:)…). Але на то він і форум, щоби кожен міг «засвітити» свої ідеї.

Молоді мами хвалили організаторів за облаштоване ігрове місце для маленьких діток. Практично всі позитивно сприйняли роботу намету, де роздавали «на шару» печиво, водичку, вино, а пізніше – і бутерброди. Коли винесли бутерброди, там навіть черга утворилась:)

Громадський форум «Інтегрована концепція розвитку середмістя Чернівців» був організований 18.06.15 Чернівецькою міською радою, за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ, з якою разом розробляє інтегровану концепцію середмістя Чернівців. Ось цю концепцію і хочуть доопрацювати, враховуючи ідеї та побажання чернівчан.

Напевно, ідеї та пропозиції, у кого вони є, не пізно й тепер додати до цієї стратегії. Де знаходиться міська рада і як туди можна писати (у т.ч. в електронному варіанті) і телефонувати, певно, чернівчани знають:) Так що давайте ініціювати, пропонувати,а  не лише критикувати, що «все не так»;) Спільними ж зусиллями має бути!;)

fakty.cv.ua

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Громадський форум у центрі Чернівців 18.06.15

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ