Охорона культурної спадщини тепер в надійних руках?!

1
635
Загрузка...

Напередодні Міжнародного дня пам’яток та історичних місць, рішенням виконавчого комітету Чернівецької міської ради 15 квітня 2015 року затверджено новий склад громадської консультативної ради з питань охорони культурної спадщини на території м.Чернівців.

Очолювати  раду з питань охорони культурної спадщини міста буде доцент кафедри правосуддя юридичного факультету Чернівецького національного університету імені Ю.Федьковича, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Олексій Черновський.

До складу ради увійшли науковці, журналісти, дизайнери, бібліотекарі, будівельники, художники, історики, філологи, архітектори, представники національно-культурних товариств, громадські інспектори з охорони об’єктів культурної спадщини міста. Попереднє рішення виконавчого комітету від 2010 року з цього питання втратило чинність. Про це повідомляє прес-служба мерії.

Довідка:

Олексій Черновський народився 28 березня 1949 року в с. Йосипівка Старокостянтинівського району Хмельницької області. Трудову діяльність розпочав у 1965 році. Після закінчення Львівського державного університету ім. Івана Франка (1982) працював суддею Ленінського районного народного суду м. Чернівці.
Від червня 1987 року Олексій Костянтинович – суддя Першотравневого районного народного суду м. Чернівці, а вже через три роки – член Чернівецької обласної колегії адвокатів. Взимку 1992 року він почав завідувати відділом обліку та розподілу житла Чернівецького міськвиконкому, потім працював першим заступником начальника обласного управління юстиції.
В лютому 2002 року Постановою ВРУ Олексія Черновського було безстроково обрано суддею апеляційного суду Чернівецької області і зараховано до штату судової палати у кримінальних справах. А вже у 2003 році Указом Президента України Олексія Черновського було призначено першим заступником голови апеляційного суду Чернівецької області. За чотири роки Олексій Костянтинович став головою апеляційного суду Чернівецької області.
За його участі видано чимало юридичної літератури, зокрема, “Збірник законодавчих актів України з питань молодіжної політики”, “Права дитини в Україні”, “Методичні, інформаційно­аналітичні та інші доку-менти з питань судового адміністрування”. Також О. Черновський став співавтором збірника “Про державну службу України”, шеститомного видання “Про охорону навколишнього природного середовища”, збірника “Особливості розгляду кримінальних справ щодо неповнолітніх і застосування до них примусових заходів виховного характеру” та “Проблемні питання, які виникають під час розгляду судами кримінальних справ, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин, їхніх аналогів або прекурсорів”.
Олексій Костянтинович тривалий час очолював прес­центр апеляційного суду Чернівецької області, є членом громадської консультативної ради з питань збереження культурної спадщини міської ради, головою комісії з журналістської етики області, член­кореспондент українського комітету ICOMOS.
Олексій Костянтинович Черновський – ініціатор встановлення дружніх стосунків з працівниками органів юстиції і судових органів Сучавського та Ботошанського повітів Румунії, Молдови, Австрії та Польщі, учасник зустрічей з обміну досвідом роботи.
За його ініціативою в 2004 році було проведено міжнародну науково­практичну конференцію з питань судово­правової реформи, в якій взяли участь представники Австрії, Швейцарії, Польщі, Росії, Молдови, Румунії, Японії тощо. Брав також участь і в інших науково­практичних конференціях та міжнародних семінарах.
Олексій Черновський вміло поєднує практичну роботу з викладацькою діяльністю. Він доцент кафедри правосуддя юридичного факультету Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича.
Одружений. Разом з Ганною Іванівною, лікарем за освітою, виховали синів-юристів Костянтина та Ігоря.

Fakty.cv.ua

Загрузка...

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ