Буковинська влада вперше за роки незалежності взялась за відродження плавання

0
770
Загрузка...

Почали відродження із меморандому:

Тристоронній меморандум щодо співпраці в сфері реалізації цільової програми розвитку плавання в Чернівцях та області підписали сьогодні президент ГО «Федерація плавання України» Дмитро Качуровський, заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Куліш та Чернівецький міський голова Олексій Каспрук.

Серед основних цілей Меморандуму: популяризація плавання як Олімпійського спорту; запровадження обов’язкового навчання плаванню дітей дошкільного віку та дітей молодших класів; створення умов та надання доступу людям з обмеженими фізичними можливостями для занять плаванням; організація тренувального та змагального процесів з плавання як системи; створення умов для тренування спортсменів – членів збірних команд з водних видів спорту для підготовки до Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських ігор; довгострокового розвитку плавання, як пріоритетного виду спорту в регіоні; створення та реалізації спільних Планів і Проектів, які дозволять місту Чернівці стати регіональною столицею плавання, центром підготовки спортсменів світового класу, а також місцем проведення національних і міжнародних змагань з водних видів спорту.

Сторони домовилися реалізувати План заходів з розвитку інфраструктури плавання Чернівецької області та міста Чернівців, який передбачає доведення окремих басейнів у відповідності до стандартів Міжнародної федерації плавання (FINA), будівництво нових сучасних плавальних басейнів, забезпечення можливістю проведення тренувань і змагань з плавання, отримання басейнами Чернівецької області та міста Чернівці акредитаційних сертифікатів відповідності з реєстрацією в Національному реєстрі спортивних споруд. «Насправді проблема з будівництвом басейнів у Чернівцях існує давно, – зауважив Олексій Каспрук. – Але сьогодні можна вже говорити про певні зрушення в цьому напрямку. Зокрема до кінця року планується відкриття спортивно-оздоровчого комплексу з басейном на вулиці Героїв Майдану. Сьогодні без підтримки і допомоги фахівців в цій галузі не обійтись. Також плануємо найближчим часом розпочати реконструкцію басейну в ЗОШ №27. Співпраця з міжнародною фінансовою установою NEFKO в рамках проекту «Енергозбереження в бюджетних установах», сподіваюсь, дозволить нам зробити цей басейн сучасним. Обов’язково він має бути в власності територіальної громади міста, слугувати насамперед школярам. Але не виключаю, що у вечірній час ним можуть користуватись і мешканці міста. Також працюємо над тим, аби басейн в дитячому садочку №41 працював цілорічно, а не лише під час опалювального сезону. Це питання обговорюємо з представниками німецької компанії GiZ, з яким співпрацюємо над програмою енергозбереження в закладах освіти. Сьогодні нагальним питанням є співпраця з фахівцями в цій галузі і підписання Меморандуму відкриває для нас нові можливості. Також ми вже обговорювали з Іваном Гешком проблему підготовки тренерів з плавання. Адже і це питання найближчим часом треба буде вирішувати». Серед проектів, які у подальшому мають втілити: Проект удосконалення діяльності плавального басейну «Чернівецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 27 Чернівецької міської ради» та Проект удосконалення діяльності плавального басейну (50м, відкритий, м.Чернівці, вул. О.Гузар, 1) КСОП «Буковина».

Серед важливих завдань – мінімізація дотаційного режиму фінансування, перехід на формат фінансування через надання послуг, вироблення оптимального формату експлуатації кожного плавального басейну, навчання і перепідготовка персоналу, впровадження сучасних систем управління експлуатацією. У майбутньому планується проведення семінару для студентів-архітекторів, під час якого презентують інноваційні технології, які застосовуються при експлуатації плавальних басейнів.

Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ